Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

CSG-CRDS terug

Auteur Bericht

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#0 Geplaatst: 2012-01-14 16:27:42

Ik kan helaas het onderwerp nergens meer terugvinden, ook niet via de zoekfunctie. Het ging over CSG/CRDS en Dita had via Cleiss en Vosdroits helemaal uitgezocht dat gepensioneerden met alleen NL AOW (+ evt pensioen) dat niet hoeven te betalen.

Naar aanleiding daarvan en met behulp van Dita's internetteksten heb ik op 29 december 2011 een brief geschreven naar de belastingdienst met het verzoek mij de betaalde CSG/CRDS terug te betalen. Na verzending bedacht ik dat ik de verkeerde jaren en foute bedragen had genoemd, maar ik had wel kopieën meegestuurd van de aanslagen, dus ik dacht: ze bekijken het maar.

Vanmorgen lagen er drie enveloppen van de belastingdienst in de bus. Daar krijg ik altijd de rillingen van. Wie schetst mijn verbazing toen het al antwoorden op mijn verzoek bleken, compleet met herberekening over 2 jaren! Na 16 dagen! En ik krijg een leuk bedragje terug. Hulde aan de franse belastingdienst. En Dita nogmaals bedankt!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-01-14 19:31:51

Goed bericht. Het bevestigt weer eens de algemene praktijk dat de twee heffingen niet worden betaald door belastingplichtige Nederlandse gepensioneerden in Frankrijk. De oorspronkelijke draad is hier te vinden.

Wim

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#2 Geplaatst: 2012-01-16 17:13:56

Als je op de site van de Impots de simulator invult zie ja dat je over pensioenen nooit CSG en CRDS hoeft te betalen....

Wel over evt ontvangen rente en dividenden

gr Franca