Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de reclame van de bloemist

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2012-01-09 09:05:51

Gisteravond de uitzending “ik vertrek” gekeken.

Een Nederlands bloemistenpaar trekt naar het mooie Frankrijk om zich daar te vestigen.

Wat vonden jullie er nou van?

Ik bedoel; ik zat dat zo te kijken, zegt die man, tja, we hebben nog niet zo erg gekeken naar marktplaatsen en zo, maar fransen houden erg van bloemen dus dat gaat zeker goed komen.

Ik dacht toen al, dit gaat fout.

Gelukkig hadden ze al een mooi huis, ze hadden veel vrienden daar, dus financieel zouden ze er geen buil vallen.

Staat er ook nog zo’n wijze (….) voor de kroeg te vertellen “ja je kunt in Frankrijk geen marktonderzoek doen want dan moet je er eerst wonen, dat werkt zo in Frankrijk hé.

Ik dacht, man, ga op de barkruk zitten en hou je waffel, denken jullie dat het hier Afrika is of zo?

Hebben een tv voor hun toeter staan en oh wat zijn ze dan opeens goed op de hoogte van hoe het hier gaat.

“De mensen houden erg van bloemen in Frankrijk” ja, en bloemenwinkels hebben we niet zeker.

Beste bloemist, als je een beetje om je heen had gekeken had je kunnen zie dat die salle de Vente in Aalsmeer, die met die grote klok, zo’n beetje voor een kwart gevuld zit met mensen die, of in Frankrijk wonen, of er dagelijks op rijden.

Monceau heeft een eigen platform in Aalsmeer, en meer dan de helft van de “Nederlandse tulp” wordt in de bordeaux gekweekt, haha!

Jaarlijks worden er door Nederlanders die Frankrijk al veel eerder dan U hebben ontdekt, miljarden tulpenbollen gekweekt in de terre de bordeaux.

Een beetje slordig dus aan te nemen dat U het gat in de markt op gaat vullen.

Ik weet wat het is wat hun hebben moeten doorstaan, als je van je vak houd is niets erger dan het niet uit kunnen oefenen.

Heimwee naar werk is zeker net zo erg, zo niet erger, dan heimwee naar je oude stek, vrienden en familie.

Ik vond het een prachtige uitzending, en ik vond het heel moedig terug te gaan naar Nederland waar ze weer met een lach de winkel draaien, en ik wens beiden dan ook heel veel geluk.

Voor de anderen die nog altijd denken, “ah, Frankrijk, dat is het helemaal!” ; velen zijn U al voor gegaan, Frankrijk is net als Nederland een land waar je hard moet werken, en waar alles in het kwadraat moeilijker is.

Zo draai ik met mijn meubelmakerij al heel wat jaartjes, meer ik haal er niet uit wat er in zit.

Ik ging hier naar toe om boten te bouwen, nou die droom was snel voorbij.

Fransen houden niet van hout, zoals de Nederlanders, ze houden al helemaal niet van werken (moet je die rare Ollanders zien, zijn al weer de boot aan het lakken) en fransen zijn veel minder rijk dan de noordelingen die hun kapitaaltje in hun bootje duwen.

Gelukkig heb ik vele dromen, dus echt heimwee krijgen doe ik niet, en heb ik het er kwaad mee, er ligt altijd wel een oud schip om op te knappen, al moet ik dat wel allemaal zelf betalen.

Ik stop mijn energie nu in meubels maken, maar ook dat valt tegen.

Ik begin me nu af te vragen of het kom door de publiciteit, ik bedoel, in Frankrijk staan om de dertig meter borden langs de weg, brievenbussen puilen uit met reclamebagger, en iedere gevel in stad of dorp is behangen met reclame.

Is dat zomaar, of is dat niet voor niets?

De fransen hebben internet nog lang niet ontdekt, dat is geen geheim.

Een site kan dus prachtig zijn, als ze niet zoeken heeft ook dat weinig zin.

Een advertentie in een blaadje, tja, ook dat blaadje moet dan wel van zo’n dusdanige kwaliteit zijn dat het niet direct in de prullenbak verdwijnt.

Ik begin nu dus zo onderhand te denken dat fransen zo dusdanig lui zijn dat je hun de advertentie onder hun neus moet duwen, anders bemerken ze je niet.

Ik ga nu een faux bureaux opzetten in de stad, pal voor de straat waar het ziekenhuis aan staat, en kijken wat er waar is van mijn beweringen.

Conclusie, koopt men chineese rommel omdat het goedkoper is en men geen geld voor kwaliteit heeft, of koopt men chinees rommel omdat men de anderen (mij) niet ziet.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-01-09 18:40:52

Voorts blijf ik van mening dat het kijken naar het programma Ik vertrek ten strengste moet worden afgeraden.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2012-01-09 18:47:09

Heb het ook gezien. Guttegut, wat een gekluns. En volgens mij was het niet eens serieus.

De raad van Wim geldt overigens voor 90% van de Nederlandse TV-programma's.

Steven

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#3 Geplaatst: 2012-01-10 18:35:15

HET GAT IN DE MARKT, dat hoor ik al jaren, als er al een heeeeel klein gaatje is springen er zoveel mensen in dat het verstandiger is iets te ondernemen waar weinig vraag naar is.  Ik herinner mij nog dat de landbouw-organisaties ergens in de jaren 80 een aanbeveling deed om meer aardappelen te verbouwen omdat de prijs hoog was.  We hebben er flink van geprofiteerd, de aardappelen waren haast voor niets het jar erop.  Als je dingen gaat doen die andere laten liggen omdat de markt te klein is en je neemt er daar meerdere van heb je een betere toekomst en minder conjuctuur gevoelig ook.

Wat de bloemist uit Zevenaar betreft, de 180° ommezwaai zoals op de site vermeld begrijp ik niet, van een bloemenwinkel in Zevenaar naar een bloemenwinkel in Tiel noem ik nu niet 180°

Robert