Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

andere bedelaars

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2011-11-28 13:28:16

Onderzoek wijst uit dat kleine criminaliteit …….. oostbloklanden……..

Ik word een beetje moe van die praatjes.

We wisten, ehh sorry, men wist in de politiek wat voor een vlees men in de kuip kreeg, men wist van de roversbendes, en toch gaan we de grenzen maar openzetten.

Hier kun je tegenwoordig je auto niet eens meer buiten laten staan, ze weten hoe je een automatische poort moet openen, ze weten hoe je een auto moet openen, ze komen met een man of zes, draaien de wielbouten los, beuren de auto op, een holt er op kousevoeten omheen en beurt de bandjes van de assen en weg zijn ze, de eigenaar ligt drie meter verder te slapen, met hond.

Ik parkeer nu op aanraden van de gendarme de auto onder mijn slaapkamerraam, heb een zeer eenvoudige alarm aangelegd in de auto met een blik bouten een touwtje en een katrol onder de stoel, en heb de slaapkamerramen open.

En als ik een weekend naar het buitenland ben parkeer ik de auto voor tweehonderd euro per jaar in een beveiligde garage.

Een mooi onderzoek van ONDRP, maar als men de boefjes niet vangt zal het aantal alleen maar toenemen.

Vrouwen die met armzalige kindekes op hun schoot voor de winkels zitten, hun blote knieen op de koude straat.

Het is allemaal zo zielig, en ik kom vaak in de verleiding, het is bijna kerst weet U, maar dan denk ik weer dat we met geven alle problemen alleen maar erger maken.

Moeder zit te bedelen, en pa voert geen fli… uit bij zijn caravan.

Cees.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2011-11-28 17:05:04

Ik ben er zo een die "de problemen alleen maar erger" maakt. Want ik denk altijd: "Wat ben ik blij, dat ík daar niet zit!" Sommigen zeggen: "Ze brengen het alleen maar naar de kroeg." Nou en? Als ze dat leuk vinden, moeten ze het vooral doen. Je geeft toch niet om een ander jouw ideeën en levenswijze op te dringen? "Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld worde" staat er in de bijbel en daar houd ik me aan. Ik vind als overtuigd ongelovige vele wijsheden in de bijbel en de wereld zou er heel wat beter uitzien als men zich die eens wat meer ter harte zou nemen.

Wat hebben onschuldige bedelaars trouwens te maken met boeven uit oostbloklanden, die inderdaad veel te vroeg tot de EU zijn toegelaten?

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2011-11-28 17:14:50

Kom op, Cees, waar slaat dat "andere bedelaars" op. Ik mag hopen dat je niet verwijst naar de draad over postbodes en pompiers.

Weet niet of deze posting het gevolg is van langdurig grijze lucht en wellicht een kleine overvliegende depressie -), maar laten we het in onze kroeg een beetje vrolijk houden!

JP

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2011-11-28 20:41:37

Ja misschien hebben jullie gelijk, ik zou het een andere titel moeten geven.

Verder reageer ik alleen maar op het nieuws en ervaar ik de situatie hier.

Helaas kan ik er niets anders van maken, alhoewel ik natuurlijk de daders niet ken, dat geef ik toe.

Cees

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2011-11-29 21:15:31

Cees,

zet de nieuwe titel dan ook per EDIT (papier+potlood-icoontje) in je openingsmail.

En graag een uitleg: wat is ONDRP?

Christian v.K.

Ben erachter gekomen dankzij Wikipedia.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2011-11-29 21:25:07

Ter zake:

Ja, uit het vormalige oostblok komen naast grote aantallen kundige en hardwerkende ambachtslui ook boeven, volgens mij kleinere aantallen. 

Nadat deze boeven hun heenkomst eerst in D en NL gezocht hebben, gaan zij nu naar Frankrijk, Italië en Hispania.

Ook toen er met mijn auto iets gebeurde waren er duidelijke aanwijzingen dat het oostblok-mensen waren.

Maar met stijgende welvaart in hun thuislanden gaat het over. Zolang moeten wij met verhoogde veiligheidsmaatregelen leven. Helaas.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2011-11-30 08:11:40

Ben ik met je eens Christian, maar dan moet er wel wat aan gebeuren zodat die welvaart daar ook degelijk stijgt.

Het zijn een zooitje corrupte boeven, de rijken worden rijker, en de armen armer, en een beetje een weldenkend mens houd het voor gezien in polen, zakt af naar de fr en gaat daar aardbeien of meloenen plukken en zo blijft hij uit de handen van de slavenhandel daar.

Dat denken ze, ze vallen zo in de slavenhandel hier, wonen met veel te veel in een caravan ergens op een boerderij in de Vendee, hebben net genoeg om van te leven en net te weinig om naar huis te gaan.

Een minister heeft ooit gezegd “polen loopt leeg” en hij doelde op het fenomeen dat de technische lieden hun toekomst zoeken in fr d en nl.

Zo ontglipt hun een bak techniek, en houden ze de ellende over.

Nou, da’s niet zo moeilijk meneer de poolse minister, dan moet U eens met uw europeese medeministers gaan praten en de salarissen een beetje recht trekken.

Als ingenieur stephanski net zoveel verdiend als brandsma in Friesland of funes in bretagne dan is de behoefte om huis en haard te verlaten stukken minder, dat verzeker ik U, en zo blijven ook die kleine schoffies gewoon op school en in de arbeidsmarkt.

Cees.

ONDRP staat gewoon vermeld op de homepage van deze site, daar hoef je niet voor te zoeken: Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales