Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

hoe belangrijk zijn "wij"

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2012-02-24 12:51:22

Dat we meetellen is al lang bekend, behalve onder zeer orthodoxe omstandigheden misschien, maar verder zijn we democratisch vrij.

Toch wordt er momenteel behoorlijk met ons gezeuld.

Waar President Sarkozy eerst nog graag een homohuwelijk wilde, wat door zijn achterban is weggehoond, is nu geheel van de tafel verdwenen en beweert Sarkozy dat er onder zijn bewind nooit kans zal zijn op een homohuwelijk.

We zijn een speelbal geworden, een strandbal, een pingpongballetje wat de wedstrijd beslist.

Het is geen staatsgeheim dat de homo’s massaal achter de PS staan, elke jaar weer ontmoeten wij in La Rochelle gay-Frankrijk op z’n best, oergezellig altijd.

Toch is het maar de vraag of Hollande waar kan maken wat hij zegt, want een rondvraag op straat geeft toch weer dat de meeste aanhangers van de partij gaan voor lekker gezellige ouderwetse normen en waarden, en, ik citeer enkele van mijn dorpsgenoten “homo zijn is best, hebben we geen enkele moeite mee, maar luister nou eens goed, trouwen is toch niets voor jullie, laat staan kinderen, die hebben een vader én een moeder nodig”.

Nu moet Hollande wel de steun hebben van zijn achterban, en de eerlijke PS-stemmer vraagt zich af of hij die wel krijgt, met andere woorden, ook met Hollande blijft het de vraag of we ooit kunnen trouwen.

Sarkozy bungelt, stevige tegenstanders als Hollande en Le Pen maken hem zenuwachtig, en dus moet hij op jacht.

Enkele weken geleden juichte de huidige President het homohuwelijk (wederom) toe, in de hoop een flink aantal stemmers weg te kapen bij Hollande, maar helaas, de kiezer bleef de partij trouw.

Er zit dus niets anders op voor Sarkozy om het rechtse weiland leeg te knallen met zijn jachtgeweer, dus als een blad om de boom draait hij om en verafschuwt het homohuwelijk, zoals Le Pen al jaren schreeuwt.

Of Sarkozy deze kiezers binnen sleept is maar de vraag.

Sommigen beweren dat als Le Pen uit de race is, de kiezer juist niet naar Sarkozy zal lopen, al is het alleen al om hem te verslaan.

Ondertussen lijken wij dan weer wel, dan weer niet te kunnen trouwen.

Ik had de feesttent al besteld, de catering was rond, een groots defilé met mooie klassieke auto’s waar iedere genodigde in ging, een prachtige tocht door de charente maritime, een heus kasteel waar gegeten en gedanst zou worden, dronken van blijdschap en liefde zouden we misschien zelfs wel de eerste zijn in het mooie gemeentehuis van La Rochelle, maar ik ben bang dat we voorlopig maar aan de tuintafel blijven wachten op een droom die maar geen werkelijkheid wil worden.

’ t Zijn echt de fransen niet die tegen ons zijn, we zijn gewoon een bal.

Maar een ding is zekerder dan zeker, we tellen mee!

Cees.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#1 Geplaatst: 2012-02-25 16:49:22

Van Hollande kun je van alles verwachten, hij waait immers mee met elke wind. Nu hij candidaat is voor het presidentschap is hij plotseling voor het homohuwelijk.

Toen ik begin vorig jaar zijn steun en mening vroeg over de kwestie van het damesstel met diverse kinderen en waarvoor wettelijk (nog steeds) niets is geregeld, antwoordde hij mij (de brief zou ik eigenlijk moeten publiceren in de franse pers...): Ik begrijp uw vraag om steun en de moeilijke situatie voor stellen als deze twee dames. De franse wetgeving loopt achter en met de uitspraak van het conseil constitutionel over het niet conform zijn van het homohuwelijk met de grondwet,  is iedere verdere discussie gesloten. Sterkte met uw strijd.

Was getekend: Francois Hollande, 4 februai 2011.

In de zogenaamde linkse krant Le Monde en in de Nouvel Obs moet je maar eens kijken naar reacties van de lezers op artikelen over het homo-huwelijk (wat niet bestaat in de landen, waar stellen van gelijk geslacht wel kunnen trouwen; het is immers een huwelijk, zonder onderscheids des persoons). De reacties hebben mij vele malen versteld doen staan, reactionair en van een niveau...

Jammer dat je feest misschien niet door kan gaan Cees. Ik was graag langsgekomen om samen met jullie de roze champagne te drinken. Net als wij destijds, nu bijna 10 jaar geleden!

Maar wie weet, Sarko heeft in zijn tweede termijn alle handen vrij. En ik heb al eens eerder gemeld: danzij de interventie van deze president waren alle problemen met de erkenning van ons, elders rechtsgeldig, gesloten huwelijk snel voorbij.

fijn weekend Cees en anderen,

JP 

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-02-26 09:42:28

Ik zie in hetgeen Hollande vorig jaar schreef geen enkele tegenspraak met het standpunt dat hij nu inneemt, JP. Hij is het met je eens, vindt dat LDF achterloopt, maar dat er op dat moment niets aan te doen valt vanwege de uitspraak van de Conseil Constitutionel. Nu is hij presidentskandidaat en als hij president wordt, kan hij er wel wat aan doen. Of hij deze belofte waarmaakt, blijft uiteraard afwachten, maar hij is persoonlijk en officieel zeker niet tegen het homohuwelijk en van met alle winden meewaaien lijkt me in dit geval geen sprake.

Het is juist Sarkozy die van het ene officiële standpunt naar het andere waait. Ik twijfel er niet aan dat hij persoonlijk niet tegen het homohuwelijk is, maar wat hij voor jullie heeft gedaan is wel achter de schermen en onofficieel gebeurd, waarbij hij zeker zijn positie en invloed als president heeft gebruikt. Die mogelijkheid had Hollande op dat moment niet. Voor jullie was dat toen heel plezierig, maar waar het in wezen om gaat is natuurlijk welk officieel standpunt iemand inneemt en wat hij wil doen om het huwelijk in Frankrijk ook voor homostellen toegankelijk te maken. Hollande is daar duidelijk over, Sarkozy niet. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2012-02-26 10:57:56

Sarkozy is alleen tegen het homo-huwelijk (en bijv. euthanasie) omdat hij daarmee een electoraat "catho" en "droite populaire" aan zich wil binden. Elke stem telt in deze fase.

In dit kader ook de onzalige "référendums" waarbij uit de onderbuik het Gesundes Volksempfinden" ook weer wat stemmetjes mag trekken.

Bah.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2012-02-26 12:56:11

Bosbess, Hollande belooft iets wat helemaal niet per definitie waar is.

Sarkozy zegt iets wat ook niet per definitie waar is.

Echter van Sarkozy weet ik dat hij ons goed gezind is (bekijk even de levensloop van zijn echtgenote) en ik geloof wel dat hij het ooit voor elkaar krijgt dat we de roze campagne kunnen sabreren.

Hollande zegt ja, maar het is niet zoals jij denkt Hollande die het voor het zeggen heeft.

Hij heeft steun nodig van zijn chambre, en die is nu nog ver te zoeken.

Dus ook de droom voor menig homo dat Hollande het wel even regelt is bedrog.

Hollande’s achterban en kiezer hecht hoge waarden aan het ouderwetse gezinsleven, zoals veel fransen.

Dat Hollande door de homo op handen wordt gedragen is doodsimpel omdat er geen andere partij is voor de homo.

Het heeft alles te maken met acceptatie.

Le Pen is ultra rechts, een Le Pen aanhanger is homofoob, moet niets van die onzin hebben, oprotten.

Sarkozy is niet tegen, en niet voor, de aanhanger van Sarkozy is de man en vrouw die zegt, het zal me een biet wezen maar ze staan wel in de voetbalarena waar homoseksualiteit taboe is, kan gevaarlijk homofoob zijn.

Links zegt ronduit dat homo’s ok zijn, homofobie bestaat er niet (openlijk) dus is die partij de beste.

De tussenpartijen hebben te weinig in de melk te sprokkelen, dus die zijn ook onder de homo niet populair.

In nl zie je dat de homo eerder op de vvd stemt dan op gl, op de pvda stemt men amper.

Homo’s stemmen natuurlijk niet uitsluitend op basis van het homostandpunt van partijen, maar ook op andere punten.

De Islamiet stemt op de pvda, en deze islamiet is ook tegen homosexualiteit.

Dat zelfde geld voor de christelijke partijen, maar verbazend is het weer dat de cda wel weer populair is onder de homo.

In Frankrijk is het niet anders, de islamiet en christen stemt niet op de PS, dus……. 1 en 1 is 2.

In Amerika zie je het heel duidelijk, de republikeinen zijn ronduit homofoob, Obama niet, Hillary helemaal niet.

Toch kun je als homo wel degelijk de waarden van de republikeinen steunen, maar dan stiekem.

Steven heeft gelijk.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2012-02-26 17:41:13

In het verkiezingsprogramma van Hollande 'Mes 60 engagements' staan de erkennening van het homohuwelijk en het recht voor homo's om kinderen te adopteren zwart op wit vermeld.

Lees meer hierover in ons bericht van enkele weken geleden.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2012-02-26 18:25:35

Dan weet ik Wim, maar Hollande is geen napoleon die maar met zijn vingers hoef te knippen en het gebeurt.

Ook Hollande heeft de steun nodig om die wet er door te krijgen.

Sarkozy zei ook vorig jaar, Homohuwelijk gaat door, maar zijn achterban stemde net even tegen, en dus ging het niet door.

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook Hollande waarschijnlijk geen steun genoeg krijgt.

Je kunt van alles in je verkeizingsprogramma zetten, maar of het daadwerkelijk doorgaat is maar de vraag ;-)

Cees.

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#7 Geplaatst: 2012-03-02 14:30:16

Hier kwam ik een aardig artikel over dit onderwerp tegen:


Een leuke uitspraak (hoewel gechargeerd) vind ik:

"Me voting for Sarkozy is like a turkey voting for Thanksgiving"

Als de volgende strofe waar is:

'Opinion polls show steady support for same-sex marriage in France, with 64% of people  saying they would like to see marriage equality between gay and straight couples, and 57% favouring parenting and adoption rights for same-sex couples."


Dan zou het Hollande best wel eens kunnen lukken om dat te realiseren, te meer daar enkele notabele leden van de PS openlijk voor hun homosexualiteit uit komen.

Ik kan me voorstellen dat je er als ondernemer moeite mee hebt om op een PS kandidaat te stemmen, maar met betrekking tot dit onderwerp heeft de UMP overduidelijk aangetoond hierover alles bij het oude te willen laten.


avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2012-03-02 21:58:25

Het onderwerp is ook hier behandeld op onze website.

Wim