Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

PIP-prothesen verwijderen

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2011-12-21 21:08:56

Breed in het nieuws. Vrouwen met PIP-prothesen (borstvergrotingen van het merk Poly Implant Protheses) kunnen deze laten verwijderen op kosten van de Sécurité Sociale. Want deze kunnen siliconen lekken of "zweten". Hetgeen het risico op borstkanker zou kunnen verhogen. Dit is geenszins bewezen en er wordt nog onderzoek naar verricht. Maar ondertussen het "principe de précaution" toepassen.

Hetzelfde hebben we eind 90-er jaren gehad met de vaccinatie tegen hepatitis-B in Frankrijk. Er zou een verhoogd risico op MS (multiple sclerose, in F SEP: sclérose en plaques) zijn. Later onderzoek heeft aangegeven dat dit slechts in uiterst beperkte mate bij één vaccin van toepssing zou kunnen zijn. Ondertussen zijn vele vaccinaties gestaakt terwijl het risico op overlijden aan hepatitis-B bij ongevaccineerden veel groter is dan het oplopen van MS bij gevaccineerden.

Een ander voorbeeld: de griep H1NI. Dodelijk dan wel zeer gevaarlijk. Uiteindelijk niets erger dan een gewone griep. Miljoenen verspild aan ongebruikte vaccins.

Het is pupillenvoetbal: de bal rolt ergens en iedereen werpt zich erop. Terwijl het toch verstandiger is om even wetenschappelijk onderzoek af te wachten.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2011-12-22 15:37:38

Het probleem is dat de Franse regering nu eens niet achter de feiten wil aanlopen. Na het bloedtransfusieschandaal in de jaren tachtig, evenzo het groeihormoonschandaal. Op dit moment de corrupte AFSSAP met hun experts van twijfelachtig allooi en hun belangen in de farmaceutische industrie. De enorme farmaceutische lobby die voortdurend artsen lastigvalt met me-to producten en andere onzin.

Waarom moet de overheid voor het verwijderen van prothesen betalen? Dat hoort thuis bij de fabrikant.

Ooit nog geleerd ' primum non nocere', en deze uitspraak is moeilijk van toepassing in de esthetische chirurgie. Dan ben je mooi in de aap gelogeerd met je borstvergrotingen.

Breek me de bek niet open over 'principe de precaution'. Heel dicht bij huis merk je dat al. De huisarts schrijft een antibioticakuur uit voor een drie maanden oude zuigeling met een bronchiolitis of gewoon een snotneus 'par précaution'. Moeders geven al een dosis paracetamolsiroop voordat het kind z'n vaccin heeft gehad want het zou toch eens koorts kunnen krijgen.

De griephysterie was een aanfluiting. Er was wel één voordeel toen in die winter. Iedereen was zo op z'n hoede dat er vele handen en handjes gewassen werden met die handenalcoholontsmettende middelen waardoor de gewone gastro- en bronchiolitisepidemie reuze is meegevallen.

Maar Frankrijk staat niet alleen in dit soort hysterietoestanden. Ook in Engeland hebben we dat meegemaakt met de mazelenvaccinatie. Nederland deed ook een duit in het zakje met de Gardasil hysterie, het vaccin voor meisjes tegen baarmoederhalskanker. Voor wetenschappers blijft het heel lastig om 'te bewijzen' omdat het over zeldzame afwijkingen gaat en je dus grote bevolkingsgroepen moet volgen om iets van bewijs in handen te hebben. Case-control studies met grote getallen, prospectieve studies die jaren kunnen duren. Ondertussen gaat de mediatisering gewoon door.De politici ministers genieten nagenoeg geen vertrouwen, staan onder enorme druk en moeten beslissingen nemen over zaken waar geen klinklaar antwoord op is. Je zou ook kunnen afwachten maar iedereen is bang voor een schandaal. Als inderdaad over vijf jaar blijkt dat die prothesen kankers geven dan moet je als voormalig minister op het matje komen en misschien wel het kotje in. Het is de angst die regeert.

Op micro niveau nog een aardig voorbeeld. De verpleeghulpen die de bloedmonsters naar het lab brachten deden dat heel gewoon: namelijk de buisjes in een daarvoor bestemd plastic zakje en dan 'manu-porté' naar het lab brengen. Dat mag nu ineens niet meer want het zou kunen gebeuren dat je valt, de buisjes breken en al dat vieze besmettelijke bloed op de grond terecht komt en iemand zou kunnen besmetten. Nu moet het in een onhandige box en dan in 'manu-porté' naar het lab. Je zou toch per ongeluk........

Genoeg gemopperd.

Ingrid

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2011-12-23 19:57:49

Zojuist EenVandaag gezien met een reportage over PIPs in Nederland, waar het officieel om zo'n 1000 vrouwen gaat. Ik zeg officieel, omdat uit de reportage bleek dat er vermoedelijk veel meer vrouwen met PIPs rondlopen, die dat zelf niet weten. Voor de operatie hebben ze namelijk de keuze uit verschillende soorten protheses waaraan diverse prijskaartjes hangen. Eén mevrouw had de duurste uitgekozen en betaald ("want het gaat tenslotte om m'n lichaam") en die bleek nu bij onderzoek toch de goedkope PIPs te hebben gekregen.

Enig verband met een verhoogd risico op kanker kon niet worden aangetoond volgens de onderzoekers, maar de kans op lekkages en scheurtjes bij PIPs werd geschat op ongeveer 50%. Daarbij lekt de siliconenblubber druppelgewijs het lichaam in. Ik weet niet wat jullie daarvan denken, Steven en Ingrid, maar zelf zou ik dat niet zo'n plezierig idee vinden, kankerverwekkend of niet.

De overheid moet de verwijdering van de PIPs betalen, omdat zij verantwoordelijk is voor de keuring van producten die op de markt worden gebracht. De fabrikant kan niet worden aangesproken want die is inmiddels failliet.

Ik neem aan dat de reportage op uitzendinggemist.nl onder EenVandaag is terug te vinden.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#3 Geplaatst: 2011-12-24 10:57:39

Nieuws hier.

Vandaag in de Midi Libre een artikel, waarin de franse overheid de kans op scheuren van PIPs op 5% schat.