Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

CPAM

Auteur Bericht

avatar#9490
Blondje
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-10-16 14:46:42

Welke formulieren buiten de E121 om zijn er nog meer nodig om in te schrijven bij de CPAM.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-10-16 22:26:17

Niet meer dan de gebruikelijke papieren, zoals identiteitsbewijs en bij sommige overijverige CPAM's geboorteaktes en namen van ouders. Vooral dat laatste vindt men in Frankrijk erg belangrijk. Gewoon dus even vragen bij de lokale CPAM. Normaal gesproken is een E121 toereikend.

Wim

avatar#9280
HenriII
Berichten: 0
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2012-01-10 15:42:49

Misschien mag ik hier even iets vermelden ipv een nieuwe topic openen,

Ik heb mij 6 weken geleden aangemeld met een E121 bij de CPAM in Tulle omdat ik 65 ben geworden.

M'n Carte Vitale werd ingenomen en ik zou over 3 maanden een nieuwe krijgen. De evt. rekeningen moest ik maar zelf betalen en opsparen tot de nieuwe Carte Vitale beschikbaar was, rekeningen indienen in de tussen tijd had geen zin.

We wonen hier 9 jaar en ik was meeverzekerd bij m'n partner die nog geen 65 is, we krijgen elk jaar een nieuw Attestation voor het volgende jaar.

Inmiddels heb ik een nieuw no de sécurité sociale de l'assuré plus een Attestation die maar voor een half jaar geldig is.

Heb daar even over gebeld met de CPAM waarom maar voor een half jaar, Omdat u buitenlander bent mevrouw, en u moet ook ieder half jaar naar de site van de CPAM gaan, daar uw sécurité nr invoeren en dan bent u weer voor een half jaar verzekerd of even naar Tulle komen.

Over ongev. een week krijg ik weer een brief met het verzoek mij te melden met een copy paspoort en een foto, dan krijg ik m'n nieuwe Carte Vitale.

We zijn op internet aan het zoeken geweest maar kunnen niets vinden van een wijziging of circulaire die met deze werkzijze verband zou kunnen houden.

Misschien heeft iemand op dit forum meer informatie hier omtrent.

Groet, Lenny

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#3 Geplaatst: 2012-01-10 17:16:20

Bij ons werd nog om de trouwakte gevraagd maar met een copie trouwboekje werd genoegen genomen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2012-01-10 17:27:43

Dat bij het bereiken van de pensioenleeftijd een inschrijving op één kaart en onder één nummer (hoofdverzekerde plus ayant-droit) vervalt, is vaste procedure. Maar dat je je vervolgens elk half jaar moet melden, is nieuw voor mij. Je zou kunnen vragen op grond waarvan dit gebeurt en erbij vermelden dat andere CPAM's deze procedure niet toepassen.

Wim

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#5 Geplaatst: 2012-01-10 18:13:06

Dag Lenny, ik vermoed dat het een zg "attestation de droits" betreft. Deze heb je bv bij behandeling in een ziekenhuis nodig náást je carte vitale. De attestation heeft niets te maken met het al of niet verzekerd zijn, maar bewijst dát je nog steeds verzekerd bent en waartegen.

Hoe kom je aan zo'n attestation de droits? Je gaat naar www.ameli.fr en maakt daar met behulp van je sécu-nummer een rekening aan. Dat zou je nu al kunnen doen of anders na ontvangst van je carte vitale. Op je huidige attestation staat een datum tot wanneer deze geldig is. Als die tijd bijna voorbij is of als je naar een ziekenhuis moet, ga je naar je persoonlijke "espace" en kiest de mogelijkheid "aanvragen attestation de droits". Let er op dat je de mogelijkheid kiest waarbij ook je huisarts wordt vermeld, anders neemt het ziekenhuis of andere instantie er misschien geen genoegen mee.

De attestation verschijnt vervolgens op je scherm en je kunt haar uitprinten en/of opslaan. De carte vitale blijft gewoon geldig zolang je verzekerd bent en is je verzekeringsbewijs bij huisarts, specialist en apotheek.

Ik kan me vergissen, maar volgens mij heeft de geldigheidsduur van de attestation niets met je buitenlander-zijn te maken. Als je een maand later weer een attestation maakt, krijg je er een die weer een maand langer geldig is.

avatar#9280
HenriII
Berichten: 0
Reacties: 5

#6 Geplaatst: 2012-01-10 20:26:03

Hallo Wim & Bosbess,

Inmiddels ben ik er via Franse vrienden over geinformeerd en dat komt geheel overeen met jouw uitleg. Straks bij het ophalen van de Carte Vitale krijg ik ook een code mee waarmee ik op de site www.ameli.fr de Attestation kan verlengen. Dit is nieuw voor mij omdat we die tot nu toe elk jaar over de post kregen.

De opmerking dat de procedure zo is omdat ik buitenlander ben kunnen zij ook niet plaatsen, maar het is me vanmorgen wel zo uitgelegd.

Bedankt voor jullie aandacht en uitleg.

Groet, Lenny