Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Liever geen klant dan 'n lastige

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2011-11-02 09:57:18

Naming & shaming is geloof ik niet gewenst op dit forum, maar ik ga u toch iets vertellen.

Jarenlang klant bij 'n mobiele telefoon-'provider', er ontstaat 'n misverstand omtrent de betaling van twee facturen want ze hebben in juni het systeem gewijzigd en daarbij zijn dingen misgegaan.

De provider vindt dat ik nog iets moet betalen, ik betwijfel dat.

Via de call center-robots kom je niet veel verder, Het Systeem is heilig.

Ik moest maar 'n brief sturen naar de zogenoemde "Service Client" met kopieën van bankafschriften.

Dit heb ik gedaan, 'n dag of tien geleden.

Sinds maandagavond is m'n carte sim opeens inactive.

Vanmorgen gebeld met de dienstdoende robot en daar wordt doodleuk verteld dat er geen technisch probleem is maar dat m'n nummer is geblokkeerd vanwege die factuur.

Zonder berichtje vooraf, zonder aanmaning, gewoon 'n dode lijn.

OK, doei. De beëindiging van de relatie is wederzijds. Wat denken ze wel niet ? Bovendien zul je maar huisarts zijn of anderszins dienst hebben (zoals ik deze week).

De naam van die provider ? Vier letters en één cijfer.

Nu gauw naar 'n ander want ik moet toch 'n telefoontje.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-11-02 18:26:28

Grote, landelijke opererende ondernemingen zoals de Franse fournisseurs, mogen zeker met name genoemd worden als zij rare dingen doen of klantonvriendelijk bezig zijn.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2011-11-03 08:55:20

Orange belt mij gisteren omdat ze een aantrekkelijk aanbod hebben.

Hohohoho, ‘U wilt iets verkopen?’

‘U bent momenteel bij SFR zien we, en er zijn nog al wat problemen omtrent de levering, begrijp ik uit mijn dossier’ zegt de dame vriendelijk drammend.

‘Ho wacht even, U heeft een dossier van mij terwijl ik geen klant ben bij U?’

‘U kunt klant worden, U betaald nu 45 euro….’

‘stop Stop STOP! die lulverhalen, waar het probleem zit is niet bij SFR of welke andere provider dan ook, het probleem zit bij die klo…kabel in de straat mevrouw, en die is toevallig van U!

Zolang jullie die kabel niet vernieuwen zal wie dan ook me niet kunnen geven wat ze beloven.’

‘Orange meneer, levert tweemaal zoveel debit als SFR voor de prij…..’

‘Wacht even mevrouw, U lijkt zo’n ongelofelijke tetu te zijn, ik zal het anders afspreken met U; U zend me een fax met wat U gaat leveren, met de alle kosten die ik moet betalen.

Daarna gaan we samen naar de rechtbank in La Rochelle, daar laten we door de rechter een contract opstellen dat U nakomt wat U beloofd, met in datzelfde contract beschreven dat als U niet nakomt wat U beloofd U er alles aan gaat doen mij dat wel te geven, desnoods door het openbreken van de straat en er een glasvezelkabel in te leggen..’

‘meneer, het is het probleem van SFR, wij orange….’

En hoe komt SFR hier in mijn huis mevrouw? Per kabel, niet?

En hoe komt Orange in mijn huis mevrouw, nou, kom op, vertel me het verbazende nieuws, hoe, door de lucht, via de satelliet?’

Ze bleef de vraag maar ontwijken en me opdringen dat SFR de grote zondaar is en Orange is de beste dus waarom zou ik niet veranderen van provider.

Mevrouw, die kabel waar SFR mee binnenkomt is van U, en U weet dat godv…. donders goed anders had U geen dossier van mij, een SFR klant, op Uw bureau liggen met alle meldingen van storingen.

Jullie vuile hufters schuilen achter elk bureautje, computertje en andere technische hulpdiensten in verwegnistan zodat jullie onvindbaar zijn als we jullie nodig hebben, en wij…..’

Toen smeed ze de hoorn d’r woest op.

Ik denk dat ik weer nieuwe vrienden heb gemaakt.

M’n collega ligt plat van de lach achter z’n bureau ‘even snel een mailtje versturen, voordat die vriend van jou de knop omdraait’ zegt tie snikkend van de lach.

Weet je wat me nog de meeste voldoening geef, vloeken en tieren in het Frans, ik dacht dat ik het nooit zou leren.

Cees.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#3 Geplaatst: 2011-11-03 12:48:11

Niet alleen die kabel is van Orange, maar helaas ook de schakelkast aan het eind van die kabel. In ons stadje levert Orange inderdaad 20 MB en kan free niet meer dan 10 MB leveren. Dat kan dus niet aan de kabel liggen.

Na 5 jaar prima presterende free begon free steeds meer te storen, op het laatst viel de internetverbinding elke tien minuten weg.

Wij zijn overgestapt op Orange en het functioneert opeens allemaal prima via diezelfde kabel....?

Het zou mij niet verbazen als Orange de veroorzaker van die free storingen was door manipulatie van die schakelkast. Mogelijkerwijze doen ze dat ook in La Rochelle....

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2011-11-03 13:15:40

Hum ... het ging hier volgens mij over TELE2 en Peter had besloten hen niet te noemen ... beetje vreemd dat jullie dan ineens op Orange af beginnen te geven en ook nog eens over Internet via ADSL praten terwijl het probleem van Peter voorzover ik begrepen heb over zijn mobiele telefoon ging.

Ter informatie : het kan inderdaad op bepaalde plaatsen zo zijn dat Orange ergens 20 mégamax (maximaal 20 Mbps) kan leveren en Free maar 10 omdat Free op het moment dat deze operator besloten heeft haar materiaal te plaatsen in de telefooncentrale, besloten heeft niet te investeren in materiaal wat de maximale snelheid kan bieden (dit kan ofwel het materiaal ter plaatse zijn of de verbinding met het netwerk van Free die beperkt is in capaciteit waardoor Free besluit de maximale snelheid per klant in te perken). Andersom komt het op bepaalde plaatsen ook voor ...

Ook ter informatie : Free biedt het liefst ADSL aan via dégroupage total aangezien de klant dan volledig bij hen is en er niets meer via de historische operator loopt (met uitzondering van de boucle locale, het laatste stukje kabel van de telefooncentrale naar de klant, maar ook daar is Free op dat moment verantwoordelijk voor, met de mogelijkheid beroep te doen op France Télécom voor eventuele reparaties). Dit betekent dat France Télécom (of Orange zoals jullie zeggen; volgens mij wordt de vaste telefoonlijn pas vanaf februari volgend jaar verkocht onder de naam Orange) op geen enkele manier invloed uit kan oefenen op de kwaliteit ervan en als dat al zo zou zijn dan alleen op een "definitieve" manier door de kabel er bij Free uit te halen ... als u dus denkt dat de storingen van Free te wijten waren aan Orange denk ik dat u een beetje parano bent ...

Tot zover voor deze hors contexte wat mij betreft ... (in sommige forums komt een moderator je op de vingers tikken als je van het oorspronkelijke onderwerp afwijkt)

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2011-11-03 14:35:24

Het betrof inderdaad Tele2. En het is natuurlijk altijd lekker kankeren op "grote jongens", in dit geval meldde ik het vanwege het afsnijden van de lijn.

Ik vind dat nogal wat, of ze nu wel of geen gelijk hebben (wat ze niet hebben).

Peter.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2011-11-03 20:45:47

Later :

'n Bevriende Fransoos vertelde me dat dit hors la loi is. Ze mogen je afsluiten, maar niet 'zomaar'.

Daar gaan aanmaningen &c. aan vooraf.

Ik vind 't best, aan m'n lijstje "F*ck FT" voeg ik toe "F*ck Tele2".

Peter.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#7 Geplaatst: 2012-01-14 16:52:05

En ik dan f*** SFR, ik HAD een mobiel abo van SFR met een 1 jarig contract.

Inderdaad na een jaar geen telefoon meer echter wel incasso's.

Dus, logisch, ik bellen, Nee meneer uw telefoon werkt gewoon, ligt aan uw portable.

Nou ben ik niet gek, de betreffende telefoon werkt wel met een nederlandse SIM en in een andere telefoon werkt de SFR SIM niet dus ..................

Ook het mijn account op de internetsite werkte niet meer dus ..................

Bankrekening geblokkeerd (helaas kost dat hier €€), nieuw abo genomen bij een andere provider op hetzelfde reseau, en na een heel jaar van rekeningen en aanmaningen er nooit meer iets van gehoord.  Dat laatste vind ik nu wel weer positief maar had wel wat eerder gemogen.

Is er iemand die niet meer werkende SIM-kaarten spaart ?

Zo heb ik nog twee providers gehad waar het niet goed ging en daarvan zit er een in Nederland, GSM-land is net WildWest, ik hoop dat de concurrentie van Free hierop een goede invloed gaat geven.  De prijzen mogen best wat vriendelijker.

Robert.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#8 Geplaatst: 2012-01-14 17:03:27

Nog even voor Cees, ik heb hetzelfde ondervonden met anderen, test je de kabel dan wordt je gebeld.

Nu is mijn kabel zo'n 7kM lang dus is de mogelijke snelheid begrensd, denken die belmutsen dat ze mij aan een hogere snelheid kunnen helpen terwijl alles door dezelfde apparatuur en leidingen moet  ! (Er is nog geen dégroupage aanwezig in de centrale)

Wat je dan al niet beloofd wordt, je houd het niet voor mogelijk.  Uiteraard snelheden tot .... , nu dat heb in van FT ook, tot 10Mb maar dat zullen we waarschijnlijk nooit meemaken, althans niet met ADSL2 en 48dB verzwakking, om maar niet te spreken over de nodige CRC errors als er in de village een beetje gedownload wordt, ik ben al blij met mijn 4Mb die ik af en toe haal alleen de upload zou wat sneller mogen.

Robert.