Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Canaldigitaal start anti-cardshare

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2011-12-09 11:37:35

2 jaar na de aankondiging is M7 groupe SA, eigenaar van Canaldigitaal, nu eindelijk gestart met het tegengaan van cardsharing. Cardsharing maakt het mogelijk om 1 abonnement te delen met honderden TV kijkers hetgeen uiteraard leidt tot onacceptabele inkomstenderving voor aanbieders van betaaltelevisie.

De maatregel maakt het onmogelijk om meer dan 4 zenders tegelijk te decoderen met 1 smartcard en is reeds gestart bij de kleine Belgische provider Télésat. M7 heeft bevestigd dat men ook bij Canaldigitaal en TV Vlaanderen binnenkort zal starten. Het betreft alleen de nieuwe oranje smartcard waarmee de HD kanalen kunnen worden gezien en de grijze multi-room kaarten.

Om het mogelijk te maken om 4 zenders te kunnen decoderen is echter wel een kaart-update noodzakelijk, anders zal de kaart slechts maximaal 2 zenders tegelijk decoderen. De update wordt reeds verstuurd aan alle kaarten maar het is mogelijk dat deze update niet binnenkomt bij gebruikers van niet-goedgekeurde ontvangers. (het veelgebruikte CCcam werkt niet)

Een datum van invoering bij Canaldigitaal wil M7 nog niet bekendmaken.

Zodra een kaart een aanvraag krijgt voor meer dan 4 (2) zenders zal de kaart tijdelijk uitvallen.

Wat betekent dit voor u?

-heeft u een 'zwart' abonnement bij een illegale aanbieder, dan zal uw beeld vermoedelijk uitvallen. Dat is de reden van de actie.

-heeft u een goedgekeurde ontvanger, dan merkt u hopelijk niets.

-heeft u een niet-goedgekeurde ontvanger met harddisk en/of deelt u de kaart over meerdere TV's (smartwi) , dan is het mogelijk dat u over de limiet gaat en het beeld tijdelijk uitvalt.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#1 Geplaatst: 2011-12-11 19:19:40

Vandaag plotsklaps ned.1 2 en 3 uitgevallen Heb wel alle commerciele rommel

Smartcard heractiveert maar zonder resultaat. Heb Canal Digital goedgekeurde ontvanger
Zou dit anti cardshare te maken kunnen hebben  geberuik dezelfde kaart ook wel eens in een andere ontvanger (geen share dus?)

avatar#8673
gvb
Berichten: 0
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2011-12-11 19:27:01

Bij ons in de Charente ook dezelfde problemen, Ned 1, 2 en 3 niet te ontvangen. De rest wel, dus helaas geen Studio Sport.

We wachten het maar af, want ook de webside van Canaldugitaal is niet te bereiken.

Gonda 16

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2011-12-11 19:54:59

Nee, dit is 'gewoon' de zondagse storing (vorige week veronica).

Op de website van Canaldigitaal is geen storingsmelding te vinden. Als de site onbereikbaar is dan komt dit door het bezoekersaantal.

Wel is er een melding bij TotaalTV (klik)

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2012-02-12 14:56:59

Jako,

Ik gebruik een Dreambox met Pli en CCcam. Geen cardsharing of zo, alles netjes volgens de regels met een betaalde Canal Digitaal kaart. Sinds kort, als ik in een verveelde bui mijn rijtje zenders langszap, krijg ik zwart beeld als ik het rijtje voor de 2e keer begin. 

Opnieuw opstarten van de Dreambox geeft weer beeld, maar bij teveel zappen worden alle gecodeerde zenders weer zwart. 

Kan dit probleem te maken hebben met de veranderingen bij Canal Digitaal die je hierboven hebt aangekondigd? En zo ja, is er iets aan te doen?

Alvast mijn hartelijke dank voor je assistentie.

Salutations, Jos

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#5 Geplaatst: 2012-02-12 18:52:59

De anti-cardshare maatregel van CanalDigitaal is rond 13 Januari geactiveerd. Dit houdt in dat een kaartje maar 4 CD zenders simultaan kan decoderen.
Overigens moet je daarvoor,zoals Jako al schreef,  wel de juiste versie hebben van de software op je kaartje, nl I4A. Als je een Dreambox hebt moet je daarvoor zelf zorgen.
Een van de opties is om de laatste versie van CCcam (2.3.0) te installeren. Je kunt dan bij het informatiescherm van CCcam zien welke versie je hebt (blauwe knop, PPpanels,CCcam, card info). Een en ander in detail beschreven op het OpenPLi forum. (http://openpli.org/forums/topic/21623-anticardshare-canaldigitaal-actief/page__hl__%2Banti+%2Bcardshare__fromsearch__1)

Ik weet niet of de verschijnselen die je beschrijft te maken hebben met een onjuiste versie van de smartcard software, maar ik zou dat eerst rechtzetten.
Bij mij loopt alles OK. Ik heb een Dreambox 7025+ waarop CCcam draait en een Xtrend 9000 met OpenPLi en OScam.
Overigens, welk type Dreambox heb je?

Groeten,
Ben

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2012-02-12 19:05:09

Jos,

In theorie niet, maar wellicht heb je er toch last van.

Let wel dat de beperking uitsluitend getriggerd wordt op de HD zenders en dat je dus de fel oranje smartcard hebt.

Deze smartcard staat 'af fabriek' op maximaal 2 zenders tegelijk. Dat maximum is door Canaldigitaal OTA opgehoogd naar 4. Maar oude versies van CCcam waren niet in staat om deze update te verwerken. CCcam versie 2.3.0 (feed van openpli) kan de updates wel verwerken en ook zichtbaar maken (cccaminfo) . Je versie moet naar I4A. Dat gaat in opeenvolgende stappen, dus van I41->I42->I43->etc.(hex uiteraard ;-))

Als je kaart echt 'straf' krijgt, dan moet die 1 uur lang slechts 1 zender decoderen. Uitzetten, rebooten etc helpt niets.

Maar dat is geldig voor software rev I4A, oudere versies reageren 'vreemd'.

Als je een oude smartcard gebruikt, dan geen Cccam 2.3.0 gebruiken, want die kan niet overweg met de oude smartcard.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#7 Geplaatst: 2012-02-15 11:39:24

@Ben, @Jako,

Mijn hartelijke dank voor jullie supersnelle en to-the-point reacties. Ik heb inmiddels de CCcam software geupdate naar de laatste versie en daarmee is het probleem verdwenen. Ik kan nu weer een stuk in de rond te zappen. Het lijkt dus toch op een "aberratie" die werd veroorzaakt door de combinatie van CCcam versie en CD veranderingen.

@Ben,

Ik heb een Dreambox 600 PVR. Een eenvoudig ding dus, maar het was mijn eerste stap op het glibberige Dreambox pad. Volgende stap is een HD box, maar dat zit nu nog even niet in het budget :-(

Salutations, Jos

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2012-02-15 14:13:43

Voor de portemonnaie is het aanbevolen om eens naar de Koreaanse Open-Linux  ontvangers te kijken van Vu+ en Xtrend. Met name de laatste is erg vooruitstrevend bezig en geeft een goede sofware support aan de community daar waar Dreambox hun Enigma juist closed source heeft gemaakt. Net als Ben heb ik ook een xtrend ET9000 die voor de helft van een Dreambox meer biedt, zoals HbbTV. De prijs schommelt rond de € 300,- (dan zelf harddisk inbouwen) . Ik ben er inmiddels al ruim een jaar zeer tevreden mee.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#9 Geplaatst: 2012-02-16 10:21:23

Was zelf net aan het kijken voor omschakeling naar HD toen dat anti-cardshare onderwerp om de hoek kwam kijken. Even wachten maar om te zien wat de impact zou zijn op open-source ontvangers. @Jako, de genoemde ontvangers zijn erg populair. Wat heeft je voor de een doen besluiten boven de andere? Enkel de geboden support of ook beeldkwaliteit oia.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2012-02-16 12:01:30

Voor mij was ondersteuning van Pli belangrijk aangezien ik daar al jaren goede ervaring mee heb. Daarnaast heb ik een hekel aan het gebruik van een ventilator in dit soort apparaten. De Vu+ duo gebruikt een fan en heeft lagere/oudere specificaties dan de ET9000 en de ET zou ook een beter SD beeld geven vandaar mijn keuze voor de ET9000. Voor de kwaliteit van het HD beeld mag de ontvanger niks uitmaken, het beeld gaat immers onveranderd, bit-voor-bit, naar de TV.

Inmiddels hebben beide merken opvolgers. De ET9200 is bijna identiek aan de ET9000, maar heeft meer geheugen en verbeterde hardware. Nadeel is een beveiliging tegen parallelimport waardoor niet-Nederlandse modellen geen NL HbbTV en 'uitzendinggemist' doen.

De webbrowser, HbbTV en prima ondersteuning van de nieuwste Linux versies (3.2.2 inmiddels waar Dreambox nog steeds op 2.6 zit) geeft de Xtrend modellen wat extra's.

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#11 Geplaatst: 2012-02-16 13:24:32

Ron,
Vanuit mijn optiek: een ventilator maakt natuurlijk wat geluid, maar de temperatuur blijft lager. Er  doen legio verhalen de ronde over het stuk gaan van de power supply, met name omdat de gebruikte condensatoren daar niet bestand tegen zouden zijn. Een vriend van mij had problemen bij een eerder type (ET5000). Hij heeft alle elco's vervangen en het spul speelt weer. Mogelijk zijn de specificaties van de componenten in de ET9000 beter; ik heb de ET9000 nu ongeveer een jaar (zonder fan dus) , staat altijd aan (standby), en ik heb nog geen problemen gehad.
Toen ik HD wilde aanschaffen was de VU+ niet eenvoudig leverbaar. Ik heb toen voor de XTrend box gekozen omdat ik de Dreambox veel te duur vond.
 
Ik ben zeer tevreden met de Linux ontvangers. Ik heb ook nog een DM7025+ die ook altijd aanstaat en waarmee ik evenmin problemen heb gehad. (Is al meerdere jaren oud).
Ik heb eerst wat diverse images geexperimenteerd, maar tenslotte PLi, (later OpenPLi) gekozen. Er is een actief support forum waar je met problemen terecht kunt.
Behalve de image moet je ook een softcam kiezen (aangenomen dat je geen CAM module aanschaft); die wordt meestal niet door de leverancier geinstalleerd. CCcam is veelgebruikt, maar als je ook een TNTSAT kaartje wilt lezen (voor zolang dat mogelijk blijft...) moet je OScam nemen. (Dat is wel iets gecompliceerder)

Over de repercussies van de anti-cardshare maatregel: de ontwikkelaars van OpenPLi zijn nu bezig om ook het opslaan van opnames die nog niet gedecodeerd zijn mogelijk te maken. Dan heb je de beperking van 4 simultane opnames niet.
Wij nemen erg veel op, en 4 zenders tegelijk komt met enige regelmaat voor, maar is ook wel ongeveer het maximum. (Overigens gebruik ik 2 kaartjes, dus ik maak mij vooralsnog geen zorgen...)


Succes!
Ben

avatar#7486
lvf
Berichten: 4
Reacties: 27

#12 Geplaatst: 2012-02-17 09:50:45

@Jos,

Het forum doorspittend kwam ik dit draadje tegen (is ook niet zo moeilijk natuurlijk) en ook ik heb een Dreambox en doe niets illegaals (v.w.b. Canaldigital in ieder geval :-) )

Mij viel het al een tijdje op dat je met zappen inderdaad zwarte schermen krijgt, maar het wel weer kunt 'herstellen' door eerst naar een ander kanaal te gaan en dan weer terug. Alle kans dat dit ook met het anti-share-beleid van CD te maken heeft. Als ik de Dreambox opmnieuw opstart krijg ik een Gemini-scherm in beeld. Ik heb geen idee wat dat allemaal inhoudt en als ik dan termen als PLi, CCcam voorbij zie schieten gaat mijn lampje uit. Heb jij enig idee wat ik het beste kan doen? Hoe kan ik e.e.a. checken, want ik ben een oen op satellietgebied.

Groet,

Norbert

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#13 Geplaatst: 2012-02-17 16:39:57

Dank voor de zeer bruikbare informatie. Ben mij nu verder aan het inlezen en denk eraan eerder te kiezen voor de ET9000 c.q. de CT9100 dan voor de 9200 i.v.m de beveiliging. Bij de 9200 zou je dus voor een Benelux model kiezen welke dan weer uit NL moet komen. Als ik alles juist begrijp dan is met de laatste Pli de HbbTV/Web functionaliteit zonder beperking op een 9000/9100 te draaien.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2012-02-17 17:38:16

Ron, in Nederland liggen de prijzen voor de ET's en Vu's zo veel lager (>€100) dat  Franse liefhebbers deze ontvangers in Nederland kopen hetgeen weer tot grappige ontwikkelingen leidt als je als Nederlander de Franse satellietfora volgt. Zo snappen Fransen natuurlijk niks van IDEAL en proberen ze de Nederlandse webshop soms met een Franse cheque op te zadelen of moeten ze extra kosten maken om de 'internationale overboeking' op hun bankkantoor uit te voeren.

Moraal: je wilt 'm toch in Nederland kopen.

@Norbert: Pli en Gemini zijn teams van 'amateurs' die software voor Dreambox maken. Hoewel beide teams internationaal opereren is Pli meer Nederlands en Gemini Duits. Voor Nederlanders biedt OpenPli daarom een aantal extra's en is  meer populair. Vanwege rechten heeft gemini de softcam Cccam niet meer in de feed staan, dus updaten kan niet meer 'simpel' via de groene knop. Handmatig uiteraard wel, maar daarvoor is wat meer kennis vereist. Je kunt overwegen om over te stappen op OpenPli, vraag eventueel assistentie op de website: openpli.org

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#15 Geplaatst: 2012-02-17 21:25:57

Norbert,
In theorie zou zappen niet tot zwarte schermen moeten leiden, maar je weet maar nooit. Ik zou in eerste instantie ervoor zorgen dat je de juiste versie van de software op je kaartje hebt. Als je er tegen opziet om zelf een nieuwe image of softcam op je tuner te installeren zou je, als je daarvoor de mogelijkheden hebt, ook een andere tuner daarvoor kunnen gebruiken. Heb je in de buurt iemand anders met een CanalDigitaal goedgekeurd apparaat? Of iemand die de juiste laatste versie van CCcam op een Linux box draait? Dan zou je jouw kaartje misschien een poosje in dat apparaat kunnen stoppen, zodat je kaartje de juiste revisie krijgt.
Ben

avatar#7486
lvf
Berichten: 4
Reacties: 27

#16 Geplaatst: 2012-02-18 10:49:53

Ben,

Uit jouw reactie begrijp ik dat niet de Dreambox maar juist het kaartje ge-updated moet worden. Dat gebeurt toch automatisch als dat kaartje maar in een aangesloten ontvanger zit? Dat is de reden waarom ik dat ding dag in dag uit aan laat staan ook al ben ik er soms weken achter niet. Omdat ik een onbenul ben op dit gebied durf ik de vraag te stellen hoe ik kan controleren welke versie er op het kaartje staat. En....wat misschien nog belangrijker is: hoe kan ik dan updaten?

Norbert 

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#17 Geplaatst: 2012-02-18 11:14:25

Hallo Norbert,
Normaal gesproken wordt je kaartje eens per maand geupdate. Dat gaat inderdaad vanzelf als je tuner aanstaat. De update van het kaartje waarover we in dit draadje praten is een bijzonder geval. Bij CanalDigitaal goedgekeurde ontvangers gaat dat ook vanzelf, maar tuners zoals de Dreambox zijn daar vaak niet toe in staat. Om dat wel mogelijk te maken moet je de tuner daarvoor geschikt maken; je moet dan de software die met je kaartje communiceert (bijv CCcam) vervangen door de meest recente versie.
Als je je Dreambox niet wilt upgraden of lastig vindt, kun je kaartje ook in een tuner die wel die mogelijkheden heeft kunt upgraden. Je moet dan gewoon je kaartje in zo'n doosje steken, op een Nederlandse zender afstemmen, en dan komt het voor elkaar. Zoals Jako boven zei, dit gaat soms in stappen, dus je moet je kaartje een paar maal in het apparaat steken.
Wat het revisie nummer van de software op je kaartje is kun je wel zien in de meest recente versie van CCcam, maar niet in de oudere. Dus het mooist zou zijn als je toregang hebt tot iemand met een Lunix machine.

Mocht je toevallig in de Tarn wonen, help ik je graag....

Ben

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2012-02-18 11:31:49

Zoals in de allereerste posting gemeld is dat juist het probleem: eerdere versies van CCcam (de software die de kaartlezer aanstuurt) updaten de kaart niet.

Om de kaart te kunnen updaten zal dus eerst de software van de dreambox moeten worden geüpdated en die nieuwe software kan de kaartversie ook tonen.

Alleen de nieuwste ontvanger van Canaldigitaal, de M7sat801 en de nieuwste versie van CCcam zijn momenteel in staat om de software versie van de smartcard uit te lezen.

Denk overigens niet dat alle, ooit goedgekeurde, ontvangers de kaart wel goed updaten, maar oude ontvangers zappen zo langzaam en kunnen verder toch niks ( geen HD, mpeg4 , of opnemen) zodat de gebruiker daar niks van merkt.

Zodra de kaart alsnog in een nieuwere goedgekeurde (HD) ontvanger wordt gestopt, dan is de update al binnen een uur gedaan zonder dat de gebruiker het merkt.

Let wel: het hele verhaal heeft uitsluitend betrekking op de nieuwe, oranjerode kaart. Alle oude kaarten in de andere kleuren openen slechts de SD kanalen op Astra19 , zijn daarom 'niet interessant' en hebben die beveiliging niet.

Na het uitzetten van de Irdeto  codering (ook alleen deze kanalen) zal Canaldigitaal vermoedelijk de uitzending van SD zenders op Astra19 gewoon stoppen. (gerucht: volgend jaar omdat dan het contract met Astra af zou lopen )

avatar#7486
lvf
Berichten: 4
Reacties: 27

#19 Geplaatst: 2012-02-18 16:25:27

@Ben, Jako,

Dank voor de reacties. Over zo'n 2 weken ben ik weer in LDF en ga e.e.a. dan allemaal eens op mijn gemak bekijken en zien of er wat valt op te lossen. Tot die tijd maak ik me maar niet zo druk (lijkt me het verstandigst).

@Ben,

Ik hoop dat je begrijpt dat ik 'niet ff langs kom rijden' als je je realiseert dat wij parttime woonachtig zijn in pas-de-calais, een afstandje van ongeveer 1000 km :-) Dank voor je aanbod!

Groet,

Norbert

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#20 Geplaatst: 2012-03-06 17:46:38

Hierbij even een update.

Heb het advies van jako opgevolgd en een et9000 uit NL laten komen. Opmerkelijk snelle service, maandagmiddag besteld en woensdagmorgen afgeleverd!

Het blijkt een prima ontvanger, vlijmscherp beeld en geluid. Wordt niet al te warm en maak mij daarover dus ook geen zorgen.

Een dag aan het klussen geweest om openpli erop te krijgen, softcam en CD kaartje plus alles naar het zin in te stellen. Vervolgens het TNTsat kaartje, na een hoop gepruts, eveneens werkend.

Nu dus alles in een klein kastje. NL, UK en Franse TV, deels in HD plus mediaspeler voor alle filmpjes (staan op de NAS). Drie programma’s opnemen en een kijken is wel het maximale dat lukt. Voor TNT via de antenne zit ik toch net op de rand wat betreft ontvangst, zeker voor HD-Tv.

Nog een leuke extra, tv programma’s zijn via de ontvanger ook te zien op de PC.

Ik ben weer helemaal gelukkig.

Groet Ron.

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#21 Geplaatst: 2012-03-09 23:51:43

@Ron,

Slechts één dag prutsen, ik heb bewondering voor je. Ik ben al jaren bezig en iedere keer weer problemen met mijn CubeRevo Linux ontvanger, dus denk ik ook aan een Xtrend. heb wel een paar vragen.

Ik zag dat er een nieuw type was: Xtrend ET9200, had je een bepaalde reden om de 9000 aan te schaffen? (Ik las iets over Uitzending gemist kan alleen met een ontvanger geschikt voor de Benelux)

Op welke URL kon je die OpenPLI vinden?

Heb je de firmware moeten updaten? zo ja via welke URL?

Kon je dat TNT kaartje los kopen? Ik dacht bij Darty of Brico Depot samen met een ontvanger

Heb je de kanalen in je PC met een editor bewerkt? Welke editor?

Tot slot, krijgt het CanalDigitaal kaartje wel updates?

groet, Hans

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#22 Geplaatst: 2012-03-10 10:28:33

Hans,

Ik heb een stappenlijst gemaakt om een ET9x00 op te tuigen voor ontvangst voor CanalDigitaal en TNTSAT. Ik vond het verhaal wat lang om in een posting op te nemen, er stonden nog wat spelfoutjes in en de formattering was zoek. ik heb het in een PDF bestand gestopt wat je kunt bekijken op of downloaden van http://www.agr.nl/satTV/stappenlijst ET9x00.pdf

Succes!
Ben

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#23 Geplaatst: 2012-03-10 17:33:03

Mooi verhaal, prima uitleg.

Voor de twijfelaars: Het lijkt echt ingewikkelder dan het is (muv TNTSAT). Er zijn al veel gebruikers die vooraf niks van de materie wisten en toch zelfstandig binnen een uur de NL zenders werkend hebben. Een beetje handigheid met computers is wel vereist, maar kennis van Linux niet.

Uiteraard kun je de Nederlandse dealer ook vragen om de ontvanger werkend op te leveren. (tegen extra vergoeding)

Wil je een Open-Linux ontvanger, kies dan uit de merken Xtrend, Vu+ of Dreambox.

De ondersteuning van alle andere merken (meestal feitelijk closed-source) is m.i. ronduit slecht te noemen.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#24 Geplaatst: 2012-03-10 23:13:21

@Hans

Denk dat de meeste van jouw vragen al zijn beantwoord door de echte experts hierboven.

De et9200 blijkt regio gebonden gemaakt wat mij later zou kunnen opbreken en is daarnaast ongeveer 10% duurder dan de et9000. Ontdekte dat er ook een ct9100 bestaat die weer 10% goedkoper is. Waarom?, geen idee, het is een en hetzelfde apparaat.

Ben zelf niet geheel onbekend met diverse Unix varianten waardoor Linux snel vertrouwd is. Ik wilde geen gebruik maken van twee softcams om mogelijke onduidelijke conflicten voor te zijn. CD en TNTSat draaien nu beiden op OSCam. Er is wat tijd gaan zitten in de deinstallatie van CCCam en een degelijk startscript voor OScam. Ook had ik aanvankelijk twijfels over de juiste keys voor de TNTSat Via 5 kaart omdat ik enkel timeouts kreeg op de kaart en geen beeld. De configuratie was wel OK maar het duurde zeker een uur voordat de kaart uiteindelijk werd geactiveerd! De ontvanger loopt nu mooi stabiel met een schoon errorlog. Het gaat er natuurlijk om dat we weer een paar jaar ongestoord TV kunnen kijken voordat de boel weer verouderd. Enne.... HD is wel heel veel meer, heel mooi, kijkplezier!

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#25 Geplaatst: 2012-03-10 23:18:48

@Ben en @Jako,

Ik heb de pdf-file gelezen, enthousiast in het begin, deze ontvanger kan meer dan de mijne met name het ophalen via internet van interfaces.

Gaandeweg zonk me de moed in de schoenen, maar Jako heeft me weer opgebeurd.

Wat een vreselijk bericht over de Engelse zenders!

met dank, Hans

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#26 Geplaatst: 2012-03-11 09:19:18

Hans,

Ik probeerde volledig te zijn voor alles wat je zou moeten doen als een ET9x00 van de grond af zou moeten installeren. Maar dat hoeft hoogstwaarschijnlijk niet. Een vriend van mij kocht begin dit jaar een Vu Duo+ en daar was alles al geinstalleerd. Alleen TNTSAT is wat gedoe.

Over de Engelse zenders - die zou ik ook erg missen! De Astra 2F satelliet staat gepland om in December dit jaar te worden gelanceerd. Ik heb nog geen officiele footprint kunnen ontdekken, maar alleen speculaties in the trant van "The 2E and 2F have been designed specifically for the UK and are expected therefore to have a much tighter footprint." We zitten nu - in de buurt van Albi- ook al een beetje op de rand, maar ik heb prima ontvangst. Afwachten...

Ben

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#27 Geplaatst: 2012-03-30 14:31:14

Inmiddels is er een footprint beschikbaar. De buitenste lijn komt overeen met een zeer kleine (45cm) schotel. Hoe snel het signaal daarbuiten afvalt blijft giswerk. Als ik moet gissen denk ik dat ten zuid-oosten van de lijn Bordeaux-Elsas ontvangst zeer moeilijk wordt. (schotel >1 meter) Ook voor Noord-Oost Nederland wordt een benodigde schotel van 90 cm verwacht.

Zie totaaltv.nl