Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

OTAX thermostaat aansluiten op een ketel van ELM LeBlanc

Auteur Bericht

avatar#9506
NvH2010
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-10-20 13:27:39

Dag lezer,

We huren een appartement in 78 en hebben een chaufage die ons erg op kosten jaagd (52m2 en we betalen nu 140 euro per maand waar we waarschijnlijk niets van terug krijgen!). Nu hebben we de tip gekregen om een thermostaat aan te sluiten.

Nu zijn we daar vorige week mee bezig geweest maar het lukt ons niet om hem werkend te krijgen.

De OTAX thermostaat heeft 3 uitgangen Lin Lout en Nin. De chaufage heeft meerdere uitgangen waarvan er twee gebruikt worden. Die over zijn zijn de Lr Ls en de N.

Kan iemand mij vertellen welke met welke ik moet verbinden. En is dit mogelijk met een kroonsteentje er tussen of moet dit een directe draad zijn?

Hoor graag een oplossing zodat we wat warmer zitten voor een wat lagere prijs aankomende koude maanden!

Bedankt voor uw reactie.

Groet Nicole

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2011-10-21 00:09:01

Nicole, 

Welkom op dit forum. Google.fr scoort ruim 37.0000 hits bij het invoeren van de woorden OTAX en thermostat, er zijn zo te zien heel wat modellen in omloop. Zelfde verhaal voor cv ketels, olie of gasgestookt. Typenummers zouden zoekwerk kunnen vergemakkelijken. Nog een vraag: ik mag hopen dat de verwarming nu ook al lager of hoger gezet kan worden, dus er zal nu toch ook al een thermostaat aanwezig zijn? Welk merk en type, en wat belooft de folder van OTAX allemaal? Dat zou dan meer moeten zijn dan alleen de temperatuur op een ingestelde waarde houden zoals we dat in Nederland in het verleden al heel aardig konden doen met die ronde Honeywell kamerthermostaten. De nieuwere generaties zijn programmeerbaar, en werken wat nauwkeuriger. Dat scheelt wel iets aan stookkosten, maar echt veel is het niet. 

Rob van der Meulen