Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

berichtgeving aan fiscus

Auteur Bericht

avatar#6583
Alicia
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2011-10-16 15:59:46

Wanneer men, wonend in NL, daar bankrekening heeft, dan moet de bank aan het eind van het jaar de NL fiscus in kennis stellen van deze rekeningen.

Wat gebeurt er als men wonend en belastingbetalend in Fr., bankrekeningen heeft in NL? Geeft de NL bank hiervan verslag aan de Franse fiscus? Zo ja, is de bank dit verplicht? Ik stel de vraag omdat mijn NL bank mij vroeg om een TIN nr, waarvan hij meende dat het stond op mijn Franse belasting formulier. ???

Bij voorbaat dank voor de informatie.

Alicia

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-10-16 22:19:54

De Nederlandse banken geven niet op aan de Franse fiscus dat een belastingplichtige Nederlander in Frankrijk er rekeningen in NL op nahoudt. Wel geeft die bank in verband met Europese afspraken op welke rente-inkomsten er zijn geweest en welke de beleggingsopbrengsten zijn waren. Daarbij gaat het vaak fout, omdat de NL banken de verkopen van effecten opgeven, maar verzuimen daarbij ook de aankoopkosten van die effecten te vermelden. Franse belastingambtenaren snappen dat vervolgens niet en vragen opheldering over die beleggings'opbrengsten' die niet zijn aangegeven. Zij menen dat die gemelde opbrengsten beleggingswinst zijn (belastbaar in Frankrijk), terwijl het in deze slechte beursjaren juist gaat om niet onbelangrijke beleggingsverliezen. Met name de ABN Amro treddt hierbij zeer knullig op, zo leren de ervaringen van Nederlanders in Frankrijk.

Wim