Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

beste opvang voor de kinderen: au pair?

Auteur Bericht

avatar#8731
Elke
Berichten: 5
Reacties: 9

#0 Geplaatst: 2011-11-27 17:01:53

Werkend op een camping, ben ik van 8 uur 's ochtends tot 'savonds laat onder de pannen. Afgelopen jaar heeft de opvang van de kinderen mij erg zwaar gebleken. Ik denk aan een au pair, maar die is volgens mij niet meer dan 40 uur p. week inzetbaar. Begrijpelijk, maar als ik daarvoor zou gaan dan zou ik vooral voor de avonduren een oplossing hebben...tenminste dat hoop ik, want ik las ook iets van dat ze max 2 avonden p wk mogen werken! Ik heb de spits tussen 4 en half 9 's avonds, dat zou misschien wel te regelen zijn. Maar ik zou het toch best prettig vinden als ze de hele dag inzetbaar was.. is dit onhaalbaar??

Wie heeft ervaring en tips?

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2011-11-29 06:39:58

Ik heb persoonlijk geen ervaring met au-pairs, maar omdat je geen andere antwoorden krijgt: waarom zoek je er niet twee? Die kunnen elkaar afwisselen. Of je zoekt naast je au-pair nog een campinghulp. Dat verlicht jouw werk (want het lijkt me niet niks als ik dat zo lees) en dan kun je je misschien zelf ook nog een beetje bezighouden met je kinderen.

Jonge mensen zijn in ruil voor genoeg vrije tijd en ontspanning vaak tevreden met een bescheiden loon + kost en inwoning. Ze zijn er even helemaal uit en doen veel ervaring op. Doordat ze niet zoveel uren hoeven te draaien blijft de sfeer goed, wat me ook voor jou en de kinderen plezierig lijkt. Met een au-pair alleen gaat het vaak mis, omdat er veel te veel van ze wordt verwacht en ze vaak lange dagen moeten maken. Dat kunnen jonge mensen niet aan en levert spanningen op, die uiteindelijk leiden tot vertrek van de au-pair. En dan zit je weer met je handen in je haar. Mijn advies dus: regel het wat ruimer, dan kun je zelf ook een beetje ontspannen.

avatar#8731
Elke
Berichten: 5
Reacties: 9

#2 Geplaatst: 2011-11-29 15:39:57

Dank je. Het is idd te overwegen, maar wat dan het eerst in me opkomt is toch: dubbele kosten en dubbele zorg voor onderdak. Campinghulpen hebben we al wel en die doen veel, maar er wordt van mij totale inzet van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat erwacht. Daarintegen heb ik wel 4,5 wintermaand geheel vrij.

Ik denk wel aan de kinderen naar de creche te laten gaan (wat volgens mij ook niet errug goedkoop is, vooral omdat de overheid op basis van de loon die we 2 jaar terug in Ned hadden, een bijdrage leveren en die was veel hoger) en dan overgebleven uren door de au pair. We hadden afgelopen jaar een goede Franse oppas, maar zij kon niet of nauwelijks in de weekenden en ze zei nog wel eens af. In de weekenden hebben we nou net de spits op de camping.. Maar wat je zegt van die jonge mensen en hun energie; idd dat ervaren we hier ook wel en dat is goed om daar rekening mee te houden.

avatar#7443
Alraceoh
Berichten: 1
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2011-11-30 14:49:52

De regels rond au-pair zijn vasztgesteld om de au-pairs én hun gastgezinnen te beschermen tegen uitwassen en misverstanden.

Het aantal uur kinderoppas en licht huishoudelijk werk voor een au-pair is wettelijk gelimiteerd aan 30 of 35 uur. Het aantal avonden werk hooguit 3 à 4 avonden.

Het doel van au-pair is niet het creeen van goedkopen arbeidskrachten, maar het creeren van de mogelijkheid aan een student om de taal in een land te leren in ruil voor oppas/lichthuishoudelijk werk, tegen een vastgestelde vergoeding.

Als gastgezin moet je er dus ook bijvoorbeeld voor zorgen dat de au-pair ingeschreven is bij een taalcursus en het bewijs daarvan moet bij aankomst bij de prefectuur getoond worden. De transportkosten om naar die cursus te kunnen, moeten ook door de gastfamilie betaald worden.

Ook moet je de au-pair aanmelden bij de Urrsaf. De vergoeding ligt rond de 320 euro per maand voor 30 uur en 420 euro  voor 35 uur.

Op deze site vind je veel info voor als je een au-pair wilt ontvangen:

http://www.apitu.com/accueillirunaupair/acceuillirunaupair.html

avatar#8731
Elke
Berichten: 5
Reacties: 9

#4 Geplaatst: 2011-12-08 22:56:01

Dank je, ik zal eens gaan kijken op die site.

Is er iemand met ervaring? Ik vraag me ook af wat gezond is. EEn meisje dat nog Frans moet leren, moet Frans met onze kinderen praten die het ook niet van huis uit meekrijgen.. ik weet niet zo goed of dat zo slim is. Of kijk ik met de zwarte pet op?