Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TV, Internet en telefoon?

Auteur Bericht

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#0 Geplaatst: 2011-11-21 18:02:34

Beste Allemaal,

4 januari vertrek in definitief naar Frankijk, veel is al duidelijk en/of geregeld maar 1 ding kom ik niet uit, ik hoop dat jullie een idee hebben!

Net zoals in Nederland kan ik in Frankrijk ook door de bomen het bos niet meer zien.

Mijn vraag is dan ook: wat is jullie ervaring met een compleet pakket, dus zowel tv (via een schotel), internet (adsl) en een vaste lijn. Ik heb zowel Orange, Darty en Fee (free?) bekeken, maar een duidelijk beeld heb ik niet gekregen.

Ik hoef geen opsomming van klachten maar vooral van wat de beste oplossing is, misschien wel van alles bij verschillende bedrijven?

Wifi of Mobiel is geen optie, er is bij mij geen bereik voor dit alles.

Wie oh wie heeft een antwoord?

Bij voorbaat dank,

Adrienne

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2011-11-21 18:31:41

Bonsoir Adrienne,

Persoonlijk heb ik een voorkeur voor "simple stupid" en daar tot op heden goede ervaringen mee:

- Telefoon, ouderwetse analoge lijn van France Telecom, blijft ook werken als de stroom uitvalt;

- Internet/ADSL van Orange, ik huur een Livebox maar je kunt ook je eigen modem/router kopen;

- Franse publieke omroepen gratis via zelf geplaatste hark-antenne en TNT decoder;

- Internationale TV, Canal Digitaal NL en gratis BBC etcetera via zelf geplaatste schotel.

Ik houd niet van die complete pakketten, zeker niet omdat wij als Bataven toch vaak net wat andere wensen hebben dan de gemiddelde FR bewoner. Hoeveel Fransen willen TV kijken in een andere taal dan Frans?

Laatst zag ik bij iemand die complete Orange aanbieding met TV via de Livebox, leuk hoor, maar BVN kon hij niet meer ontvangen. Om over andere "exotische" programma's maar te zwijgen.

Kortom, zo'n compleet pakket kan ik niet aanbevelen.

Salutations, Jos

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2011-11-21 18:35:54

Adrienne,

ls je met een camping gaat beginnen, wordt het wellicht allemaal nog ingewikkelder.

De huidige campinggast wil immers wel WiFi en wellicht zal er ook ergens een TV-toestel afgestemd op NL moeten staan voor de gasten.

Dat alles gaat natuurlijk gepaard met allerlei technische, organisatorische en juridische (rechten!) zaken die mijn kennis overstijgen maar wellicht hebben anderen daar meer ervaring mee.

Steven

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#3 Geplaatst: 2011-11-21 18:50:32

Ik zit weliswaar niet continu in Frankrijk, maar lang genoeg om er ook te moeten werken. Ik heb de analoge telefoon er uit gedaan en het complete Orangepakket (telefoon, tv en internet) genomen. De telefoon heeft minder storing dan de analoge, die er na zo'n beetje elk onweer een uur of langer onbruikbaar was. Internet is adsl met waar ik zit een snelheid van ongeveer 12 Mbps. Het programmapakket is standaard Orange, maar je kunt alle vrije stations gewoon met de Orangedecoder ontvangen, dus ook BVN. Gewoon het ding alles laten afzoeken en je hebt vele honderden zenders, waaronder BVN (zowel via Hotbird als Astra) via je schotel. De rest is veel arabisch, Italiaans en Duits gehijg van telefoonnummers en wat kleiner Duits, Italiaans en Oostenrijks regiowerk. 

Frans

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2011-11-21 21:36:48

Ik ben ook voorstander van de KISS aanpak van Jos. Dan zit je niet vastgepind aan 1 provider als er iets mis gaat.

Zo is het erg vreemd dat iemand met een 12Mbps ADSL tóch Orange TV met schotel kan krijgen.

Anderen melden juist dat dit onmogelijk is omdat ADSL dan geschikt is voor IPTV van Orange via de Livebox en ADSL waarop Orange dan geen schotelpakket levert.

In dat geval geen andere zenders meer buiten het pakket, laat staan BVN...

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2011-11-21 22:22:51

Ik onderschrijf het pakket van Jos. ook wij hebben vaste lijn France telecom. Als je orkanen en heftige stormen hebt meegemaakt piep je wel anders als de stroom 2 weken uitgevallen is. dus wij hebben een telefoon in huis die functioneert zonder electricicteit. Verder Orange en geen andere providers, misschien iets duurder maar in mijn ogen de minste problemen en de minst slechte service...

De TV Orange hebben we uitgeprobeerd maar vind ik niks. je hebt dan geen regionale zenders. Dus of een hark op het dak of een schotel die je gratis de vrije Franse zenders doorgeeft. Canal en zo doe ik niet aan, rotzooi, kost veel en je betaalt altijd voor dingen die je niet wilt. Toevallig heb je ook BVN bij die Franse vrije zenders....

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2011-11-21 23:07:06

Ik ondersteun volledig de opties van Jos en Ingrid. Dat is prima zo. Geen gedoe verder. Vaste telefoon met nog een extra ADSL-nummer via je Livebox, je gewone mobieltje bij Leclerc voor € 1,50 per maand, je internet-abonnement bij Orange met voor een paar euro gratis of goedkoop bellen, je Skype voor de kleinkinderen en voor de tv je schotel met Canal Digitaal en de hark voor de gratis digitale Franse zenders via TNT. NL radio ook via de schotel of uit je luidsprekerboxjes van de pc. Prima zo.

Wim

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#7 Geplaatst: 2011-11-21 23:15:17

@ Jako, het is voor het eerst dat ik hoor dat Orange zou weigeren een pakket met satellietdecoder aan te schaffen. Bij mij was het geen enkel probleem. De 12Mbps is een gemiddelde van de metingen die ik met regelmaat doe. Zoals gezegd, had ik met de analoge telefoon vaker problemen dan nu via IP. Voor uitval van stroom ben ik niet zo bang, want ik heb altijd nog de mobiele telefoon en goede dekking. Voor het opladen van de mobiele telefoon ben ik niet noodzakelijk afhankelijk van het elektriciteitsnet.

Ik had eerst een analoge lijn en daarover haalde ik ook internet naar binnen. Mail ging nog wel, maar de grafische bestanden van 3 tot 4 Mb waren een crime.  Dat was de reden dat ik overstapte en toen de tv er maar bij nam. BVN was de belangrijkste reden voor de keuze van een satellietschotel. En de kostenafweging bracht mij ertoe de analoge lijn op te zeggen. Temeer daar de telefoontjes in Europa, met uitzondering van het verkeer met mobiele nummers, niks extra's kost, tenminste in mijn abonnement.  Al met al ben ik nu goedkoper uit en heb er tv bij. Dat ik goedkoper uit ben, heeft te maken met mijn vele en lange telefoongesprekken van Frankrijk naar Nederland. Dat hakt er bij een analoge lijn stevig in. Maar als je niet veel belt, is dat niet van belang.

Frans

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#8 Geplaatst: 2011-11-22 09:40:19

Adrienne, het hangt er ook een beetje van af, waar je woont en wat je wil. Toen ik 2,5 jaar geleden in mijn huisje kwam wonen (Cevennen) kon Orange me geen ADSL leveren. SFR wel + telefoon + gratis bellen naar vast in bijna de hele wereld, maar dan moest ik daarnaast wel het telefoonabonnement van France Telecom aanhouden, omdat ik maar "gedeeltelijk gedegroepeerd" was, wat dat ook moge wezen. Deze zomer ben ik eindelijk helemaal gedegroepeerd en kon ik France Telecom opzeggen. Als de stroom uitvalt of SFR er eens uit ligt, heb ik altijd nog m'n portable, hoewel de ontvangst ook hier zwaar te wensen overlaat.

TV heb ik niet in mijn pakket opgenomen, de franse tv kan ik zonodig via internet bekijken. Wel heb ik de NL zenders uit het basispakket van Canal Digitaal, wat misschien voor jou ook aan te bevelen is ivm met NL kampeerders. Alle benodigdheden daarvoor kan je bij Canal Digitaal bestellen, maar ik kan je uit ervaring ook van harte de Decodershop ergens in Noord-Brabant aanbevelen (even googelen). Grote kennis van zaken, zeer klantvriendelijk en goede service via telefoon en email, ook na aankoop. Ze leveren ook in Frankrijk en je kunt er ook een abonnement op Canal Digitaal afsluiten. Je moet wel een NL adres opgeven.

Als je via de schotel ook franse tv wilt ontvangen voor je franse gasten, zou je ook een schotel met dubbele kop (weet niet hoe dat officieel heet) kunnen overwegen plus twee decoders en tv's (in verschillende ruimtes!).

Geen idee of je hier iets aan hebt, maar ja, ik probeer het maar.

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#9 Geplaatst: 2011-11-24 14:44:18

Wauw!

Wat een boel reacties en informatie.

De keuze die ik in mijn hoofd al had gemaakt wordt door vele bevestigd dus dank juliie heel hartelijk, ik ga ermee aan de slag.

Het wordt dus france telecom-vaste lijn, schotel voor de tv internet via Orange en voor het opstarten van mijzelf in mijn nieuwe thuisland neem ik een pakketje canal digitaal erbij.

Nogmaals dank.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#10 Geplaatst: 2011-11-29 14:46:07

Ik weet niet of je er iets aan hebt, Adrienne, maar je schreef eerder dat je mobiel geen bereik hebt op je domaine. Toevallig kwam ik dit tegen. Je moet dan wel klant SFR mobiel zijn, maar je internetprovider doet er (op enkele na) niet toe. Bij sommige mobiele SFR abonnementen is het gratis inbegrepen, bij andere moet je 49 euro betalen die je dan later weer terugkrijgt (niet bij de goedkopere abonnementen!). Ook moet je mobieltje er geschikt voor zijn (kan je tevoren testen).

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#11 Geplaatst: 2011-12-05 16:09:02

Hoi Bosbess,

Dank je ik ga er naar kijkek, maar wel als ik daar ben. Ik wilde vanuit hier vast telefoon regelen maar dat is niet gelukt dus nog een mandje en dan in Frankrijk lans de divers telefoon winkels.

Dank.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#12 Geplaatst: 2011-12-05 16:42:29

Hallo Adrienne,

Als ik het goed begrepen heb was je keuze gevallen op een vaste telefoonlijn met daarnaast een Internetabonnement. De eerste stap is dus inderdaad het aanvragen van de vaste telefoonlijn.

Dit kan via Internet, maar vanwege het feit dat er afhankelijk van de situatie (bestaande lijn die opnieuw geactiveerd moet worden, niet bestaande lijn, bestaande lijn maar werkzaamheden benodigd om deze opnieuw in gebruik te nemen, ...) verschillende soorten gegevens nodig zijn, gebeurt dit via een click-to-call systeem waarmee de klant teruggebeld wordt. Het formuliertje hiervoor accepteert echter alleen Franse nummers, dus ik denk dat dat het probleem was waardoor u de lijn nog niet heeft kunnen aanvragen.

Dit probleem is echter op te lossen door naar de klantenservice te bellen. Dit kan ofwel in het Frans door te bellen naar het nummer 00.33.800.1014.XX waarin XX het nummer van het departement is waar het huis staat, of in het Engels op het nummer 00.33.9.69.36.3900 (van ma. t/m. vr van 9 tot 17u).

Je hebt dan echter wel een aantal gegevens nodig en met name het precieze adres en, indien er al een telefoonlijn bestaat, de naam van de vorige eigenaar of het nummer wat staat op een eventueel plaatje op de plaats waar de telefoonlijn het huis binnengaat, je (Franse) bankgegevens en het factuuradres (indien anders dan het plaatselijke huisadres). (deze gegevens heb je uiteraard ook nodig indien je de lijn vanuit Frankrijk aanvraagt)

Mocht je hierbij hulp nodig hebben (bijvoorbeeld om de naam van de vorige eigenaar te achterhalen), dan kun je me eventueel privé mailen (via het knopje "e-mail" hieronder) met de adresgegevens zodat ik dat uit kan zoeken.

Groeten,

Thomas Vergouwen

Orange France

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#13 Geplaatst: 2011-12-09 17:20:22

Beste Thomas,

Dank voor je reactie, het Engelstalige nummer heb ik een flink aaantal keer gebeld (vanuit Nederland) en steeds wordt na een heel verhaal en wat wachttijd gemeld dat ik later terug moet bellen omdat het heel druk is. Dit vind ik wat zonde van mijn geld dus vandaar dat ik bedacht om het dan maar in Frankrijk te regelen. Ik weet wie de oude eigenaresse was (mijn moeder) en ik heb ook het oude telefoonnummer.

Ik stuur je ook nog wel een prive mail want als het mocht lukken voordat ik daar ga wonen 4 januari dan zou ik daar erg blij mee zijn.

Bedankt vast.

Vriendelijke groet,

Adrienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2011-12-09 23:32:21

Hallo Adrienne,

Ik heb je in het begin van de avond een mail gestuurd met wat meer informatie. Ben er een uurtje mee kwijt geweest (met het uitzoeken van de gegevens van de telefoonlijn en de reden waarom ik er niet voldoende informatie over vond + met het bij elkaar zoeken van de gegevens van de verschillende abonnemente) maar ik denk dat je nu voldoende informatie hebt om te kijken wat de beste oplossing zou zijn!

Groeten,

Thomas

avatar#9583
Les Pourettes
Berichten: 4
Reacties: 16

#15 Geplaatst: 2011-12-29 17:42:12

Beste Allemaal,

Een korte update:

De vaste telefoon werkt, de livebox voor televisie is gearriveerd, en internet is nog lopende!

En dat allemaal terwijl ik nog in het natte, grijze Nederland zit!

Hulde aan jullie allen en veel dank aan Thomas.

Fijne jaarwisseling en een super goed 2012!

En tot in Frankrijk, nog 6 dagen.........

Adrienne