Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vliegen

Auteur Bericht

avatar#3209
adriaan
Berichten: 6
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2011-11-05 08:39:45

Beste forumgangers,

Ik heb een huis in de Vogezen in een gehucht vlak bij Vittel. In 2005 is het dak vernieuwd en geisoleerd en kort daarna is er over de gehele zolder een nieuwe vloer ingemaakt. Ook de ramen zijn vernieuwd. Alle nog resterende spleten en kieren heb ik zo goed mogelijk afgedicht. Ondanks al die maatregelen heb ik toch nog steeds last van vliegenplagen op zolder. De laatste nog een week geleden en dan heb ik het over ten minste 500 á 1000 vliegen per keer. Op dit moment wordt de buitengevel opnieuw bezet dus dan zijn mijn bouwkundige middelen ter bestrijding van vliegen wel uitgeput denk ik. Ik weet ook zeker dat ze van binnenuit komen uit eitjes die op de zolder gelegd worden. (hoewel je die nooit ziet) Weet iemand een oplossing voor dit probleem, of misschien een adequaat bestrijdings (verdelgings) middel?

met vriendelijke groet,

Adriaan Seelen

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#1 Geplaatst: 2011-11-11 16:51:34

Wij hebben ook altijd vliegen op zolder. Maar vooral in het najaar en in het voorjaar. Mijn vermoeden is dat ze er overwinteren. Ze hebben een soort infrarood ogen en vinden de kleinste kiertjes. Eieren leggen ze altijd in rottend vlees ed., dus niet zomaar ergens. Er kan natuurlijk ook nog ergens een dooie muis liggen die ze dan dus netjes hebben opgeruimd. Ik bestrijd ze niet maar laat ze wegvliegen. Terugkomen doen ze toch wel, zij het dat dat de nakomelingen zullen zijn.

avatar#9484
René Horstman
Berichten: 0
Reacties: 86

#2 Geplaatst: 2011-11-11 20:50:40

In ons eerste huis in frankrijk was op de verdieping de binnenzijde van het dak    afgewerkt met schrootjes, en ook wij hadden in het najaar en voorjaar van die vliegenplagen in huis en bij zonnig weer ook buiten op de pannen. Niet leuk als je na gedane arbeid thuis komt en eerst duizend halfdode en dode vliegen moet opzuigen in je slaapkamer. En dat ook nog weken achter elkaar. Het lijkt erop dat die vliegen "overwinteren" in het dak, of in de isolatie, en bij mooi weer worden ze wakker en willen ze naar buiten. Maar de route door onze slaapkamer was niet de meest ideale voor ze, daar het raam dicht was legden ze daar het loodje. Daar ze dus het meest voor het dichte raam lagen kwam ik op het idee om ze dan maar uit te lokken om zo te kunnen zien waar ze naar binnen kropen.  500 watt bouwlamp op de schroten laten schijnen en even wachten tot alles een beetje opwarmt en jawel hoor daar kwamen ze door kieren die ik nog nooit gezien had, die etterbakjes! Kitspuit erbij gepakt en al die naden afgekit. Dat koste dus wel een paar zondagmidagen maar 1- 0 voor mij, geen vliegen meer in huis, uiteraard op een enkeling na die via een open deur of raam naar binnen vloog.

Wij woonden daar in een dal en met walnootbomen in de buurt en hebben daar 5 jaar lang met het slaapkamerraam open geslapen zonder ooit s'nacht ook maar een keer gestoken te zijn door een mug. De buren zeiden dat dit door de notenbomen kwam die een stof afscheiden waar muggen niet van houden. Kan iemand dat bevestigen of heeft iemand dezelfde ervaring met muggen / notenbomen ?

Groet René

avatar#8976
marhout
Berichten: 25
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2011-11-14 23:26:12

Hallo Rene,

Wij hebben ook notenbomen in de tuin staan en hebben inderdaad nooit last van muggen. Maar of er een verband is durf ik niet te zeggen.

(vliegen hebben we overigens wel, dus als daar nog bomen tegen helpen..)

Groet,

Wim

avatar#3209
adriaan
Berichten: 6
Reacties: 19

#4 Geplaatst: 2011-11-16 11:39:55

Dag René,

Een slimme zet met die bouwlamp. Dat is in ieder geval iets wat ik kan gaan proberen. Het zal wel een hele klus worden want de zolder is nogal groot. Van motenbomen is het inderdaad bekend dat ze insecten weghouden. Daarom hebben fransen vaak een zitje in de tuin waar op de zomerdag gegeten en gedronken wordt onder een notenboom.

Bedankt voor het meedenken.

groet, Adriaan Seelen