Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

alcoholtester verplicht in de auto?

Auteur Bericht

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#0 Geplaatst: 2012-02-06 16:49:54

Beste Forumgenoten,

Op een andere Frankrijksite (Frankrijkforum) lees ik dat er met ingang van 1/1/2012 een verplichting is dat iedere automobilist een alcoholtester (voor individueel gebruik) in zijn auto zou moeten hebben.

Wat hebben jullie daarover gehoord?

avec sincère salutations,

Dominique

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#1 Geplaatst: 2012-02-06 16:52:04

Alleen als je al een keer betrapt bent met teveel op!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2012-02-06 17:35:42

Een echte alcoholtester in je auto is nodig als de rechter je daartoe heeft veroordeeld. Met zo'n apparaat kan de auto pas worden gestart als de bestuurder heeft geblazen en de meter geen alcoholdampen meet. Zo'n apparaat gaat ongeveer € 100 kosten.

Een heel andere zaak is het verplichte bezit dit voorjaar van een éthylotest, die iedere automobilist in de auto moet hebben. Zo'n test kost ca. € 1. De boete op het niet bezitten van de éthylotest wordt € 11.

Wim

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2012-02-06 20:06:22

Bonsoir,

Prachtige maatregelen allemaal. Het ligt voor de hand dat het verkeer hier een stuk veiliger van zal worden. De doorgewinterde alcoholist pakt sidderend de ethylotest en laat met het schaamrood op de kaken de auto staan. Yeah right.

We kunnen nog veel verder gaan. In de toekomst worden auto's verplicht voorzien van apparatuur, gekoppeld aan centrale databanken, die de auto slechts laat starten na verificatie van:

- De identiteit van de bestuurder aan de hand van gezichtsscan, vingerafdrukken, irisscan en DNA test;

- Rijbewijs, geboortebewijs, identiteitsbewijs, verzekeringsbewijs en APK keuringsbewijs;

- Invloed van drank, drugs, medicijnen, vermoeidheid, slaaptekort, ziekten en problemen thuis;

- Betalingsachterstanden, belastingschulden, bekeuringen, leningen, hypotheken, creditcards en vaste-klantenkaarten;

- Ogentest, orentest, reactietest, IQ-test, urinetest, bloedtest en MRI scan;

- Aanwezigheid reflecterend vestje, ethylotest, verbandtrommel, gevarendriehoek, reservelampen, reservewiel, krik, boordgereedschap en reserve motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervulling;

- Kledingcodes, gulp dicht, rok niet te kort, borsthaar, bouwvakkersdécolleté, foute stropdas, petjes, witte sokken en opzichtige sieraden;

- Noodzaak van de rit, alternatieve vervoersmogelijkheden, parkeermogelijkheden en milieuconsequenties.

Niet eerder dan dat alles met positief resultaat is geverifieerd 

kan men met de auto de weg op. Het verkeer is immers maakbaar, de mens is controleerbaar, en als je maar genoeg regeltjes invoert vallen er als vanzelf helemaal geen verkeersdoden meer. 

Life is simple, if you are simple.

Salutations, Jos

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#4 Geplaatst: 2012-02-06 22:00:03

@ Jos Wat een negativiteit in je bericht. Het wordt tijd dat Jos eens naar de positivo's gaat kijken. Wie weet komen ze komende week nog even langs bij Koot en Bie.

Alcohol controle: prachtig, want de grootste boosdoener in het verkeer!

pas si simple... 

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#5 Geplaatst: 2012-02-07 08:26:50

Op deze site tig verschillende ethylotests voor evenzovele verschillende zéér uiteenlopende prijzen, die het nieuwe gat in de markt vullen. En hier een artikel in Le Parisien. Daarin ondermeer het standpunt van L'Association de 40000 automobilistes (net zo tegen repressieve maatregelen als Jos) die het net als 61% van de Fransen een goed idee vindt, vooral vanwege het pedagogische effect. Je moet wel zorgen dat je meer dan één ethylotest in je auto hebt, want als je hem hebt gebruikt voor je de weg op ging, dan heb je er bij politiecontrole dus geen meer en moet je alsnog 17 euro betalen.

Zelf zie ik er helemaal niks in, zolang bij overschrijding van het promillage niets de automobilist belet om toch in te stappen en weg te rijden. Het pedagogische effect zal van korte duur blijken en de intensievere politiecontrole waar bovengenoemde L'Association voor pleit, lijkt ook mij beter. Het beste is uiteraard de alcometer, die belet dat de automobilist met een flinke slok op kan starten. Kwaadwilligen vinden daar ook wel weer wat op, maar dat zal in het algemeen toch heel preventief werken.

Bij mij voor de deur stopte laatst een auto. Twee mannen stapten uit en liepen luid pratend en roepend tegen elkaar wat rond. Om beurten verdwenen ze even achter de brug tegenover mijn huis, terwijl de ander bij de auto met wijdopen deuren en lopende motor bleef staan. Na tien minuten stapten ze weer in en scheurden weg. Toen ik later met Pico voorbijkwam, lagen er op de weg twee lege halveliter bierblikken. De container staat er vlak naast! Dus heb ik ze maar achter de "heren" opgeruimd. Je zal het maar tegenkomen op de weg. Voor zulke aso's zouden alcometers meteen alle vier de banden leeg moeten laten lopen. Maar ja, als je de motor laat lopen, hoef je dus niet te blazen...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2012-02-07 08:48:30

Haha die Jos, leuk geschreven.
Je vergeet echter de lelijkewoordenscanner, zodra je K.. zegt slaat de auto af.
Echter we zijn helemaal niet zo ver verwijderd van al deze technologie.
Hebben we allemaal niet gegniffeld bij de film back to the future, ondertussen staat de auto voor U klaar http://www.moller.com/ en is het wachten op de printer die onze koffie uitprint met kopje en al.

En voor JP; mijn buurman Gendarme heeft me al geleerd hoe de tester te omzeilen, gewoon een ballon opblazen voor je uitstapt.
Voor diegene die de kroegentocht per auto gaan afleggen zijn er anderhalve liter flesjes lucht te koop (voor de echte doorzetter ook nog de drie, vijf, tien, vijftien ……)

Voor mij geld opvoeding, en die geschied niet met de alcoholviezewoordenkorterokkenmultymeter, maar met het ouderwetse principe van de harde hand.
Steeds meer ouders laten het afweten betreft de opvoeding, en dan moet de staat er maar een oplossing voor zien te vinden, met wetjes metertjes en regeltjes.
Voor je het weet krijg je hangverboden voor jongeren die drinken, hangverboden voor ouderen die roddelen, de banken worden uit de parkjes verwijderd, op de pleinen komen antirolatordrempels, en blikjesopruimenden foeterende oma’s zetten we in een museum ;-)
Mijn oren gloeien nog bij het onder moeders armen staan als de deurbel ging (jaha, nieuwsgierigheid werd toen nog gestraft) een tik op je billen als je een papiertje liet vallen in het bos (huh?) en als je jij tegen een vreemde zei ging vaders wenkbrauw omhoog en wist je dat je die avond een reprimande kreeg (wat?, dat meen je niet!)
Wij mochten alles drinken, alles roken, alles eten, en alles doen.
Mijn god wat een opvoeding, ik hoor in een museum!

 

Cees.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#7 Geplaatst: 2012-02-07 11:16:37

Bonjour,

Spijker op de kop Cees, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Neen JP, ik ben geen negativist. En rijden onder invloed wil ik natuurlijk niet goedpraten. 

Echter, ik vind het stuitend dat de politiek zich meer en meer van haar verantwoordelijkheid áf maakt door simpelweg weer een regeltje in te voeren, waarna ze zich op de borst slaat en zichzelf feliciteert met haar "aanpak" van de problemen.

Ik twijfel aan het nut van nóg meer regels. In het fameuze boek "The death of common sense" wordt uitgebreid beschreven hoe Amerika in toenemende mate wordt verstikt door regeltjes. Ik zie dezelfde ominueuze ontwikkeling in Frankrijk. Derhalve sta ik op voorhand kritisch tegenover elke nieuwe regel.

Salutations, Jos

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#8 Geplaatst: 2012-02-07 11:48:41

Het doet me denken aan de titel van een Nederlandse tv serie: "Een schitterend ongeluk". Je staat er naar te kijken, maar veel invloed op de loop der gebeurtenissen lijk je niet te hebben, ook niet door het toevoegen van een dosis common sense aan het proces. Terug naar deze kant van de Atlantische Oceaan. Bijna vier jaar geleden in een eerdere discussie over bureaucratie, politiek, de burger & omstreken citeerde ik een passage uit een boek van Jacques Chaban-Delmas: “Mémoires pour demain” (uit 1997, pagina 435/436). Deze voormalige naaste medewerker van Charles de Gaulle, en jarenlang voorzitter van de Assemblée nationale, beschreef het aldus:

 

“ Société bloquée aussi par un État < en passe de devenir tentaculaire et en même temps inefficace >. Il n'était pas question de mettre en cause les fonctionnaires, en général compétents et parfois remarquables, mais la tendance séculaire de la France et des Français à considérer l'État comme leur providence, leur protecteur, pour ne pas dire leur nounou". En even verderop:

".......... Naturellement, l'État en a profité pour proliférer. Les administrations se sont développées comme les baobabs de la planète du Petit Prince de Saint-Exupéry. Quand on crée des structures, il faut bien les alimenter. Et quand on les alimente, elles grossissent et donnent naissance à d'autres structures. Les textes aussi se reproduisent et se démultiplient, car il faut bientôt des protocoles pour appliquer les protocoles. La bureaucratie est un cancer qui finit par atteindre les centres vitaux de la nation et les paralyser. Je le disais avec d'autres mots dans mon discours du 16 septembre 1969." 

 

Rob van der Meulen

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#9 Geplaatst: 2012-02-14 22:39:24

wat er wel achter zit is dat je niet meer kan zeggen dat je het niet wist dat je zoveel op had. En bij een aanrijding mag je de test laten zien en vervallen alle rechten als je teveel op hebt.

Ander vraagje moeten buitenlanders die ook hebben?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#10 Geplaatst: 2012-02-23 22:06:51

Over de datum van inwerkingtreding riepen sommige websites per 1 januari dit jaar, hier las ik dit voorjaar, en op een website waarvan ik mag vermoeden dat er getrouwelijk de officiële overheidsinformatie wordt weergegeven lees ik dat de nieuwe regels per 1 juli van dit jaar ingaan. Om de fabrikanten de gelegenheid te geven voldoende te kunnen produceren, want er is nu nog veel te weinig op voorraad. Getuigt in ieder geval van enig realisme. Pas vanaf 1 november zal het niet in de auto - met of zonder Franse kentekenplaat - onder handbereik hebben liggen van een ethylotest beboet gaan worden. 

Rob van der Meulen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#11 Geplaatst: 2012-02-25 17:32:57

Inderdaad is de ingangsdatum weer verder opgeschoven. We zullen onze teksten aanpassen.

Wim