Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tetheren

Auteur Bericht

avatar#9724
donaldb
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-01-25 16:25:22

weet iemand of met mobiel met internetabbo van free je toestel kunt gebruiken als router ( het zogenaamde tetheren)als het bij free niet kan is er misschien een andere provider.

Ik vraag dit omdat ik heb gehoord dat tetheren in frankrijk onmogelijk zou zijn

IK zit namelijk te ver van de centrale af van france telecom, maar ik zit wel dicht bij een mast voor mobiel.

met vriendelijke groet

donald

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-01-25 18:35:12

Donald,

Welkom op dit forum. In de VS zijn er allerlei handige programmeurs die pogen "certain carrier restrictions" te omzeilen. Ook de Franse internautes spelen elkaar handige links en utilities toe over hoe het misschien toch (gratis) kan. De providers die aanvankelijk zo leek het niet in de gaten hadden wat er allemaal mogelijk was, volgen al geruime tijd de harde Amerikaanse lijn: als u dat wilt, uw mobieltje gebruiken als modem voor uw pc, dan moet u ervoor betalen. Wat ik me herinner van begin vorig jaar is dat Orange dacht ik 6 euro vroeg voor le 3G+ illimité en mode modem, per dag wel te verstaan. Dit is hun actuele info. Ik geef je dus weing kans op "gratis" tethering. Op de website van Free staat er het volgende over vermeld: Oui, sous réserve de compatabilité technique du téléphone et de souscription au forfait Free illimité. Maar misschien zijn er ervaringsexperts hier op het forum die of een meer inschikkelijke provider kennen, of een list hebben verzonnen. Voor de nieuwsgierigen hier meer over tethering. 

Rob van der Meulen

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2012-01-26 01:37:10

Donald,

Of en zo ja hoe het bij Free werkt durf ik niet te zeggen (daar heb ik uiteraard geen ervaring mee ;-).

Bij Sosh (van Orange) werkt het in ieder geval bij de twee (van de 3) abonnementen met Internet inbegrepen. Deze hebben namelijk automatisch de optie "usage modem" inbegrepen.

Je vindt hierover meer informatie op Sosh.fr.

Thomas

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2012-01-26 10:46:35

@ Thomas

Nachtdienst? En ik een paar dagen geleden met mijn onbeperkte vertrouwen in de techniek nog antwoorden aan Bosbess dat het probleem van die dubbele verzending medio 2008 was opgelost. No eternal life for software stability. Nieuwe updates van Windows, MacOS en browsers, nieuwe problemen, nieuwe kansen. En wat me nu nog te binnenschiet: de laatste tijd moet ik vaak twee keer inloggen voordat het systeem me echt op mijn erewoord gelooft.

@ Donald

Bij de keuze van provider is het aardig om te kijken hoe het met hun landelijke dekkingsgraad is gesteld. Vraag in ieder geval eens in de buurt waar je van plan bent neer te strijken wat de locals er van vinden, van de verschillende providers. Orange doet het nog steeds goed. Er is het een en ander aan onderzoek, zoals dit hier door de Franse telecom autoriteit, ARCEP geheten. 

Rob van der Meulen

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2012-01-30 10:38:06

De vraag hoe een netwerk voor mobiele telefonie zich in de praktijk gedraagt blijft een dankbaar onderwerp voor onderzoek. Op wetenschappelijk onderbouwde wijze zoals in het hierboven genoemde verhaal van ARCEP, of gewoon wat persoonlijk onderzoek door een paar journalisten. Een voorbeeld van die laatste aanpak is vanochtend te vinden in le Parisien, waar verslag wordt gedaan van een wandeling door de straten van Parijs. Kijken wat er gebeurt, heb ik bereik of niet. Zo te lezen, de verwijten tussen Free en de Franse staat vliegen al enige tijd over en weer, wordt het toch nog een hete winter. Voor alle duidelijkheid: de journalisten hebben geen onderzoek naar de tethering kwaliteit gedaan. Onderzoek naar de kleine lettertjes in de contracten van de nieuwe aanbieder is er wel.

Rob van der Meulen