Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kans of algemeen fonds

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-10-31 11:55:31

Er zijn verschillende soorten mensen die naar Frankrijk komen, en steeds vaker lijken de immigranten jonger te zijn en de arbeidsmarkt te bezoeken.

Nu kun je twee dingen doen, vandaar de titel, voor jezelf of voor een ander.

Voor een ander is voor de meeste Ollandaise niet de geweldigste optie daar de lonen schrijnend lager liggen dan in het noorden, dus vaak kiest men voor hét avontuur.

Wat ik als voorbeeld aan wil geven is dat in tegenstelling tot Nederland, in Frankrijk nog volop kanskaarten op het bord liggen.

Ik ben twee jaar geleden begonnen met dit idee en we hebben afgelopen weekend de golven getrotseerd met het eerste echte prototype.

                                                                                             

                

               

Nu zul je zeggen, ja, leuk, maar dat had ook in nl gekund.

Dat had gekund indien de surfsport daar populair was, en dat had vooral gekund als men een beetje christelijke prijzen op de octrooibureaus hanteerde.

Natuurlijk hebben we een wereldwijd octrooi (brevet) vast laten leggen, plus de merknaam, en deze had in Nederland pakkembeet 175 maal (!) meer gekost dan in Frankrijk.

Tja, als je eerst al enkele tonnen kwijt bent aan een octrooi, dan is de uitvinding snel in de prullenbak verdwenen voor de meesten.

Zo begrijp ik bijvoorbeeld nog steeds niet waarom een Nederlander geen soeprestaurant begint in’t franseland.

Franse soep is allereerst een door de blender gegutste smaakloze prut, en ten tweede zitten de balletjes er niet in.

Ik heb zoveel soepen gemaakt, en zo vaak recepten uitgedeeld, dat een Hollandse boeren groentesoep met rundvlees of een echte tomatensoep met ballen de markt met gemak kan veroveren tussen brasseries en auberges.

Ik wens iedere nieuwkomer in dit mooie land veel succes, en wil je iets weten, vraag dan vooral rond op dit forum, er zijn namelijk honderden mensen hier die Frankrijk en haar goede en slechte gewoontes door en door kennen.

En één ding is zeker, Fransen zijn dol op echte Hollandse erwtensoep, vooral na het surfen.

Wij zijn klaar voor de toekomst met onze nieuwe vinding, en gaan een nieuwe fabriek opzetten.

Cees.

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#1 Geplaatst: 2011-10-31 17:13:46

Beste Cees en deelnemers aan dit forum,

Wat een mooi verhaal.

Dit is nu één van de redenen waarom dit forum zo waardevol is.

Hier leer je wat van en het laat je de mogelijkheden zien.

Uiteraard zijn er daarnaast ook altijd weer de waardevolle bijdragen van Cristian le Bricoleur en vele anderen.

Het maakt de gang naar LDF voor vele mensen een stuk overzichtelijker.

Proficiat en ga zo door .

Met bewonderende groeten,

Peter.

avatar#9484
René Horstman
Berichten: 0
Reacties: 86

#2 Geplaatst: 2011-10-31 20:58:02

Cees

Proficiat met je uitvinding.

Enige tijd geleden was je zelfs via deze site op zoek naar de ideale verbinding of ideen hierover. Als het wereldwijd octrooi al rond is en je je ei hier hebt gelegt dan ben ik nu dan wel erg nieuwsgierig hoe je de verbindingen zo stijf weet te maken dat ze de krachten van de golven kunnen weerstaan.  Zover als ik het kan bekijken moet je de verbinding kunnen opspannen. 

Wil je alleen de verbindingen gaan maken of het hele board ? Ben erg benieuwd.

Groet René

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2011-11-01 11:26:56

Ik wil niet in detail treden Réne want dat heeft geen zin, maar we hebben er inderdaad zo’n twee jaar over gedaan om d’r uit te komen.

Een beetje een plank (geen dosse) weegt tussen de 2400 en 3000 gram, als je daar twee kilo aan verbindingen aan toe gaat voegen dan kun je alles wel vergeten.

Met mijn designstudio elders, hebben op de computer net zoveel prototypes gemaakt als er blaadjes aan een boom zitten, en daarna zijn we begonnen met de echte.

We worden ondersteund door een Franse school die maar wat graag hun leerlingen aan de slag heeft.

Hier in La Rochelle, en waarschijnlijk ook elders in het land, is een groot tekort aan arbeidsplaatsen voor de schoolverlater.

Bedrijven geven altijd de schuld aan de overheid, en de meest gehoorde smoes als je vraagt waarom zo weinig personeel in dienst, is dat men teveel belasting moet betalen.

Grote onzin, ik had in Nederland een bedrijf, in Turije, in Isrel, en nu alleen nog in de laatst genoemde en hier.

Behalve aan de besporus betaal je plus et moins overal hetzelfde aan belastingen.

Waar de grote fout zit bij franse bedrijven is de structuur binnen het bedrijf; loslopende koffietijden en de daarbij komende slechte communicatie tussen collega’s, het niet serieus bezigen van de arbeid waardoor onnodig fouten ontstaan, en de bezeten drang naar de arbeidstijden en vooral de pauzes die de hele infrastructuur voor twee uur lam legt en daarna finaal door elkaar rotzooit.

Al eerder vermeld; een motorzaak, elke ochtend een dertig/veertigtal motoren naar buiten op de showplaats aan de straat, om 11h30 naar binnen dan staan ze om 12h binnen, om 14h weer naar buiten, om 18h weer naar binnen- 4x0.5h=2h p/d = 457 euro per maand wat een ander extra moet verdienen om deze kosten eruit te halen, terwijl een boterhammetje achter de toonbank waarschijnlijk het tienvoudige oplevert.

Wat ik dus ga doen is inderdaad de hele productie opzetten, van shape tot board, van inkoop tot verkoop, inclusief een kledinglijn ernaast.

Ik zou een tiental jongeren aan de gang kunnen helpen, misschien meer, en daarnaast heb ik stageplaatsen en ga ik een systeem opzetten om “medewerkers” door te sluizen naar andere bedrijven.

We werken samen met Duitse en Amerikaanse bedrijven die spullen voor ons maken, en dus moet men talen leren en onderhandelen.

Ik ben vorige week elke dag op de radio geweest met een uitzending vanuit ons bedrijf, en de mensen staan versteld van ons enthousiasme, en dat wil ik gebruiken om door te geven.

“Als je van je werk houd, ga je lachend naar de baas en huilend naar huis” zei ik in de microfoon, sindsdien vragen velen me een plaats voor hun kinderen.

Ik wil Frankrijk lostrekken vanuit een andere invalshoek, samen met de franse jongeren die we al hebben.

De universiteit in La Rochelle wilde me niet helpen, nu zitten we in Lyon, daar willen ze wel.

Natuurlijk heb ik La Rochelle wel aan de schandpaal gehangen, want het zijn niet de leerlingen die niet willen, het zijn de leerkrachten!

Ik geniet van mijn werk, we hebben geen kinderen en ik geniet van het zien hoe ik met mijn magische ziekte wat door beroemde doktoren “passie” wordt genoemd jongeren aansteek en besmet.

De interviewer vroeg me waar die deur naar toeging, ‘is dat de showroom?’

Nee hoor, zei ik, dat is de chambres d’hotes.

‘Heb je naast al dit ook nog een cdh? mijn god hoe doe je dat? hoeveel uur werk je?’

Op de radio omschreef ze voor de luisterraar de cdh waar elk meubel door ons bedrijf gecreëerd is, elke leerling heeft er een spoor achtergelaten, en ze vertelde dat als ik niet kon een van de timmerlieden snel zijn nette kloffie aantrok en het ontbijt verzorgde.

Ze zei letterlijk na de laatste uitzending vrijdag, “ik kan daar wel drie dagen opnemen en dan ben je nog niet klaar, zo veel passie voor het werk, dat is geweldig.”

Nu snap je een beetje Réne, hoe ik in elkaar steek, ik zeik dan wel af en toe, maar dat heb je nodig om te ontladen, Frankrijk is een land waar voor ons zo oneindig veel mogelijkheden liggen, pak die kans dan ook.

Soms laat ik Franse vrienden deze site zien, hoe gedetaileerd die in elkaar steekt, hoe wij hier werken onder de strenge ogen van meneer Bavelaar, wat men kan vinden.

'En dat allemaal gratis' riep ooit iemand, ik knikte, omdat we allemaal dezelfde passie hebben, we vinden het leuk om "bezig" te zijn.

Soms vragen vrienden me wel eens om deze site voor hun te raadplegen voor advies. haha.

Cees.

Die Duitse site doet het niet, heb een andere gevonden die hetzelfde doet om foto’s te plaatsen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2011-11-01 17:56:04

Twee dagen geleden is nog een foto via www.picr.de geupload en dat ging prima. Maar er zijn inderdaad meer sites die deze mogelijkheid bieden.

Wim

avatar#9484
René Horstman
Berichten: 0
Reacties: 86

#5 Geplaatst: 2011-11-01 20:39:53

Beste Cees,

Eerst nogmaals gefeliciteerd met jullie uitvinding. dat is gemeend. Verder lees ik je bijdragen meestal met plezier vanwege de duidelijk heldere kijk op de franse samenleving. En je steekt je mening niet onder stoelen en banken, je doet er op jouw eigen manier wat aan. Complimenten. En nu dan toch iets wat ik niet snap. Je vertelt je verhaal in het openings stuk vol trots en vertelt dat je er patent op hebt, dan hoef je toch nergens meer bang voor te zijn en kan je toch wel een beknopte uitleg geven over de werking. Je houd ons een lekker visje voor maar we mogen niet proeven. Of is het patent nog niet rond.En heeft de plank de test goed doorstaan?  Ondertussen de foto maar eens flink uitvergroot en het lijkt mij dat je aan een zijde van de plank 2 nokken in 2 uitsparingen van het andere deel laat vallen. Aan de andere zijde zit dan het sluit of aantrek meganisme. Prachtig stukje werk van al die mensen die er aan meegedacht en gewerkt hebben. Ben benieuwd hoe jullie systeem met het zand omgaat, want dat lijkt mij een hele uitdaging; iets maken wat zo sterk is en zo klein, niets mag wegen en ook nog eens blijft werken onder de extreme omstandigheden op een strand.

groet, René

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2011-11-01 23:20:51

@Cees:

picr.de was voor onderhoud even uit de lucht.

Verder, netzo als René zegt: knap stuk werk! Pennen, kabel en trekmechanisme, zoals ik eens bij deelbare snowboards gezien heb.

@Wim:

Onaangekondigd onderhoud, dat kennen we toch ;-))

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2011-11-02 08:57:03

Nou, zo simpel als jij het opzegt is het dus niet Christian.

Pennen kabel en trekmechanisme gaat hier niet op, te zwaar.

Een snowboard is een glider die geen specifieke zwaartelimiet heeft, en dat hebben wij juist wel.

Je uitvergroting heeft redelijk succes Réne, alleen hebben we alles van carbon moeten fabriceren, want alles mag niet meer dan een paar gram (33) extra wegen.

Zand is geen probleem, immers komt de board schoon aan, wordt gemonteerd, en sluit dan hermetisch af.

Als iemand zand krijgt, even spoelen en klaar is die, en éh, het octrooi is rond hoor, het heeft alleen geen zin om alles gedetailleerd uit te leggen hier.

Het moeilijkste is de hoeken van de verbindingen, polyester is namelijk rond, vandaar hebben we een vacuümmachine ontwikkeld die de polyester in de haakse hoek trekt na het “shapen”.

Het bijzonder van deze vinding is dat je een rugzakje hebt waar de board in gaat, én……. je kunt meerdere modellen van één board maken.

Heb je grote rollers dan pak je de spitse neus met vier vinnen op een V, heb je trage lage golven dan de stompe neus en ronde achterkant met twee vinnen.

We zoeken nu een bouwer voor de website, en mensen die kleding gaan ontwerpen.

De bedoeling is dat we een soort school worden voor jonge mensen die op willen starten.

Je begint bij ons als ontwerpster/ontwerper, krijgt begeleiding van een pro, en als de tijd daar is ga je door naar een ander bedrijf.

De problemen die we steeds weer tegen komen, zijn jongeren met goede diploma’s in de zak, zoeken een baan, en worden niet aangenomen omdat ze dan wel een diploma hebben, maar geen werkervaring.

Zoals al eerder, ik zoek naar oplossingen van problemen die vandaag spelen, dat is ook ons doel met het andere project.

Er gaan heel wat wegen naar Parijs.

Heel wat fransen vragen zich af wat het nut is van mij om Frankrijk te veramerikaniseren, zoals gisteren iemand het durfde noemen, maar er zijn gelukkig ook veel fransen die blij zijn dat er iemand is die zijn kop eens uit wil steken.

Cees.

avatar#9484
René Horstman
Berichten: 0
Reacties: 86

#8 Geplaatst: 2011-11-03 20:41:22

Cees,

Leuk dat je nu toch wat meer loslaat, denk dat er wel meer techneuten zij die dit kunnen waarderen. En jouw verhaal over een hartstikke nodige cultuur verandering op zakenlijk gebied kan ik ook onderschrijven. Soms moet ik er om lachen omdat het lijkt of ze nog vooroorlogs bezig zijn. Hoewel ik toen nog niet bestond!!. En andere keren kan je ze wel over de toonbank sleuren, maar zo is het nou eenmaal. Ik probeer me maar aan te passen en een beetje kietelen kan nooit geen kwaad.

Groet, René