Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Voorstellen

Auteur Bericht

avatar#9385
Wannox
Berichten: 4
Reacties: 25

#0 Geplaatst: 2011-10-18 21:36:08

 Voorstellen Hallo, hier ben ik dan. Sinds een maand zijn mijn vrouw en ik eigenaars van een prachtig "maison en pierres" in de Ardeche. Het heeft zeker 40 jaar leeggestaan en is nog helemaal in originele staat. De vorige eigenaar heeft wel het dak gerepareerd, maar net niet helemaal goed, dat wordt binnenkort dus weer overgedaan. Verder ontbreken de ramen, is er geen elektra, geen water, geen verwarming, lekker helemaal niets. We hebben er al een paar weekenden gekampeerd en dat is prima verlopen. Er staat nu een generator voor het gereedschap en de koffie. De vensteropeningen zijn dichtgeplakt met plastic en er ligt ergens een deur op de vloer om een gat te dichten; kortom het wordt al leefbaar, maar er is nog heel veel te doen en een weekend vliegt voorbij. Voor ons is het gelukkig niet zo heel ver rijden, want we wonen al in het franstalige deel van Zwitserland. wimb

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-10-18 21:46:05

Hartelijk welkom hier. Maak een ruim gebruik van de rubriek Klussen en verbouwen en raadpleeg ook het archief van deze rubriek. Voorts is er nog de rubriek Klussen van de website zelf.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2011-10-18 22:09:20

Wim B.,

lijkt zeer avontuurlijk!

Maar als er 40 jaar lang niets aan het huis gedaan is dan is waarschijnlijk ook niet veel verprutst (kunststof ramen of klik-klak-laminaatvloeren). Sterkte met het renoveren! En in dit forum zijn er veel mensen die dit soort ervaring achter de rug hebben.

En gebruik vooral de zoekfunctie van het forum, want veel vraagstukken zijn al aan de orde geweest.

Christian von Klösterlein

avatar#9385
Wannox
Berichten: 4
Reacties: 25

#3 Geplaatst: 2011-10-18 22:10:31

Hallo,

Ik heb nog nooit met zoveel moeite een berichtje geplaatst als hier boven. Nu werk ik met Chrome en dat lijkt wel beter te gaan. Maar nog wel even een melding :  getPostSubject: Query execution was interrupted - en een blanke pagina.

De website infofrankrijk.com is echt iets unieks met al die klusrubrieken. Ik heb al heel veel gelezen, maar ik kom toch steeds weer iets nieuws tegen. 

Als ik iets past in dit edit venster, dan verdwijnt de cursor. Als ik dan op de backspace druk kom ik op de vorige pagina. Gelukkig werkte het pijltje voor de andere kant en zo was ik weer terug. (als dat duidelijk is)

Morgen probeer ik wel een andere versie van Firefox, hierboven was mer FF4.01 en JavaScript uit. 

achterkant huis

en nog een plaatje van de achterkant (het kan dus wel...)

wimb