Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Canal Digitaal CI-module

Auteur Bericht

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#0 Geplaatst: 2011-10-26 07:38:07

Omdat ik wil overgaan op hdtv ben ik aan het kijken naar de mogelijkheden bij Canal Digitaal. Ik stuit daarbij op een CI-module, waarvan ik het bestaan nog niet kende. Ik begrijp dat je met zo'n CI-module en een passende tv geen decoder meer nodig hebt. Het is een relatief goedkope oplossing, maar je hebt weer een realtief dure tv nodig, die dan wel weer meer andere ook nuttige opties heeft.
Heeft iemand hier ervaring mee?
René

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2011-10-26 07:54:43

Heb zo'n module als tweede (naast mijn decoder) besteld en geïnstalleerd.

Dit in een Samsung TV waarin tevens satelliettuner. Nu is dit type niet CanalDigitaaal gehomologeerd maar met wat moeite heb ik de kanalen er toch in gekregen. Het werkt. Lekker in HD. De TV -in Frankrijk gekocht- was overigens niet duur: 500€ voor een 102cm scherm met TNT en satelliet bovendien aansluiting WiFi-mogelijkheid (extra stick 70€)

De TV's die zijn gehomologeerd door CanalDigitaal zijn te vinden op hun site.

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2011-10-26 11:15:16

Veel gebruikers geven de voorkeur aan een Franse Aston mediaguard dual CI module.

Snellere zaptijden, werkt ook met apparatuur waar de Canaldigitaalmodule niet wil werken en kan 2 kanalen tegelijk decoderen. Kortom: minder problemen.

Nadeel: duurder en niet door Canaldigitaal goedgekeurd.

Voordeel: In Frankrijk te koop, bv samen met de TV.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#3 Geplaatst: 2011-10-27 08:27:04

Het is me inmiddels duidelijk dat je tv een DVB-S tuner en een CI-slot dient te hebben, zodat je met een CI-module, waar je de CD-kaart insteekt, naar satelliettv kan kijken. En kennelijk werkt dat goed volgens Steven.

Jako, je adviseert me een Aston mediaguard dual CI module o.a. omdat deze "2 kanalen tegelijk codeert" Wat moet ik me daarbij voorstellen?

René

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2011-10-27 10:24:56

2 kanalen tegelijk decoderen geeft je de mogelijkheid om 1 kanaal op te nemen terwijl je naar een ander kanaal kijkt. Uiteraard moet het apparaat waar je de module insteekt ook die mogelijkheid bieden om er gebruik van te kunnen maken.

Voor een NL' er die in Frankrijk woont lijkt me het grootste voordeel dat je deze module gewoon bij je lokale dealer kunt aanschaffen. De dealer moet in staat zijn om e.e.a. werkend te demonstreren (met jouw kaart) zodat je zeker weet dat alles werkt vóór aanschaf.

De goede werking van de Canaldigitaal module wordt alleen gegarandeerd in goedgekeurde apparaten (satellietontvangers en TV's, zie website Canaldigitaal) die voorzien zijn van een bepaalde software versie. Die software kun je er zelf wel opzetten, maar persoonlijk zou ik het graag werkend zien vóór aankoop, om verassingen te voorkomen.  Soms werkt het namelijk gewoon niet, en niemand weet waarom.

avatar#7251
Rick46
Berichten: 8
Reacties: 38

#5 Geplaatst: 2011-10-27 11:28:53

Hallo Jako,

Even een vraagje, ik heb Canal Digitaal via de schotel en decoder.

Ik neem niet aan dat als je een CI-Module hebt en een Canal Digitaal card dat je dan ontvangst hebt zonder schotel. Klopt dat ?

Groeten

Rick

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2011-10-27 14:31:36

Nee Rick, de schotel blijft. De CI module verzorgt slechts het decoderen van het gecodeerde satellietsignaal. De module is universeel (in theorie) te gebruiken in alle ontvangers met een CI ( Common Interface) aansluiting.

Een dergelijk slot is in bijna alle moderne TV's aanwezig, want die kan ook gebruikt worden voor een CI module ten behoeve van de gecodeerde kanalen van de Franse 'aardse' TNT zoals Canal+, LCI, Eurosport etc. In geval van een TV die ook een satelliet aansluiting heeft moet je dan ook aangeven je 'm daarvoor wilt gebruiken en het juiste land kiezen voor satelliet (Nederland dus)

Een CI module is een stuk electronica die maar iets groter is dan de smartcard. De smartcard gaat er in en de module+kaart stop vervolgens je in de TV.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#7 Geplaatst: 2011-10-31 09:53:19

Jako je schreef:

"2 kanalen tegelijk decoderen geeft je de mogelijkheid om 1 kanaal op te nemen terwijl je naar een ander kanaal kijkt. Uiteraard moet het apparaat waar je de module insteekt ook die mogelijkheid bieden om er gebruik van te kunnen maken"

Ik neem aan dat je die mogelijkheid in de specificaties van het apparaat zou moeten kunnen vinden. Weet jij waar ik dan op moet letten?
René

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2011-10-31 12:05:13

De aanwezigheid van 2 tuners en een ingebouwde harddisk of de mogelijkheid om die zelf naderhand er bij in te bouwen of aan te prikken. Bijvoorbeeld een externe- of interne USB disk of mogelijkheid voor een (e-) sata harddisk. Steeds meer apparaten hebben de mogelijkheid om tuners en disks naderhand toe te voegen, zelfs over USB poort.

Aangezien ook TV's nu steeds meer randapparaten ingebouwd krijgen (ook voor internet en IP TV) of de mogelijkheid bieden om die later toe te voegen vervaagt het verschil met losse kabel- en satelliettuners steeds meer.

Let in z'n algemeenheid op de term 'PVR' of 'PVR ready' ( PVR=Personal Video Recorder)

Losse satellietontvangers met PVR mogelijkheid bestaan al zo'n 10 jaar.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#9 Geplaatst: 2011-11-01 18:27:06

Hartelijk dank, Jako en Steven, voor jullie reacties. Ik ga op zoek.
Het wordt wèl steeds gecompliceerder allemaal. Bij mijn laatste aanschaf van een tv was de enige keuze eigenlijk tussen een gewone en een bereedbeeld tv en de beeldschermdiagonaal natuurlijk. Vroeger was het leven simpel.

René

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#10 Geplaatst: 2011-11-02 10:45:19

@Jako,

In een voorgaande reactie schrijf je dat het mogelijk moet zijn om 2 kanalen tegelijk te decoderen.

Ik ben in het bezit van een Aston 1.07 CI module versie 2.18 die draait in een Topfield TF 5510PVR met dubbele bekabeling naar de LNB.

Het is mij echter nog nooit gelukt om 2 kanalen tegelijk te decoderen.

Als ik de functie "descramble multple services" aanzet krijg ik allerlei problemen met opnemen.De PIP functie heb ik nog nooit kunnen gebruiken en dat zou toch moeten kunnen als er 2 zenders tegelijk gedecodeerd worden.

Doe ik iets helemaal verkeerd??

Fredo

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2011-11-02 16:34:10

Ik ken de Topfield niet, maar vermoedelijk doe je iets verkeerd want anderen lukt het wel. Zorg voor 2 aparte kabels naar een (duo-) LNB met twee aansluitingen en configureer ook je ontvanger aldus. Beide tuners correct instellen ( op SEPARATED) en voor beide tuners de juiste zenderlijst. Dat gaat het gemakkelijkst door tuner A naar B te kopieren.

--------

4.2 Copying services
The digital receiver maintains a separate services list with each
tuner. If a certain service is registered on only one tuner, it
may be impossible to watch one service while recording. You
can copy entries of one tuner’s services list to the other tuner’s
services list to avoid such inconvenience.

--------

Het kan zijn dat je een oude firmware gebruikt die niet goed werkt, controleer dat op de website van de fabrikant.

Realiseer je dat de bruikbaarheid van deze SD/MPEG2 ontvanger inmiddels beperkt is. Je kunt alleen de SD uitzendingen van Canaldigitaal uit het basispakket op Astra1 ontvangen. De overige zenders zitten inmiddels op Astra3 in HD en/of MPEG4.