Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Geklus?

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2011-10-14 09:11:16

Wordt er momenteel aan de website geklust?

Bekenden worden plotseling Onbekend en velen hebben geen Avatar meer.

Ligt het aan mij of mijn computer of is er iets aan de hand?

Christian von Klösterlein

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2011-10-14 18:09:32

Ik zie ook geen "pasfoto'tjes" meer.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2011-10-14 22:56:19

We zijn inderdaad overgegaan naar een andere server en dat betekent dat op sommige punten nog wat aanpassingen nodig zijn. In de loop van de komende tijd zullen we een en ander weer pogen te herstellen.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2011-10-15 07:40:11

Die overgang is dan soepel want onopgemerkt verlopen, chapeau !

Peter.

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#4 Geplaatst: 2011-10-19 13:40:49

Check: Bij het uploaden van mijn image een 80x80 jpg Avatar krijg ik dan ook 'slechts' 9 foutmeldingen, allemaal urchin tracker not defined en 228 verschillende waarschuwingen over incorrecte code toepassing. Lean and Mean programmeren is een andere kwestie...

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2011-10-19 22:16:37

Eén van de zaakjes die bij de verhuizing nog moest worden aangepast, was die van de presentatie van de avatars. Deze zaak is sinds gisteren opgelost. Mochten er niettemin nog probleempjes zijn, dan verneem ik dat wel.

Wim

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#6 Geplaatst: 2011-10-20 08:17:01

Nou, Wim, er zijn nog steeds problemen voor degenen (/sommigen?) die het forum via e-mails volgen. Het komt voraal door geplaatste foto's. Ze zijn niet zichtbaar, stukken tekst na geplaatste foto's vallen geheel weg, linefeeds vallen weg na een hele grote foto, zoals recent in de draad "Termieten in 54". Is daar ook nog iets aan te doen?


René

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2011-10-20 08:52:57

Volgens mij heb je bij de verhuizing per ongeluk iemand in de verhuisdoos gedaan die we al lang vergeten waren, hihi.

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#8 Geplaatst: 2011-10-20 14:44:57

Een avatar uploaden lukt niet, (move update file), inloggen en laden van de site gaat extreem traag. Ah! google analytics even toegelaten ( urchin tracker) en boem daar is mijn pieplijfje weer! 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2011-10-20 19:40:02

Sorry, maar geen van de genoemde problemen herken ik bij 'normaal' forumgebruik, d.w.z. niet via de email-service. Ik werk met Firefox. Alles werkt nu in mijn pc-omgeving zoals vóór de verhuizing. Wie niettemin nog nieuwe klachten heeft, kan dat even melden aan info@infofrankrijk.com, zodat te bekijken valt waar mogelijk oplossingen te vinden zijn.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#10 Geplaatst: 2011-10-20 21:35:11

Wim (en andere forumgenoten),

als starter van deze draad wil ik graak kwijt:

Voor mij werkt alles zoals het moet. OK dus.

En inderdaad, wie er nog specifieke klachten heeft: Wim heeft al de oplossing aangeboden.

Christian v.K. 

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#11 Geplaatst: 2011-10-21 00:32:23

Oude klacht: avatar uploaden lukt niet. Firefox Mac en Windows 7.

Zie melding boven, snelheid is weer ok.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#12 Geplaatst: 2011-10-21 08:55:40

Tja, en de e-mailproblemen zullen zich toch ook niet alleen bij mij voordoen?

René

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#13 Geplaatst: 2011-10-21 09:13:23

Het lukte mij gister nauwelijks om een vraag te beantwoorden, of the edit functie te gebruiken. De onderste statusbalk wilde maar niet laden. Leek een beetje op een time-out probleem, het wachten op antwoord duurde de server klaarblijkelijk te lang. Toen mijn analoge verbinding (even) weer op 40 K was, lukte het wel. Hopelijk zijn webdesigners er zich nog van bewust dat sommigen op het Franse platteland nog in het analoge stenen tijdperk wonen.

Rob 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#14 Geplaatst: 2011-10-21 09:21:02

Ja Rob, ik deel jouw hoop.

Peter.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#15 Geplaatst: 2011-10-21 12:06:34

Over hoop gesproken: misschien dat een volgende keer groot onderhoud van te voren kan worden aangekondigd. Ik verheug mij uiteraard in de zijdens het bevoegd gezag van deze website geheel gratis aangeboden opfriscursus hoe gaan we internet problemen te lijf, maar toch. Twee computers, twee Windows versies, vier webbrowsers, twee linux operating systems en dito browsers hebben me even van de straat gehouden en de AT comando's voor mijn analoge modem heb ik weer op het netvlies. Waarvoor dank uiteraard. 

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2011-10-21 13:26:48

Nou, ik had niks te zeuren maar nou overkomt me net een driedubbel plaatsing hierboven.

Kan Wim die weghalen, en kijken hoe het komt.

Ik druk op verzenden, krijg een bericht wat zegt dat de pagina niet gevonden kan worden.

Ik ga terug, en verzend opnieuw, de pagina veranderd maar komt niet terug zoals het hoort.

De derde keer doet tie het wel.

Cees. 

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#17 Geplaatst: 2011-10-22 00:22:14

Als ik op de site kom met:

http://www.infofrankrijk.com/pagina/Forum/682/?targets=forum.php&views=searchPosts%28%29&searchString=&x=9&y=12

krijg ik het forum logo en daaronder:

getPostStatus: Query execution was interrupted

verder niets

Na retry een timeout van +/- 1 minuut en dan:

The connection was reset

na nog een retry

ok

Alles is de laatste tijd veel trager.



avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2011-10-22 16:47:20

In de juridische draad staat 3 maal mijn bericht, kan de webmaster twee ervan verwijderen?

thx, Cees. 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#19 Geplaatst: 2011-10-22 17:40:02

Iedereen aan de apero, dus even geen concurrenten die vechten om beperkte bandbreedte in de lokale telefooncentrale. Nu even een plezierig snelle analoge modemverbinding. Heb inmiddels ook een aardig lijstje foutmeldingen. Deze vind ik het aardigste, want die zegt tenminste dat er iemand even boodschappen aan het doen is:

get Language Id My SQL server has gone away

Rob

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#20 Geplaatst: 2011-10-22 18:13:41

Vrinden op dit forum : ik mag graag "onheus palaveren" volgens de één, zeiken volgens de ander.

Maar deze keer slechts positief nieuws : ik heb nergens last van. Reageer op 'n bericht zoals gewoonlijk, snelheid zoals gewoonlijk (maar die kan nauwelijk trager via m'n umts-stickie).

Peter.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#21 Geplaatst: 2011-10-23 09:51:18

Hoewel ik niet om principiële gronden of op grond van geloofsovertuiging tegen kansspelen ben, is het zelfs zondagochtends vroeg, met een ongekend snelle analoge verbinding op 45K2 een soort roulette of de edit balk verschijnt, of niet. Er komt wel tekst of een leeg veld te voorschijn, maar de editbalk onder in beeld blijft hardnekkig afwezig, en nu dan eindelijk verscheen hij. En inloggen lukt pas bij de tweede of derde poging. Met geen enkele andere website of forum dit soort problemen. Dat maakt het leveren van bijdragen op dit forum wat lastig, dus voorlopig neem ik zelf hier maar eens een time-out. 

Rob

avatar#8769
aart
Berichten: 13
Reacties: 55

#22 Geplaatst: 2011-10-23 14:45:02

@ Robert

Welke klus moet er op deze site nog geklaard worden om je time-out wreed te kunnen verstoren?  Zit niet echt te wachten op je (tijdelijke) vertrek, daarvoor zijn je adviezen wat mij betreft te waardevol. Kortom, webmaster: werk aan de winkel...

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#23 Geplaatst: 2011-10-23 17:12:13

gisteren en ook vandaag krijg ik merkwaardige mededelingen indien ik voor "entre bavards"kies.

zie hier: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User infofransite already has more than 'max_user_connections' active connections in /homez.467/infofran/www/standard/common.php on line 116
User infofransite already has more than 'max_user_connections' active connections

nog meer onderhoud? of toch iets mis aan mijn kant ?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#24 Geplaatst: 2011-10-23 18:56:17

De technische mensen zullen deze draad maandagmorgen op hun beeldscherm vinden. Dus nog even geduld.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#25 Geplaatst: 2011-10-24 17:51:26

Meneer Bavelaar, U moet toch echt nog eens goed in de verhuisdozen kijken, volgens mij zijn er een paar draadjes die er nog in liggen.

Als ik wil inloggen, reageren, of gewoon van bericht veranderen, druk ik op het knoppie, kan ik een sigaretje gaan roken, een rondje om het huis lopen, gedag tegen de buurman zeggen, en als ik terugkom is die nog niet klaar met het uploaden van de gevraagde pagina.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#26 Geplaatst: 2011-10-24 20:40:02

En wat is dat voor'n raar bericht:

<< Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: User infofransite already has more than 'max_user_connections' active connections in /homez.467/infofran/www/standard/common.php on line 116
User infofransite already has more than 'max_user_connections' active connections

mysql_connect(): User infofransite already has more than 'max_user_connections' active connections;

on line 116 >>


Ik zag het JP noemen, maar nu heb ik het ook.

Werk voor de heren technici.

Christian,

die nog steeds dit forum steunt, maar ook kritiek heeft.

En nu weet ook iedereen waarom ik niet met mijn auto op reis ga als die net een beurt heeft gehad ;-)

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#27 Geplaatst: 2011-10-24 20:43:07

zelfde als 22-10

janv

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#28 Geplaatst: 2011-10-24 20:51:39

Nergens last van. Windows 7 + Internet Explorer 9.

ADSL 512/128.

Steven

PS En mijn avatar verschijnt ook normaal.

avatar#9485
ratatouille
Berichten: 11
Reacties: 139

#29 Geplaatst: 2011-10-25 02:05:38

Ik heb mijn fysieke gestalte weer! Blokje kaas erin en gaan met die banaan.

(urchin tracker van google analytics even toegelaten op mijn systeem).

Weten ze weer wat van me. En klik .. bye bye google, Ad BlockPlus weer aan! 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#30 Geplaatst: 2011-10-25 09:43:04

Hier werkt alles ook naar behoren, 'normaal' (onder Linux met Firefox).

Peter.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#31 Geplaatst: 2011-10-25 19:05:08

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /homez.467/infofran/www/standard/common.php on line 186

janv

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#32 Geplaatst: 2011-10-26 00:13:51

Op dit moment is het forum zo snel als van ouds.

janv

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#33 Geplaatst: 2011-10-28 01:41:26

Hallo,

Ik heb zelf weinig problemen gehad naar aanleiding van deze verhuizing ... behalve dan dat pagina's soms niet laden en alleen de bovenbalk laten zien of dat het laden van een pagina heel lang duurt (en het ligt niet aan mijn glasvezelverbinding!), maar goed, voor een zichzelf respecterende site is dat blijkbaar geen probleem?!

Wel vraag ik me af wanneer nu eindelijk eens het probleem wordt opgelost van het in "plain text" versturen van de gebruikersnaam en wachtwoord in het gebruikte adres (en dat zonder redirect na hiermee automatisch ingelogd te zijn) wanneer je klikt op de link "Klik hier om direct een reactie te plaatsen".

Het is hiermee namelijk vrij eenvoudig mogelijk om de gebruikersnamen en wachtwoorden van de mensen die deze link gebruiken te achterhalen en op die manier hun account te kapen en hun wachtwoord (wat ze wellicht ook op andere sites gebruiken) te lezen.

Ik heb dit al lang geleden eens aangekaart en destijds uitgelegd hoe je daar misbruik van kunt maken, maar blijkbaar is de boodschap nog steeds niet aangekomen.

Moet ik dan echt een "proof of concept" maken om aan te tonen dat het mogelijk is en vervolgens naar Wim een lijstje met gebruikersnamen en wachtwoorden sturen?

In het kader van "voorkomen is beter dan genezen" lijkt het me verstandiger dat dit gewoon onderhand eens opgelost wordt!

Voor eventuele verdere informatie ... met onderstaande link ben ik per e-mail bereikbaar (alleen hiervoor, niet voor andere spontane vragen of opmerkingen).

Groeten en succes,

Thomas