Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Waar laat ik mijn boeken!

Auteur Bericht

avatar#6583
Alicia
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2011-11-10 15:23:24

Gebrek aan ruimte maakt het voor mij noodzakelijk wat boeken weg te doen. Ik zou graag af willen van Winston Churchill's serie "History of the English Speaking People" (4 volumes) en zijn "The Second World War" (6 volumes). William Shirer's "The Rise and Fall of the Third Reich" mag ook weg, alsook Gibbon's "The Decline and Fall of the Roman Empire.

Dit alles is in de Engelse taal, dateert uit de jaren '50, is in 'hard-cover' en in uitstekende staat. Wat doe ik er mee in dit anglophobe land! Heb de dichtsbijzijnde universiteit gevraagd maar krijg geen eens antwoord.

Heeft iemand suggesties?? Alvast mijn dank.

Alice in Vaucluse.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2011-11-10 16:20:30

Verkopen op Amazon e.d. als zijnde 2e hands.

Weggeven aan iemand met een gite waar Engels-lezenden komen.

Oud papier, kachel.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2011-11-10 21:11:56

@Jean-Paul

Die vierde suggestie is hopelijk toch niet serieus? Ik zou zeggen, alleen in geval van grote nood, in case of emergency break glass, wanneer er straks geen geld meer uit de automaat zou komen na een melt-down van ons bancaire systeem. De verzamelde werken van onze oud-minister van Financiën Lieftinck zijn inmiddels al in diverse Europese hoofdsteden gesignaleerd vernam ik uit doorgaans goed ingelichte bronnen. Dus in afwachting van de invoering van het tientje van Barroso / Sarkozy / Hollande in het kader van de Grote Geldzuivering zou ik zeggen: alleen in zo'n voor iedereen moeilijke overbruggingsperiode, dan pas in de open haard. Hoewel: hou dat ene boek nog maar even bij de hand als opzet voor een boek over "The Decline and Fall of the Empire of the European Union". En misschien meteen maar een Chinese vertaling op de markt laten brengen, succes verzekerd.

Rob van der Meulen 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2011-11-11 07:00:37

Er bestaat 'n krantje voor Engelstaligen in de Creuse.

Peter.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2011-11-11 09:59:55

En hoe kon ik het vergeten, als forum deelnemer, een hele aardige website voor de in de Creuse gevestigde Engelsen: Pontnoir. In het forum een aparte Small Ad's rubriek for private sellers. Niet naast de deur wanneer de boeken in de Vaucluse zijn, maar het proberen waard. De website Totalfrance bestrijkt heel Frankrijk, ook met een forum, en is veruit de meest bezochte website voor Engelstaligen hier in Frankrijk, al dan niet in het bezit van een Brits paspoort. Ook daar een mogelijkheid om als particulier iets aan te bieden. 

Rob van der Meulen

avatar#6583
Alicia
Berichten: 4
Reacties: 4

#5 Geplaatst: 2011-11-11 14:53:53

Ik had moeten melden dat ik Amazon e.d., alsook PriceMinister - die een Engelstalige afdeling heeft - uiteraard al heb geprobeerd. De persoon die de kachel als 'final solution' suggereert is kennelijk geen boeken liefhebber...leest misschien nooit?

Ik zal de andere suggesties eens proberen. Mijn dank intussen hiervoor.

Alicia