Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hollande en de toverlantaarn

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2012-01-23 09:48:07

Ik moet eerlijk toegeven, ik zou bijna van de socialisten gaan houden.

Hollande wil de brandstofprijzen bevriezen en als het effe kan gaan drukken, Hollande wil een eigen rating bureau oprichten, en Hollande wil die verfoeide transactiehandel laten mee betalen in de tva.

Tja, wat betreft de eerste François, je bent een kei, alleen wie gaat dat gat opvullen? We hebben immers iets van 300 mjrd nodig?

Die tweede is erg handig, geen gedoe meer met bureaus die partij kiezen, en ik neem aan dat de ps de lonen voor al die honderden topambtenaren gaat betalen?

En François, die transactiehandel, wat nu als België er niet over peinst mee te doen, bent U dan niet bang dat de handel Frankrijk de rug toekeert?

Ik ben het geheel met u eens, het is schandalig, de brandstofprijzen rijzen de pan uit, edf gaat ook al beginnen met de verhogingen (6%per jaar) de banken laten ons betalen maar we krijgen er niets voor terug dan alleen opgetrokken wenkbrauwen, en die schoffies op de beurs vangen bakken met geld.

Gelukkig worden wij als werkgever (nog) gespaard door U.

Ik zal U een goede raad geven meneer Hollande, verschiet Uw kruit niet.

Ik ken Sarko, ik kan bijna zeggen, ik ken hem als mijn broekzak.

Sarko zegt niets, zit als een eenling op een papiertje aantekeningen te maken over iedereen, en straks, als U door de losse flodders heen bent, als U en alle anderen de duiven en eenden uit de lucht geschoten denkt te hebben, komt Sarko met een kanon en schiet jullie allemaal uit de boom, met tak en al.

Sarko wint weer, hij laat nu marine het vuur oppoken voor rechts Frankrijk, hij laat links het hele land afreizen voor speeches, hij laat midden dobberen waar ze heen gaan, en straks zegt tie, zo Hollande, en hoe denkt U dat U dat doen gaat?

En dan is marine weg, de strijd breekt wederom tussen sarko en ps, en hij wint weer.

Cees.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#1 Geplaatst: 2012-04-18 02:17:29

Cees,

Sarkozy en pedofielen

Verkoop alles dat je hebt (in Frankrijk)! Ga op Bali wonen en verspreid je geld op zo veel mogelijk bankrekeningen wereldwijd. Oh ja, uiteraard een en ander wel even eerst netjes afhandelen met de Franse fiscus. Wie er ook aan de macht komt, Frankrijk staat een ramp te wachten. Als buitenstaander ga ik dit met plezier aanzien om zodra het onroerendgoed lekker goedkoop is toe te slaan.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2012-04-18 08:01:40

Tja, er zijn nu eenmaal halers en brengers en dat zal nooit veranderen.

"Erst kommt das Fressen, dan kommt die Moral" (Brecht).

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2012-04-18 09:38:09

Felix, ik ben zo vrij te reageren.

Als je jezelf werkelijk laat leiden door bloggers, dan heb ik echt meelij met je.

Ten tweede; iedere idioot weet dat alles wat engels is voor negenennegentig procent anti Frans is.

Ten derde; er heerst net als in US nu een gespannen politieke sfeer, ik houd daar wel van, het maakt de mensen scherp, en je ziet er in wat mensen in hun mars hebben (Eva Joly heeft het spreken al opgegeven en leest nu alles voor) en daar worden veelal de messen flink geslepen.

Frankrijk is bijna het grootste agriculture-land ter wereld (nummer een met koren) en heeft flink wat grote ondernemingen op haar lijst staan die ver boven de engelsen en amerikanen uitsteken.

Dat Europa in een crisis is gekomen, komt doordat de Amerikaanse banken een graaispel hebben gespeeld, met die bejubelde bush voorop.

Engeland kan zijn eigen broek niet eens ophouden, heeft twee ellebogen bij de us in haar achterste, en heeft er na zoveel jaar nog steeds geen zin in om de lasten te dragen van de eurozone, maar plukt wel de lusten.

Het steekt de amerikanen en engelsen nog steeds dat Frankrijk niet mee wilde doen met oorlogje spelen met bush, en het steekt ze temeer omdat Frankrijk al haar standpunten om tegen te zijn, bewezen heeft gekregen als zijnde een leugen.

Wacht jij gerust op jouw huisje op advies van blogger, ik berust me meer in wat professionelere mensen voor de toekomst.

Een advies? Wacht niet totdat de huizenprijzen gaan kelderen in Frankrijk, want dat zullen ze nooit doen (hier in la rochelle stijgen ze nog altijd)

Frankrijk is nl niet, waar de prijzen omhoog liepen door woningaanbod en vraag.

Zolang er hier nog huizen tientallen jaren leeg staan, zul je geen huizencrisis zoals in nl meemaken, niet met Sarkozy, niet met welke andere politicus.

Cees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2012-04-18 12:27:53

Een  (niet door Wallstreet of de City gestuurde-)  bron voor onafhankelijke analyses bestaat ook wel. Je moet er alleen wat langer naar zoeken:

http://www.leap2020.eu/GEAB-N-64-is-available-Global-systemic-crisis-France-2012-2014-The-big-republican-earthquake-and-its-international_a10097.html

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-04-18 15:23:20

@Cees,

Als je je laat leiden door wat op deze site wordty afgemekkerd over andere zaken dan boutjes, moertjes en kachelpijpjes dan ben je nog veel dieper gezonken.

Natuurlijk kun je overal meer en ongekleurde informatie vinden op het internet, je moet alleen verder kijken dan je neus lamg is.

@felix,

Je zou wel eens groot gelijk kunnen krijgen. Ik ben benieuwd wie het hardste schreeuwt als - zoals de Amerikanen dat zo treffend kunnen zeggen - 'the shit hits the fan'.

Het weerwoord op de uitspraak van Brecht is duidelijk: links lullen rechts zakkenvullen. Natuurlijk gaat eten boven moraal, maar wees niet zo schijnheilig om dat te ontkennen. Iedere Hollander woont in Frankrijk alleen en uitsluitend vanwege het redelijke weer, de goedkome slobberwijn en de jaren 30 sfeer op het platteland.  Bij de meerderheid is het grootste probleem van financiele en fiscale aard in de relatie met het moederland.  Dat mag hoor. maar dat verheft je niet boven de gastarbeider in de voorsteden

Naschrift: niemand wordt hier persoonlijk aangesproken, m.u.v. B.Brecht misschien en voor een anderdeel van de mensen die sit soort pompeuze drollen op deze site loslaten. Wie kaatst moet wel een bal verwachten.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2012-04-18 16:06:24

Ik geloof niet dat ik me door BSchelvis aangesproken voel, op geen van zijn karakteristieken.

Ik kruip maar weer in de schulp, dacht dat het gesodemieter hier over was en er weer min of meer normale discussies konden worden gevoerd. Op prettige wijze, met echte mensen zonder schuilnamen of andere anonimiteiten.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2012-04-18 16:43:32

Analyse:

Cees begint een draad en ieder reageert daar normaal op. De eerste die als een valse nicht op de man gaat spelen is Peter helaas. En dan janken als mensen iets terug durven te zeggen. Bah!

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#8 Geplaatst: 2012-04-18 18:42:05

@Bastiaan,

U schrijft:

"Iedere Hollander woont in Frankrijk alleen en uitsluitend vanwege het redelijke weer, de goedkome slobberwijn en de jaren 30 sfeer op het platteland [...] dat verheft je niet boven de gastarbeider in de voorsteden". 

Dat zijn een heleboel generalisaties in één alinea. Het is duidelijk, u beklimt de zeepkist, en velt uw oordeel. Niet alleen over de forumgenoten, maar over iedereen die in FR woont.  En dan nog de toon waarop:

"op deze site wordty afgemekkerd over andere zaken dan boutjes, moertjes en kachelpijpjes".

Nou, als dat de toon is waarop u discussie wenst te voeren, dan pas ik me daar gaarne bij aan. U gedraagt zich als een arrogante hork die denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft. Onder steeds nieuwe pseudoniemen valt u dit forum binnen om vervolgens even alles en iedereen de maat te nemen. Om niet te zeggen, af te z..ken. Een positieve en/of opbouwende bijdrage van uw kant heb ik nog niet voorbij zien komen. Nee, veilig van achter uw computer en pseudoniem andere mensen affakkelen. 


Ik weet niet wat uw probleem is, maar één ding komt luid en duidelijk over: u bent een vervelende blaaskaak. Om Multatuli maar eens te citeren: stik in koffie en verdwijn!

Josavatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2012-04-18 19:32:18

Inderdaad niet netjes en ook niet mijn bedoeling, maar desondanks geen spijt. 

Zoals ik in mijn 'analyse' schreef komt Peter altijd als eerste met de meest denigrerende opmerkingen over anderen. Hij neemt daar in de houding aan van de superieure schooljuffrouw. Vaak schiet mij dat in het verkeerde keelgat en soms reageer ik daar op. De general;isatie slaat volledig op Peter en niet op de andere lezers. Dat begreep Peter wel, vandaar die snelle reactie, dat hij zich niet hierin herkende.

Voor de goede orde. De dicussie was afgelopen na de reactie van Peter en het schelden was begonnen.

Ook mijn zin inzake boutjes en moertjes heeft een achtergrond in deze draad: Cees die beweert dat iedereen die een blog serieus neemt, niet goed lekker is. Cees neemt wel deze site serieus, want hij vertelt veel over zijn achtergronden.

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het grootste deel van de verhalen buiten de boutjes en de moertjes nauwelijks inhoud hebben, en dat deze site, vooral Entre Bavards niet beter is dan wat elders op het internet wordt geklept. 

Ik wil wedden, dat er meer ex bezoekers van deze site dan bezoekers van deze site in Frankrijk en Nederland wonen. Trek het je overigens niet allemaal persoonlijk aan

Ik neem nu een kop koffie en ga wat anders doen, als dat ook goed is.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2012-04-18 19:55:36

Ik zie het nog even aan, Heer Schelvis. Toonzetting, maar vooral inhoud, passen niet op dit grote-mensen-forum.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2012-04-18 21:19:21

Beste schelvis, nu voel ik me aan gesproken!

Cees die beweert dat iedereen die een blog serieus neemt, niet goed lekker is.

Of je hebt een nieuwe leesbril nodig, of je zou je eens in moeten schrijven op een taalles, kan best nog op jouw leeftijd ;-)

Dit is wat ik schreef “Als je jezelf werkelijk laat leiden door bloggers…..” zeg nou eerlijk, toch heel anders, niet?

Cees neemt wel deze site serieus, want hij vertelt veel over zijn achtergronden.

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het grootste deel van de verhalen buiten de boutjes en de moertjes nauwelijks inhoud hebben, en dat deze site, vooral Entre Bavards niet beter is dan wat elders op het internet wordt geklept

Entre Bavards is een aantal jaren geleden op onze vraag aan meneer Bavelaar tot stand gekomen, en gezien het aantal reacties een groot succes (eerder werden scheldkanonnades tussen isolatieadviezen doorgeblazen)

Dat U niets ziet in die boutjes en moertjes komt waarschijnlijk A omdat U net als ik alles wel zo’n beetje weet en geen advies nodig heb (sorry als ik arrogant overkom maar ik ben technisch werkzaam in bouw, meubelmaken en jachtbouw, dus van vele markten thuis)  of B twee totaal linkse handen heeft en U niet waagt aan techniek en vragen daarover.

Ik wil wedden, dat er meer ex bezoekers van deze site dan bezoekers van deze site in Frankrijk en Nederland wonen.

Ik zou dolgraag deze weddenschap aangaan, met een flinke inleg, ware het niet dat dit jammer genoeg nooit te bewijzen is.

De site wordt vaak geroemd om zijn uitermate eerlijke behandeling van stukken, zijn veelzijdigheid, en het grote aantal technische mensen die hier aanvulling aan geven.

Maar dat heeft U waarschijnlijk ook nooit gezien.

De laatste vind ik de leukste; Trek het je overigens niet allemaal persoonlijk aan..

Eerst iemand een trap onder zijn kont geven, en dan zeggen oh sorry, ik heb je toch geen pijn gedaan?

Een ding moet ik wel uitleggen;

Er kan voor een vreemde (misschien bent U dat wel) een vreemde sfeer hangen hier op deze site.

Dat komt omdat er een “kerngroep” is die hier al eeuwen loopt, niet vanwege financiële problemen in hun geboorteland, niet vanwege goedkope slobberwijn, en niet vanwege de jaren 30 sfeer, maar omdat ze ervoor gekozen hebben om hier te wonen en/of te werken.

Deze kerngroep gaat vrij amitieuse met elkaar om, we kennen elkaar al jaren.

Je kent elkaars achtergronden een beetje, en je weet wanneer iemand een grap maakt of iets serieus zo bedoeld.

Als nieuwkomer kun je behoorlijk in de gordijnen klimmen als iemand een grap lanceert, wij weten niet beter.

We proberen er ook altijd rekening mee te houden, maar ja, wanneer weet je nu of iemand nieuw is of niet?

Over het algemeen loopt deze site op rolletjes, bravo daarvoor aan alle deelnemers.

Cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2012-04-18 23:49:15

Het komt steeds weer terug, "nieuwkomers" die zich ergeren aan wat je de "incrowd" van het forum kunt noemen.

Dit is geen elitair forum. Wel één waar veel mensen met een zekere deskundigheid en ervaring zitten die anderen op weg kunnen helpen. Die, zoals Cees ook stelt, elkaar soms al jaren kennen -soms persoonlijk ook- en die af en toe elkaar ook kunnen "taquiner".

Wat bindt is respect voor deskundigheid en ervaringen. En natuurlijk het wonen (en soms ook werken) in Frankrijk. Gedragsregel is dat je het in de meer "technische forums" over electra, bouwen maar ook vergunningen en bureaucratie zakeliijk houdt, met af en toe een zijsprongetje.

Bij de "Bavards" heb je meer ruimte om opinies te ventileren. En als de discussie je niet bevalt, dan maar niet aan meedoen. Of het gewoon zeggen. Maar wel grondregels van respect in acht houden.

Veel heb ik gehad aan antwoorden op vragen op gebieden waar ik geen kaas van gegeten heb. Anderen hebben mij goed geholpen. Ikzelf denk ik, ook mede-forumleden.

Ook bilateraaltjes, als het wat vertrouwelijker of ingewikkelder was. Die onttrekken zich aan het zicht van forumbezoekers en zo moet dat ook.

Maar een forum binnen komen vliegen, zonder zelfs maar hallo te zeggen, een vraag te deponeren, te mieren als er geen reactie op komt of bij vragen om verduidelijking en dan verongelijkt te gaan doen. Dat is vragen om reactie.

Steven

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#13 Geplaatst: 2012-04-19 09:55:06

Ik kom graag in deze kroeg en luister naar de bavards.

Veel boeiende dingen die ik hier hoor, ook over problemen die ik niet heb of niet naar buiten breng.

Zelden zeg ik hier iets.

Maar soms erger ik me aan onzakelijke prietpraat en persoonlijke aanvallen die ook in een kroeg niet thuishoren.

Wim heeft het cruciale woord gesproken, moge hij niet tot de impliciet aangekondigde conclusie komen.

Christian von Klösterlein

net gelezen:

Discussie is onmogelijk met iemand die niet de waarheit zoekt maar denkt deze reeds te bezitten.

Romain Rolland

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2012-04-19 11:14:45

Christian, een kroeg is een mengelmoes van van alles en nog wat.

Ik zou niet weten waarom ik naar een kroeg zou gaan om wel zakelijke praat te vinden, of geen onzin.

Als iemand daar niet tegen kan, moet tie niet komen, zo simpel is dat.

Meneer Bavelaar heeft het tot nu toe geweldig onder controle, en verder laten we het maar over aan de zelfreinigende werking van het forum.

Cees.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#15 Geplaatst: 2012-04-20 02:06:16

Laten we even terug komen op wat belangrijk is namelijk dat Hollande straks meer geld wil uitgeven dat er gewoon niet (te krijgen) is.

une rumeur de dégradation de la France

Geloof mij maar die 'dégradation' die komt echt wel.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#16 Geplaatst: 2012-04-20 07:08:09

En ik maar denken dat de Titanic 'n eeuw geleden is gezonken.

Peter.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#17 Geplaatst: 2012-04-20 09:57:48

@Felix,

Ja, die dégradation zal er wel komen. En als Hollande het voor het zeggen krijgt gaat die meer geld uitgeven. En als Sarkozy aan de macht komt gaat die minder bezuinigen. Dus de schuldenberg blijft groeien. What else is new?

Op dit moment heeft niet FR een probleem, maar de hele EU, inclusief het tot voor kort AAA bejubelde NL. Om over de USA en UK nog maar te zwijgen. En de oorzaak zit hem in het feit dat sinds de jaren 80 het wérkelijk besteedbaar inkomen per hoofd van de bevolking niet significant is gestegen; maar men wél elk jaar flink meer is gaan uitgeven. Men spendeerde zijn "schijnrijkdom" uit waardestijgingen van onroerend goed, beleggingen, verwachte loonstijgingen enzovoort. Nu komt de kater, omdat al die consumptie blijkt eigenlijk te zijn betaald met geleend geld. Het systeem begint te haperen, het wordt steeds moeilijker het ene gat met het andere te vullen, lees geld te lenen om de rente op ontstane schulden te kunnen blijven betalen. Krampachtig en amechtig proberen ongeletterde politici her en der pleisters te plakken, maar er ontstaan steeds meer bloedende wonden. De patient is nog niet dood maar ligt al wel in coma.

Omdat er véél meer schuldenaren dan bezitters zijn, is het een illusie dat die minderheid van bezitters de meerderheid aan schuldenaren kan gaan verplichten om die schulden af te lossen. Dus blijft er maar één ding over, en dat is het starten der geldpersen. Inflatie, het aloude middel om de waarde van schulden te verminderen, zonder dat er structureel wordt terugbetaald. En niet zo´n beetje inflatie ook. Dus de Euro gaat devalueren, er is geen ontkomen aan. De enige reden dat de Euro zich tot dusver staande houdt is dat de USA en UK er net zo slecht voorstaan. Dus EU, USA en UK zitten naast elkaar op het bankje en beloeren elkaar vanuit de ooghoeken, wachtend op wie als eerste in beweging komt.

Kortom, naar mijn persoonlijke mening maakt het niet significant uit wie er straks in FR aan de macht komt. Of in NL of waar dan ook, for that matter. De economische teerling is geworpen en géén gekozen president of regering kan het tij nog keren. Het is gewoon afwachten wanneer de klap valt, en welke vorm die gaat aannemen. In het gunstigste geval blijft het bij een stevige afwaardering van alle financiele waarden zoals beleggingen, spaartegoeden en pensioenen. In het slechtste geval volgt er een serieuze oorlog, de traditionele "reset" knop voor vastgelopen economische systemen. 

En wetend dat ik daar toch helemaal niets aan kan veranderen, geniet ik van elke dag op het mooie FR platteland. Weinig financiele bezittingen, geen schulden, en genoeg mogelijkheden om in het ergste geval autonoom te overleven.

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#18 Geplaatst: 2012-04-20 10:11:54

Op dit moment kun je beter je waarde in bakstenen hebben zitten dan op een bankboekje.

Dat zal de komende tien jaar nog wel zo blijven.

Iemand die nu kopen kan, moet het doen, de banken zijn uiterst voorzichtig met het geven van geld dus je kunt niet graaien, en de prijzen zijn goed.

Verder even alle luxe vergeten, geen motor auto of boot op aflossing, en gewoon doorgaan met leven.

Wel benadruk ik; als we met z'n allen de hand op de knip gaan houden lossen we de crisis zéker niet op.

Gewoon doorgaan met leven dus, ook je nieuwe keuken die je altijd zo graag had willen hebben.

Wie er ook gaat of staat, ze hebben een hele flinke klus de komende jaren, en ik vraag me af of Hollande genoeg kaas heeft gegeten van de crisis.

Cees.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#19 Geplaatst: 2012-04-20 12:58:07

Iemand die nu kopen kan, moet het doen, de banken zijn uiterst voorzichtig met het geven van geld dus je kunt niet graaien, en de prijzen zijn goed.

Dan heb jij nog niet gehoord van de Villa belasting !

Want die gaat komen!

Op dit moment heeft niet FR een probleem, maar de hele EU, inclusief het tot voor kort AAA bejubelde NL.

Klopt en rechts Nederland krijgt straks een enorme klap. VVD+CDA+PVV hebben nog maar 65 zetels in de peiling. Het nieuwe linkse kabinet zal dus op alle mogelijke manieren het geld van de rijken af gaan pakken. Maakt niet uit hoe je het verdient of in bezit hebt. Overal komt belasting op. En cash? Er gaat een moment komen dat de centrale banken wereldwijd al het huidige briefpapier ongeldig verklaren en je het geld moet storten op een bankrekening, opdat men precies weet wat je hebt. Het bezit op goud wordt verboden zoals in de Verenigde Staten in de jaren '30. (Overigens zijn ze in Frankrijk al keurig begonnen met het bijhouden van goud bezit). In Zwitserland hoef je ook niet meer aan te komen zetten, want menig bank employee laat zich daar eenvoudig omkopen door een Europese fiscus.

Echt, vluchten kan niet meer, alhoewel Cees het misschien nog wel uit kan houden op Bali.

Inflatie, het aloude middel om de waarde van schulden te verminderen, zonder dat er structureel wordt terugbetaald.

Ik ben de laatste die zal ontkennen dat we niet al met een zekere vorm van inflatie te maken hebben, maar ik denk dat dit uiteindelijk niet de oplossing zal zijn, omdat dit ook de man op de straat enorm zal raken en die stemt nu dus lekker links om het van rechts (geinflateerd) af te pakken.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#20 Geplaatst: 2012-04-20 14:01:59

Waarom worden huishoudelijke problemen toch altijd zo verpolitiekt ?

Ik heb 'n Groot Bankier gekend, 'n katholieke verzetsman die jood zou kunnen zijn geweest.

Eén van z'n vele wijsheden was "Een tientje plezier is er ook één."

Maar hij moest dan ook niets van politiek hebben, al haatte hij Joop den Uyl uit de grond van z'n Limburgse hart (den Uyl had de mijnen gesloten).

Peter (met de A-status)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#21 Geplaatst: 2012-04-20 19:07:00

67 jaar al geen oorlog gehad, dat laat zich voelen. Ook al geen revoluties. Normaal gesproken een stevige oorlog of revolutie die het mes zet in oude structuren en culturen.

Natuurlijk zit ik op beide niet te wachten maar ik blijf vinden dat een zekere "Verelendung" verfrissend kan werken.

Subsidies, aftrekposten, kunstmatig in stand houden van bedrijven en banen, het levert allemaal niets op en kost alleen maar geld. Allemaal speeltjes van de PS en nog linkser.

En de machtige vriendjes die Sarko erbij haalt voor de Bühne om een paar bedrijven te redden, van hetzelfde laken een pak.

Cees heeft gelijk met stenen: een zelf betaald onderdak is essentieel. Eten is essentieel en als het moet kun je via Lidl of Aldi voor 100€ per week best eten. En hebben we nou écht dat mobieltje, die dure auto en die dure vakanties nodig?

Nog even en mijn huis is afbetaald. En pasgeleden mijn eerste neuwe auto gekocht die ik contant kon betalen. Nu echtgenote nog de Lidl in zien te krijgen.... ;-)

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#22 Geplaatst: 2012-04-20 20:15:54

Ja hoor, ik ben het met Jos eens. We kunnen best pas op de plaats maken. Dat is het voordeel als je buiten woont. Je bent veel onafhankelijker van allerlei zaken. Echte 'autarcie' zal het niet worden maar wij zijn al heel blij met moestuin, houtkachel, honing, inmaken en binnenkort kippen. Verder peinzen we nog over zonnenpanelen maar dat is toch een flinke investering. Als het moet kunnen we hier net zo gemakkelijk leven met één auto, net zoals we deden in Nederland. Laat de bui maar komen.

Ingrid