Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ideetje

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-11-16 13:27:05

Naar aanleiding van een reactie van henribik zat ik te denken; er zijn genoeg mensen met kinderen hier op de site actief, en deze kinderen hebben ook weer vragen, antwoorden, verhalen, suggesties…..

Is het misschien iets een rubriek “ wonen en leven Junior” aan te maken.

Deze Anique schrijft een leuk verhaal waar wij veel dingen weer uit leren.

Het is ook mogelijk een “wonen en leven Junior site” te bouwen, maar dan moet dit wel connecties hebben met deze site denk ik.

Een site bouwen en plaatsen kost niets meer tegenwoordig.

Google zet ze al voor 9 euro per jaar.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2011-11-16 17:59:53

Een site bouwen met zoekmachines, databases en een forum kost inderdaad vrijwel niets meer aan ontwikkelings- en hostingkosten. Je bent wel enkele tienduizenden euri kwijt aan het professioneel laten bouwen en beheren van een dergelijke site.

Ik verneem graag opvattingen van anderen om in het forum een rubriek voor de junioren toe te voegen.

Wim

avatar#7606
Birgitta
Berichten: 0
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2011-11-16 18:59:10

Geweldig Cees, deze denkwijze. Als ouder van vier opgroeiende kinderen in alle vormen van onderwijs volg ik al jaren dit forum, maar ben nooit zelf op dit idee gekomen. Mijn ervaring is dat de kinderen zich meer richten op contacten met andere jongeren in en buiten school. Bovendien is een sociale medium als Facebook hier in Frankrijk erg populair. Wellicht is het een mogelijkheid een en ander te combineren. Ben erg benieuwd hoe andere ouders hier tegenover staan.

Birgitta

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2011-11-16 20:09:24

De site van meneer Bavelaar zou niet moeten veranderen in een facebook-achtig gebeuren, dat bedoel ik er niet mee, maar inderdaad is het zoals Brigitta al zegt, kinderen zoeken eerder contacten met andere kinderen.

Deze site is van dusdanige kwaliteit dat we gerust kunnen zeggen dat tie een plaatsje toebehoort in iedere favorite van de mede kompjoeteraar.

Waarom zou je die kennis laten delen enkel en alleen maar tussen gepensioneerden en enkele zwoegende lieden in het franseland.

Kinderen hebben ook vragen, bijvoorbeeld wanneer mag ik brommer rijden, hoe haal ik mijn rijbewijs, waar haal ik een visvergunning, mag ik gaan jagen met een heus geweer, enz enz.

Tot nu toe is het zo dat als een jongen vraagt of die een brommer mag rijden, een stelletje gepensioneerde die op een solex hebben gereden gaan vertellen hoe deze jonge kinderen op hun scooter moeten rijden.

Neen, ik denk dat we in de toekomst moeten kijken en de junioren de ruimte moeten geven om tussen elkaar te vragen en te antwoorden.

Een meisje als in henri’s bericht moet tientallen vragen hebben die ze aan andere kinderen zou willen stellen, “hoe deed jij dat de eerste weken op school…..”

Over eventuele ongepaste draadjes en vragen hoeven we allerminst bang te zijn, we hebben op dit forum al menig keer bewezen dat de zelfreinigende werking zijn functie verstaat.

En tenslotte, als het niet werkt, dan stop je toch gewoon.

Maar wat een winst als we de junior afdeling hebben rollen, dan is de site toch echt kompleet, want zeg nou eerlijk, het zijn niet alleen de oudjes die in Frankrijk wonen en leven.

Elke dag weer leer ik van mijn leerlingen (15 tot 24 jaar) nieuwe dingen van de franse cultuur, en dat zou ik van een volwassene nooit horen.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2011-11-18 14:15:34

Prima idee!

Want de jeugd is onze toekomst.

En kinderen hebben nu eens andere belangstellingen dan volwassenen en pensionados.

En misschien de twee rubrieken die het minst gefrekwenteerd worden sluiten. Anders wordt het te onoverzichtelijk.

Christian von Klösterlein

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#5 Geplaatst: 2011-11-19 13:17:20

Op zich een goed idee.

Punt van zorg lijkt me de overzichtelijkheid, want ook een jongerenrubriek zal al snel meerdere subrubrieken kennen.

Eigenlijk zijn er nu al vrij veel rubrieken. Misschien zou de indeling iets anders moeten, en de frequentst bezochte rubrieken meer naar boven geplaatst?  

Of toch een aparte site naast deze.

Wilm

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-11-20 13:15:18

Ik zou juridische zaken gewoon in dagelijks leven zetten, geldzaken misschien ook, en de ecologische hoek in bouwen misschien, of in franse overheid.

Dan heb je drie rubrieken die eruit liggen, en kun je een nieuwe rubriek maken- informatica – waar games en alles onder vallen, dus voor zowel jong als oud leuk zijn, en je kunt een rubriek – wonen en leven Junior – aanmaken waar jongeren kunnen schrijven en reageren.

Veel subrubrieken zullen er niet komen denk ik zelf want alle rubrieken die de site nu heeft gaat over Nutsbedrijven (dat vragen ze wel aan pa of ma)  dagelijks leven en werken (daar krijgen ze de junior rubriek voor) franse overheid huizen kopen (liggen ze nog niet wakker van)  entre bavards (krijgen ze de junior rubriek voor) geldzaken (hebben ze nog geen belangstelling in) Nederland en zijn emigranten (zullen ze ook niet erg in geïnteresseerd zijn) bouwen verbouwen en klussen (da’s voor pa) tuinieren (da’s ook voor pa) juridische zaken (wat is dat) en het forum (ze lachen ons uit met hun kennis)

Cees.

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#7 Geplaatst: 2011-11-22 18:02:54

Wat mij betreft goed idee om wat te rubriekenlijst wat te comprimeren.

Neemt niet weg dat voor de junior misschien wel een apart forum het handigst is.

Is er op de rode hoofdbalk niet nog ruimte in te bouwen / over voor een eigen forum voor junior?  

Wilm

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#8 Geplaatst: 2011-11-22 18:41:11

Bonsoir,

Ik ben geen jongere, integendeel zelfs. Maar wel voormalig informaticus met ook nu nog veel jongeren om zich heen.

Wat mij opvalt bij deze jongeren (maar dat is een persoonlijke waarneming) is dat hun "span of attention" zo veel korter is dan ik mij van mijzelf en mijn leeftijdsgenoten herinner. Je ergens langdurig in verdiepen, een dik en moeilijk boek helemaal uitlezen, een blijvende présence vormen in een forum, ik zie het ze allemaal niet doen. Integendeel.

Gisteren was het Hyves, vandaag zijn het Facebook en Twitter, morgen is het weet ik wat voor fenomeen. Computer, laptop, smartphone, tablet, het wisselt en het wisselt snel. Niets blijft lang interessant en niemand weet wat de volgende hype gaat worden.

Kortom, het lijkt mij een hele opgave, om niet te zeggen een mission impossible, om binnen ons gezapig en plezierig voortkabbelend InfoFrankrijk nu ineens deze supersnelle instant-generatie een continu interessant platform te bieden. En als Wim dat toch wil proberen bewonder ik hem daarin, maar zelf zou ik er geen kans toe zien. En let wel, deze relativering mijnerzijds is niet negatief bedoeld en ook geen kritiek op "de jeugd van tegenwoordig". Meer een bekentenis dat zelfs ik (sic!) af en toe moeite krijg om "het gedoe" nog bij te houden.

Tot zover de overpeinzingen van een oude sukkel. Voor wat het waard is.

Salutations, Jos

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#9 Geplaatst: 2011-11-23 00:36:06

Mij valt op dat nog enkele jongere (of ben jij er een Cees?) zich blakend van enthousiasme heeft gemeld. Dat komt misschien wel omdat de Frans geörienteerde jeugd zich gewoon volwassen wil gedragen.

Maar verder wil ik er niet veel over zeggen want ik ben al heel lang geen jongere meer.

Frans

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2011-11-23 09:38:49

Het was maar een ideetje Frans, ik weet ook niet of de jongeren er op zitten te wachten.

Ik weet ook niet of de ouders doorgeven dat er op deze site gesproken wordt over een junior editie.

Maar zolang hier niets is, valt er ook niets te zoeken lijkt me.

Ik ben zelf ook geen jongere meer, maar ik ben wel veel met ze bezig, en ik bemerk dat de jongeren vergeten worden in de tegenwoordige wereld.

Wij hadden nog ruim contact met mensen, en vooral andere jongeren om ons heen.

Hier hebben de jongeren na schooltijd niets meer, in de weekenden stapels huiswerk en “verplichte” sport en muzieklessen, en verder alleen de smslijn.

Wij waren om vijf uur thuis van school, en om zeven uur was het huiswerk af (zo dachten mijn ouders) en dan had je de avond nog met vriendjes.

Ik ken hier niet een kind dat na de schoolbus nog buiten komt (kan streekverschillend zijn)

Jos, het hoeft niet alleen over computers te gaan, er zijn meerdere onderwerpen dan dat.

Ik dacht met een Junior editie een breder publiek aan te spreken, en jongeren die eigen blogs hebben aan te spreken over hun ervaringen in het franseland.

Het gaat er vooral niet om wat zij ons te zeggen hebben, maar wat ze elkaar te zeggen hebben.

Of dit nu in een eindeloos verhaal is, of in drie smscode’s boeit me niet.

Ik wil deze site niet zien als een gecodeerde oplage waar een bepaald publiek kan en mag komen, maar juist als een informatieve encyclopedische site waar iedereen die dat wil informatie vandaan kan halen, dus waarom geen kinderen.

Maar het blijft maar een ideetje.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#11 Geplaatst: 2011-11-23 09:56:17

Een jongerenforum waarbij ouders en andere ouwe lullen meekijken en, nog erger, ongetwijfeld in participeren op hun niet altijd erg volwassen wijze?
Een forum dat technisch niet meer van deze tijd is.

Daar moet je als Facebook/Twitter/etc. jongere toch niet aan denken.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2011-11-23 13:29:13

We moeten het vooral niet proberen, dan voldoen we perfect aan de franse cultuur, namelijk overal halflege glazen zien.

Cees.