Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de CAF wil dat we formulier E 405 laten invullen..??

Auteur Bericht

avatar#8731
Elke
Berichten: 5
Reacties: 9

#0 Geplaatst: 2012-02-16 12:41:38

We wonen sinds april 2011 in Frankrijk. De CAF stuurde ons nu een brief met het verzoek aan te tonen hoeveel of tot wanneer we kinderbijslag in Nederland hebben ontvangen. En dat we een formulier E405 ingevuld mee terugsturen. En als ik dat formulier goed begrijp, dan moet die ingevuld worden door de instantie die ons eerder die kinderbijslag heeft uitgekeerd.

Gisteren gebeld met de SVB (uitkerende instantie in Ned). We kunnen het schrijven over de beeindiging van de kinderbijslag meesturen. Maar in principe zijn er EU afspraken waarin onderling dit soort informatie kan worden vergaard, zonder die aan de belastingplichtige /inwoner zelf te hoeven vragen.

Iemand ervaring en tips (!) met het formulier E405 of het verzoek om aan te tonen tot wanneer en hoeveel kinderbijslag je in Nederland hebt ontvangen?

Groet, Ellis

avatar#8731
Elke
Berichten: 5
Reacties: 9

#1 Geplaatst: 2012-02-17 15:26:30

Goh, niet echt veel ervaringen hierin blijkbaar..? Maar...het heeft zich opgelost..hoop ik.

We vonden gisteren op het internet de mogelijkheid om zo'n formulier in alle talen uit te draaien (was wel een beetje te laat, want we hadden zowat het hele doc met google translate vertaald, maar goed) en 'gewapend' met die kenis de SVB nogmaals gebeld, maar nu met ons eigen kantoor in Deventer ipv Leiden.

Mevr aan de andere kant wist niet goed waar ik op doelde, maar wilde het wel eens voor mij uit gaan zoeken en ik zou worden terug gebeld. Vandaag kreeg ik het bericht dat ze het E 405 ingevuld naar ons toegestuurd heeft!! Joehoe! Nu maar hopen dat de CAF er genoegen mee neemt en de boel gewoon eens afhandeld...

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-02-17 17:00:53

Dag Elke, sympatiek dat je nog even iets laat horen, ook al kon niemand je van dienst zijn. Goed dat je het zelf hebt kunnen uitzoeken en oplossen. Succes verder.