Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wi 2010

Auteur Bericht

avatar#9542
EricPl
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2011-11-03 18:34:26

Bonjour à tous,
omdat mijn vrouw een Nederlands pensioen heeft en verzekerd is via het CVZ ontvingen zowel mijn echtgenote als ik ook dit jaar weer een formulier aangifte wereldinkomen (2010), .
De aangifte van mijn vrouw is appeltje eitje, maar ik zit wel met een tweetal vragen over mijn eigen aangifte in mijn maag.
Ik heb een eigen (Frans) bedrijf en betaal sociale premies aan de RSI.
1/ Mag ik deze premies in mindering brengen?
In 2009 had ik een negatief "vastgesteld Niet in Nederland belastbaar inkomen".
2/ Wordt dat bedrag met 2010 verrekend?
Vast bedankt voor jullie moeite.
Cdt
Eric

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#1 Geplaatst: 2011-11-06 15:30:50

Hallo Eric,

1. Allereerst is het de vraag wat voor regime je hebt gekozen voor je Franse onderneming. Wellicht met een forfaitaire aftrek? In dat geval zou ik de omzet - / - forfaitiare aftrekpost in Nederland opgeven.

Heb je gekozen voor een reeel regime, dan zijn de sociale lasten ook al in mindering gekomen op de omzet. Ik zou dan ook gewoon de Franse winst opgeven op het formulier wereldinkomen.

In Nederland zijn de sociale premies niet in aftrek te brengen. Aan de andere kant, in de Franse sociale premies zitten bijvoorbeeld ook pensioenpremies en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. die premies zijn in Nederland wel (gedeeltelijk) aftrekbaar.

Om het niet te moelijk te maken, zou ik gaan voor de volledige aftrek, maar wel rekening houdende met het Franse regime waar je voor hebt gekozen.

2. nee.

Groet,

Rob van Schijndel