Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

betalen taxes foncieres en habitation

Auteur Bericht

avatar#4476
marise
Berichten: 2
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2012-01-31 23:18:48

Wij hebben recent ons franse huis verkocht en hebben aan de mairie doorgegeven dat wij weer in Nederland wonen.

Geven zij dit door aan de belastingdienst of moeten wij dit per belastinginstantie zelf doen?

Wij zijn nu nog bezig onze hypotheek in te lossen omdat wij ervan uit gingen dat de notaris dit zou regelen. Door omstandigheden waren wij niet bij de verkoop aanwezig.

Met dank voor uw antwoord

Marise

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2012-02-01 00:37:48

De notaris meldt de verkoop bij de belastingdienst, zowel voor de overdrachtsbelasting (te betalen door de kopers) als voor de taxe de plus value. De notaris zorgt er ook voor dat de hypotheek wordt doorgehaald als hij is afbetaald. Dus eigenlijk hoef je als verkoper niets te doen, behalve (lang) wachten op de netto verkoopopbrengst.

Nog betalen op een hypotheek nadat de acte authentique is getekend komt mij als heel onwaarschijnlijk voor, immers jullie hebben geen onderpand meer. Normaal passeert een notaris een acte authentique niet tenzij met dezelfde transactie (of daaraan voorafgaand) de hypotheek is afgelost. Doet er niet toe of je zelf bij de ondertekening van de acte authentique aanwezig bent.

Wim

avatar#4476
marise
Berichten: 2
Reacties: 19

#2 Geplaatst: 2012-02-07 13:53:10

Beste Wim,

Na 22 jaar op verschillende plekken een huis in LDF te hebben gehad verbaas ik mij nergens meer over. Dank voor je antwoord ,ik dacht dat het ook zo ging maar was door de laatste transactie van mijn stuk gebracht.

De bank heeft tot nu toe na herhaald verzoek om onze lening op de SCI af te lossen waar ons huis in onder gebracht was nog geen actie ondenomen.

Wel heeft de notaris binnen een week het bedrag aan ons overgemaakt.

Wij hebben een bewijs van overdracht ontvangen voor de verzekering en een aangetekend stuk verstuurd voor de opheffing van de SCI . Wij hebben onze kinderen die er deel van uitmaakten in Nederland uitbetaald.

Een apart verhaal vinden mijn man en ik. Maar ja, het is Frankrijk. Een prachtig land maar soms!!!

Nogmaals bedankt voor je advies,

Marise