Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verhuizing Ned3 HD en 8PSK

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2011-10-17 18:20:20

Vanaf 18 oktober wordt de zender Ned3 HD verplaatst naar een andere transponder. (23.5 oost, 12187 H 27500 5/6 QPSK mpeg4) Tot 1 november zal zowel op de oude als op de nieuwe frequentie worden uitgezonden. De meeste Canaldigitaal HD ontvangers passen dit automatisch aan, bij sommige is een fastscan nodig. Dit is de voorbode van het omschakelen door Canaldigitaal van QPSK naar 8PSK uitzendtechniek (Q=quattro=4; van 4 naar 8 dus)

Hierdoor kan Canaldigitaal met behoudt van kwaliteit meer zenders in 1 transponder uitzenden. Er is echter 1 nadeel: Er is wat meer signaal nodig om een 8PSK transponder goed te kunnen ontvangen.

Bij iedereen die nu goed signaal heeft op Eurosport HD is de schotelinstallatie voldoende. Mensen die nu blokvorming of 'geen signaal' in beeld krijgen bij Eurosport HD dienen de schotel beter uit te richten om toekomstige problemen te voorkomen. Met name gebruikers van een Triple sat of Multytenne zullen vermoedelijk 'op het randje' zitten, vooral bij gebruik van deze schotels in zuidelijk Frankrijk.

avatar#7582
PaulGJ
Berichten: 9
Reacties: 19

#1 Geplaatst: 2011-10-19 07:15:58

Jako,

In verband met verhuizing zullen wij een nieuwe schotel en decoder aan moeten schaffen. Nu willen wij graag een zo klein mogelijk schotel geschikt voor HD ontvangst, bijvoorbeeld een platte.

Nu hebben wij al gezocht op internet maar kunnen niet zien of de schotel geschikt is voor HD ontvangst.

Ondere deze hebben wij bekeken.

Schotel 1

Schotel 2

Wat kunnen wij het beste doen?

Alvast hartelijk dank voor de beantwoording.

Met vriendelijke groet

Louise en Paul

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2011-10-19 14:40:01

In z'n algemeenheid is het soort schotelantenne (plat, parabool, ovaal, toroidaal) noch de gebruikte LNB relevant voor HD ontvangst. Elke LNB en elke schotel kan in principe worden gebruikt. Lnb's en schotels met het predicaat "HD" moeten dus met argusogen worden bekeken.

Een platte schotel heeft één ingebouwde LNB en is geschikt voor HD.

Er is echter een groot nadeel bij het gebruik van een dergelijke schotel: deze is uitsluitend geschikt voor de ontvangst van slechts 1 satelliet.

De Nederlandse HD zenders zitten echter op Astra3 (23.5 oost) terwijl sommige Nederlandse zenders en veel buitenlandse zenders op Astra1 (19.2 oost) worden uitgezonden. Met een platte schotel moet je dus een keuze maken tussen óf Astra3 óf Astra1.

Hoewel je met een HD abonnement bijna alle Nederlandse HD zenders op Astra3 kunt zien 'snapt' een Canaldigitaal ontvanger dat niet. Die 'eist' tevens Astra1 om de zenderlijst en epg binnen te kunnen halen.

Gebruik van een platte schotel is om die reden voor de NL zenders niet aan te bevelen.

Woon je in de noordelijke helft van Frankrijk, dan is de genoemde kleine (45 cm) triplesat of multytenne wellicht een bruikbare oplossing.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#3 Geplaatst: 2011-10-20 12:57:23

Louise en paul, op aanraden van Jako hebben we destijds een visiosat G3A (drie koppen) laten installeren. Ontvangen 3 Astra's incl HD en Engelse zenders tot volle tevredenheid. Laten installeren (uitregelen en bekabelen) door de Pulsat groep. (lokale detaillist in de stad) totale kosten (all in) 179,72 euris. Voor info zie ook Visiosat ( even googlen) succes.