Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet via Le French Mobile?

Auteur Bericht

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#0 Geplaatst: 2012-02-23 10:21:29

Heeft iemand hier ervaring met Le French Mobile een service, speciaal voor mensen die af en toe in frankrijk zijn en daar goedkoop willen bellen of internetten.

Ik wil graag internet in mijn vakantiehuis maar vind een vaste telefoonaansluiting met ADSL te duur. Een oplossing via het 3G netwerk lijkt me een praktisch alternatief. Met een prepaid datakaart betaal je alleen wat je gebruikt. En dat is niet zo heel veel (af en toe wat opzoeken, en een email sturen, geen Skype of zo).

Een databundel van Le French Mobile lijkt mij daarom een praktische oplossing (samen met een 3G router en een externe GSM antenne).

Als niemand hier ervaring mee heeft dan vertel ik in dit draadje mijn ervaringen.

avatar#9861
travel
Berichten: 0
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2012-03-25 12:55:15

Ik heb net een Le French Mobile kaartje gekocht via een Nederlandse website www.simup.nl ten behoeve van mijn aankomende vakantie en omdat ik ook eind van de zomer weer terug naar Frankrijk ga. 20 euro met 15 euro tegoed om te gebruiken in mijn tablet. Ik ben ook benieuwd hoe het gaat werken, maar heb het maar gewoon gegokt ;-)

avatar#7576
Dirk (63)
Berichten: 0
Reacties: 9

#2 Geplaatst: 2012-04-03 15:53:16

wij hebben ook een kaartje van 20 euro met 15 euro belwaarde gekocht via internet

maar de dekking hier bij ons is niet echt schitterend ... en internet via 3G gaat al helemaal niet

we hebben dan ook maar een internetverbinding via de vaste lijn genomen bij Orange ( internet + telefoon (gratis naar alle vaste lijnen) voor 36,90 euro per maand)

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#3 Geplaatst: 2012-04-06 16:47:41

Inmiddels ook ervaring in Frankrijk met Le French Mobile.

Het werkt. Voordat je in Frankrijk bent je saldo ophogen en je kunt voor € 7,- 50Mb downloaden. Dat tegoed blijft een week geldig. Er zijn goedkopere alternatieven, maar het werkt.

Ook is het nog niet snel. Op mijn iPhone (T-mobile) heb ik 3G ontvangst en met de LFM kaart heb ik maar 'EDGE' (da's een langzamere variant). En dat merk je ook.

Conclusie: het werkt maar is niet ideaal. 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2012-04-06 17:59:03

Wubbe, de 'edge'-status van uw umts-verbinding is wellicht niet snel, niet ideaal zelfs, maar werkt dus wel. Ik ben er erg blij mee want weet niet beter.

Op dit forum is er al het nodige over geschreven.

In het kort mijn situatie : in 'n voor France Télécom / Orange 'zwart gat' vanwege de verrotte infrastructuur doet mijn clé usb 3G+ (van SFR overigens) het beter dan die Livebox bij m'n buren (bas débit). En vooral : het werkt.

Bovendien : afhankelijk van de weersomstandigheden doet-ie erg soms op 2G, soms op 3G en zelfs af en toe op 3G+ ! Warempel ! Maar op edge is de verbinding sneller dan op 3G of 3G+ ...

Dat begrijp ik overigens nog steeds niet, maar ik ben er zeer tevreden mee.

Ik zou zelfs dat usb-stickie handmatig willen instellen dat-ie vooral op edge moet blijven staan, maar dat lukt dus niet (althans mij lukt dat niet).

Peter (in anderhalve minuut getypt en verzonden via umts).

avatar#9911
Sarah
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2012-04-20 16:23:50

Ik heb een lefrench mobile sim kaart gekocht via internet omdat ik in Parijs studeer voor een halfjaar en het bevalt me wel goed.

het opwaarderen is makkelijk via internet. het internet werkt ook goed met mijn iphone :)