Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Na de regen

Auteur Bericht

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#0 Geplaatst: 2011-11-24 07:33:25

Na de bijna eindeloze regen die we over ons heen hebben gekregen schieten de paddestoelen als paddestoelen uit de grond. Ik ben een paddestoelencultuurbarbaar, dus ik waag me er niet aan.

Gisteren tijdens mijn wandeling kwam ik m'n buurman tegen, in gezelschap van een plastic tas. Hij zocht salades. "Salades?" vroeg ik verbaasd, "geen paddestoelen?" "Mais non!" riep hij verontwaardigd. Had ik dan niet gehoord van de wolk radioactief jodium131 die Frankrijk was binnengedreven? "Jawel, nou én?" "Dat gaat overal in zitten", legde hij uit, "in bomen en planten en in paddestoelen." "Maar niet in salades", concludeerde ik bijdehand. "Ja, ook in salades", gaf hij kauwend op een slablaadje toe, "maar paddestoelen nemen er extra veel van op." Ik mocht ook een radioactief slablaadje proeven. 't Smaakte een beetje naar spinazie, lekker.

Iets verderop zag ik ook zo'n salade, dacht ik. Gauw een blaadje geplukt. Het smaakte naar niks. Daarvan heb ik ook al geen verstand.