Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Help ........ keerklep boiler ???

Auteur Bericht

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#0 Geplaatst: 2012-01-04 20:13:47

Ik krijg uit een half jaar oude boiler, voorzien van de juiste en nieuwe veiligheidsgroep, geen (warm)water meer. De boiler is gevuld, de koudwaterdruk staat erop, maar als ik de warmwaterkraan openzet komt er geen water (ook geen lucht).

Zit er in de boiler een mechanisme (keerklep?) dat eventueel zorgt voor afsluiting van water?? (het is mij bekend dat er geen water uit de boiler komt als de toevoer is afgesloten: geen druk erin ook geen druk eruit).

Ben benieuwd......

Paul

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2012-01-04 21:22:56

Neem aan dat het een electrische boiler is en geen warmtewisselaar aangesloten op de CV.

De groupe de sécurité moet wel op de INVOER en niet op de uitvoer hebt aangesloten.

Anders: heb wel eens meegemaakt dat een stuk kalk was losgeraakt en de uitvoer verstopte.

Google anders een op "chauffe-eau électrique+pas de débit". Veel hits.

Steven

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2012-01-04 23:07:42

Paul, ik weet niet of je ooit met een voorutiziende blik al een keer aparte stopkraantjes in koudwater toevoer en warmwater afvoer hebt aangebracht, maakt experimenteren iets makkelijker, maar heb je al geprobeerd om de warmwateraansluiting onderaan de boiler even wat los te draaien? Kijken of er dan wel water stroomt? Zou een blokkade verder stroomafwaarts betekenen. Zo niet met een stuk draadeinde o.i.d. pogen voor waterschoorsteenveger te spelen, voor het geval er kalktroep in die warmwaterbuis zit die tot bijna bovenin doorloopt. Wanneer dat allemaal niets duidelijks oplevert, de aanvoer naar de groupe de sécurité controleren, de ronde knop op de gds een paar keer draaien, en als dat niet helpt met een hamer wat zachte, doch duidelijk corrigerende tikjes uitdelen aan de gds. En misschien maar even kijken bij de brico wat een nieuwe gds tegenwoordig doet, 15 à 25 euro vermoedelijk. Lijkt me niet waarschijnlijk dat er iets geheel mis is met je nieuwe chauffe-eau. En had je ook niet een waterdrukregelaar daar, onmiddellijk achter de hoofdkraan voor het hele leidingennet, of alleen voor die boiler?

Rob

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#3 Geplaatst: 2012-01-05 13:12:19

Steven,Rob,

Dank voor de input alvast: er wordt vanmiddag verder "gevogeld".

Ja, het is een electrische 200 l boiler en omdat de oude gds wat kuren vertoonde is er een nieuwe op gezet ...... en daarna ontstondt het huidige probleem.

Rob....goed geheugen mag ik wel zeggen!! Klopt van die waterdrukregelaar direct achter de hoofdkraan .... was wel 2 jaar geleden!

De boiler staat niet bij mij maar bij een vriend met een chambre d'hote: die heeft al meer dan 5 boilers geinstalleerd cq. vervangen dus kent de gds en de werking van een boiler. Vandaar dat wij beiden met stomheid naar de verschillende warmwaterkranen ( er zitten 2 wastafels en 2 douches op) hebben getuurd waar helemaal niets uit kwam.

We laten het weten!

Paul

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#4 Geplaatst: 2012-01-10 12:54:39

Lezers van dit onderwerp:probleem is opgelost. Dankzij advies hier kwamen we er achter dat de warmwaterpijp in de boiler verstopt zat!

De gasten kunnen weer douchen!

Paul  

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#5 Geplaatst: 2012-01-10 15:47:19

Mooi dat het vrij eenvoudig viel op te lossen, geluk gehad. Ik ook trouwens, dat ik op zo'n braaf technisch onderwerp heb gereageerd, comme d'habitude. En niet een ander aan Frankrijk gerelateerd thema heb aangesneden, namelijk in welke slaapkamer van het plus beau palais du monde het Franse hofleven onder de vele Lodewijken zo treffend, humoristisch en beeldend door het Nederlands Danstheater ten tonele werd gevoerd. Anders was het nog fout met me afgelopen. Jongen, je kon toch zo goed leren, en nu dit!

Rob

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2012-01-10 18:38:48

Paul,

zal dus kalk zijn geweest. Hoe heb je het opgelost? Krabben of de compressor erop gezet?

Heb hetzelfde gehad bij boiler die door de warmtewisselaar van de CV wordt verwarmd. Deze keer was het krabben want ik kon erbij.

Steven