Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Safer

Auteur Bericht

avatar#9116
Johan de Bruin
Berichten: 6
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-02-09 14:07:49

Even een vraag over het bespoedigen van de eigendomsoverdracht.

Ik las dat als je de Safer een bepaald bedrag betaalt (bij ons is dat ong. 170 euro)

je de eigendomsoverdracht kunt bespoedigen.

Hoeveel in tijd kun je dan bespoedigen (normaal staan er 2 maanden voor)

Ook hoorde ik laatst dat er zelfs een mogelijkheid bestaat om de acte authentique te laten passeren uiterlijk 2 weken na het tekenen van het compromis de vente !

Is dit werkelijk zo en wat zijn daar de voorwaarden van ?

Hartelijk dank voor de reacties.

Mvg

Johan

avatar#6073
Sjefke
Berichten: 18
Reacties: 159

#1 Geplaatst: 2012-02-10 11:19:18

Heb indertijd (2006) via de bemiddelaar aan Safer een bedrag van E 100,-- overgemaakt om het dossier met voorrang te behandelen. Dat heeft toen geholpen en had ik binnen 1 maand hun verklaring van geen bezwaar.

Dat was snel omdat vooraf een aantal percelen opnieuw moest worden ingemeten en een ander kadastraal nummer kregen. (natuurlijk weer die buitenlander die zijn perceel de meest optimale omvang / ligging wou geven :) )

In totaal heeft het 2,5 maanden geduurd van CdV naar AA.

avatar#8501
joost kubbe
Berichten: 0
Reacties: 41

#2 Geplaatst: 2012-02-12 22:32:52

In geval van betalen voor de versnelde procedure, geeft de SAFER normaal gesproken met 14 dagen antwoord dat ze het niet willen hebben. Mocht het voorstel in hun ogen aantrekkelijk zijn, en willen zij eerst overleggen met eventuele belangstellenden, dan kan het toch gewoon tot 2 maanden duren.

Het prijskaartje van de versnelde procedure hangt soms af van de te kopen oppervlakte, je notaris kan je het exacte bedrag noemen.

Mijn persoonlijke record voor een overdracht is 11 dagen na tekenen van het compromis de vente, maar dan moet je zeer bedreven zijn met de franse zweep, en daar was géén Safer in gemengd !