Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

SCI

Auteur Bericht

avatar#9116
Johan de Bruin
Berichten: 6
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2011-10-06 11:28:26

Wij zijn bezig met de eventuele aankoop van een camping.

De notaris adviseert om het fonds de commerce contant te betalen omdat de banken sneller een lening geven voor "les murs".

We zullen nu proberen om voor les murs een credit te verkrijgen.

De huidige eigenaar heeft les murs ondergebracht in een SCI mede omdat hij niet gehuwd is.

Aan ons is gevraagd of wij deze ook onder willen brengen in een SCI of het geheel privé aan willen kopen.

Wij hebben al wel het eea hierover op internet gelezen maar in het frans is het toch net even iets moeilijker te begrijpen.

Wij zijn wel gehuwd, is het voor ons aan te raden ook een SCI op te richten ?

Loop je meer risico als je het geheel privé aankoopt ?

Hartelijk dank voor de reacties.


Johan de Bruin

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2011-10-06 20:47:21

Lijkt me iets voor onze Wimmen : de één houdt van SCI's (kassa !), de ander ziet er de noodzaak niet van in.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2011-10-07 13:29:28

Lees eerst het hele SCI-verhaal - in het Nederlands - op deze website en stel dan je gerichte vragen.

Wim

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#3 Geplaatst: 2011-10-07 21:10:52

De standaard vorm bij aankoop van een camping is de fonds de commerce in een Sarl en het onroerend goed in een SCI. Over het algemeen zal dit ook geeist worden door de Franse bank.

Standaard oplossing is niet altijd voor iedereen een goede / noodzakelijke oplossing.

In de eventuele koopakte in ieder geval een recht van substitutie opnemen. Dan kun je het in privé kopen, maar kan je ook nog een SCI of wat voor vorm dan ook gebruiken.

Overleg hierover met de bank is ook noodzakelijk.

Succes!

Rob van Schijndel

avatar#9480
Arno Voogd
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2011-10-10 23:33:40

Inderdaad is het verstandig om de financiering zoveel mogelijk op het Onroerend Goed te nemen, omdat de financierbaarheid op OG makkelijker ligt dan op het fonds de commerce gezien de degelijkheid van het onderpand, maar bovendien is de looptijd voor een financiering op  de aankoop van een Fonds de Commerce maximaal 7 jaar en voor bedrijfs-onroerend goed is dit 15 jaar (bij hoge uitzondering iets langer). Dus dat betekent dat de maandelijkse lasten voor rente en aflossing op een lening voor een fonds de commerce tweemaal zo hoog zijn als op de financiering op onroerend goed. Dat betekent vanzelf ook dat als op het FdC het door de bank maximaal te verstrekken bedrag veel lager zal zijn dan het maximaal te verstrekken bedrag indien op het onroerend goed geleend wordt. De zienswijze van de notaris is hier dus juist en ik sluit me erbij aan.

Echter het lijkt me wel verstandig om voordat er verder in het proces gestapt wordt eerst even te kijken of er wel financiering kan worden verkregen. Ik kan dat aan de hand van de laatste jaarrekeningen even controleren en aangeven in hoeverre dit haalbaar zal zijn.

Over het algemeen geldt dat banken zèèr terughoudend zijn bij het financieren van de aankoop van een camping en financieringen worden uitsluitend verstrekt indien men ervan overtuigd is dat er voldoende "aflossingscapaciteit" zal zijn. Men zal nooit een financiering verstrekken uitsluitend op basis van een goed ondernemingsplan met veelbelovende prognose, als daar niet tevens een aantoonbaar goed resultaat in het verleden kan worden overgelegd.