Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ontvangst Duitse zenders via Astra

Auteur Bericht

avatar#7014
Pussycat
Berichten: 2
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2012-01-16 00:43:11

Wij zijn helemaal niet thuis op televisiegebied en daarom wil ik ons probleem voorleggen aan u forumleden. We kijken Franse en Duitse televisie (geen Nederlandse).

De Franse zenders ontvingen we via een gewone 'hark'antenne op het dak en sinds een jaar met een decoder erbij. Daarbij is geen probleem.

De duitse zenders ontvangen we gratis via de parabole op Astra gericht, tot nu toe met een decoder, analoog. Ook zonder probleem maar Duitsland gaat binnenkort ook over op digitaal en er wordt op de televisie gewaarschuwd dat we onze installatie aan moeten passen voor 1 mei a.s., anders kunnen we geen tv meer kijken. Dus wij naar de televisiespeciaalzaak om het uit te leggen. Men heeft ons nu een Philips satelite ontvanger verkocht met daarbij een kaart van TNTSAT. Men verzekerde ons dat we na installatie heel veel internationale zenders zouden doorkrijgen,  waaronder Spaanse, Duitse, etc.

We hebben vandaag de installatie gedaan via het boekje en kwamen tot de conclusie dat we slechts de 14? gratis Franse zenders kunnen ontvangen.

Hebben we iets verkeerd gedaan of heeft men ons niet het juiste apparaat verkocht ?? Moeilijk allemaal in de Franse taal, dus hoop ik dat iemand mij in simpele taal verder kan helpen. Alvast veel dank Anne-Mieke

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#1 Geplaatst: 2012-01-16 09:26:16

Hallo Anne-Mieke,
Met een Franse satelliet tuner en een bijbehorend kaartje moet je het Franse basispakket en andere ongecodeerde (FTA - free to air) zenders op dezelfde satelliet (Astra 1 die op 19 graden Oost staat) kunnen ontvangen.Het Franse pakket bestaat uit 19 zenders - je kunt de details zien op http://www.tntsat.tv/L-offre-TNTSAT.htm
Voor een overzicht van de zenders op Astra 1 kun je bijvoorbeeld kijken op http://en.kingofsat.net/tv.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear 
BVN - een Nederlandse zender kun je ook ontvangen.
Om alle zenders die je tuner kan ontvangen te zien, moet je misschien een scan van de satelliet doen.Wat is het model van je tuner?

Succes!
Ben

avatar#7014
Pussycat
Berichten: 2
Reacties: 5

#2 Geplaatst: 2012-01-16 11:55:46

bedankt Ben voor je snelle reactie!

Het type tuner is Philips DSR5020 Haute Définition

Ik heb dus gelukkig wel de goede tuner. We gaan nog eens kijken of het nu lukt. Dan laat ik nog weten hoe het moet, ook voor anderen die net zo handig zijn als ik.

gr. Anne-Miek 

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#3 Geplaatst: 2012-01-16 12:58:07

Anne-Miek,
Ik heb de gebruiksaanwijzing van de DSR5020 gedownload. Het apparaat is wel erg op Frankrijk georienteerd...
Als je naar het plaatje op bladz 13 kijkt (hoofstuk 3.3 stap 10) lijkt het opzoeken van de kanalen in eerste instantie beperkt te zijn tot de TNT SAT kanalen.
In hoofstuk 5.4.4 (bladz 34) staat het opzoeken van de kanalen beschreven. Ik denk dat je de optie Recherche Automatique moet hebben: "Appuyez sur OK pour lancer une recherche automatique de toutes les chaînes libres d’accès disponibles sur le satellite ASTRA 1. Les nouvelles chaînes seront ajoutées aux chaînes déjà installées ou les remplaceront."

Wat heb je overigens voor signaalsterkte en kwaliteit? (zie hoofdstuk 4.4 "Vérifier le signal" op bladz 20)

Vooral kwaliteit is belangrijk - een goede kwaliteit geeft je een betere marge bij zware regen. Anders dan bij analoge TV wordt het signaal niet langzamerhand slechter. Je hebt uitstekend signaal, of een blokkerig signaal. Dat laatste gebeurt bij regen. Bij het installeren moet je er op letten dat de kwaliteit goed is, anders heb je te weinig marge bij regen.

Succes!

Ben

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2012-01-16 18:41:26

Ho, ho. Deze discussie hoort hier niet thuis. Graag voortzetting in de rubriek Nutsbedrijven.

Wim