Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse organisatie die helpt-bemiddelt bij conflict met leverancier

Auteur Bericht

avatar#7693
AubergedelaProvidence
Berichten: 5
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2011-11-09 15:02:11

Hallo,

 

Ik heb een conflict met een leverancier m.b.t. een verkeerd uitgevoerde reparatie (lek in het leidingsysteem) van onze koelkast. Nieuwe reparaties/gasvullingen hebben tot nu toen ruim €300,- gekost. Een andere reparateur heft geconstateerd dat het probleem is ontstaan door slecht solderen van de leidingen bij de eerste reparatie.

Het bedrijf die de eerste reparatie heeft uitgevoerd werpt alle vearantwoordelijkheid ver van hem.

Bestaan er in FRankrijk organisaties  onafhankelijke organisaties die je kunt inschakelen bij dit soort conflicten? (bijv. om een onafhankelijk oordeel te geven?)

 

Bedankt,

 

Eric

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-11-09 17:45:38

Frankrijk kent consumentenorganisaties die naast het uitbrengen van consumentengidsen ook juridische diensten verlenen. Wie abonnee is bijvoorbeeld van de grote organisatie Que Choisir, heeft ook recht op het enkele keren per jaar inwinnen van juridisch advies. De organisatie heeft over het gehele land verspreid lokale verenigingen, die vaak ter plaatse ook bij geschillen bemiddelen.

INC met het consumentenblad  '60 millions' is een vergelijkbare organisatie.

Wim

avatar#9484
René Horstman
Berichten: 0
Reacties: 86

#2 Geplaatst: 2011-11-09 21:08:23

Dat heet dus een professionele fout en tja, even generaliseren, maar fransen staan er nou niet om bekend dat ze hun verantwoording nemen en fouten toegeven. Hiervoor hebben wij een rechtbijstands verzekering afgesloten voor een zo'n 70 euro per jaar. Voor een bedrijfs is het wat meer. Als je een goede verzekerings agent hebt dan is vaak een telefoontje van hun kant genoeg om het probleem op te lossen hebben wij gemerkt.

Groet, René