Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

erfeniskwestie

Auteur Bericht

avatar#9785
Creoline
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-02-26 16:04:23

hallo,   Ik kom er gewoon niet uit. Ik ben nu 1 jaar weduwe,we hebben een frans huis dus vallen onder de franse wetgeving omdat we al 13 jaar in Frankrijk wonen.  Nu moet er een "declaration de succession"komen. Mijn man had 2 kinderen uit een vorig huwelijk. We hebben een donation entre epoux dus ik krijg 77 1/2 % en de rest is voor de 2 kinderen. Ik wil voorstellen of ik ze voor een bepaald bedrag kan afkopen want ik wil hier blijven wonen maar ik vraag me af of dat geld onmiddellijk op tafel moet komen of dat ik daar bijv. 5 jaar over mag doen, ik kan dat nergens terug vinden op internet. Zou ik dan verplicht zijn mijn huis te verkopen om toch aan mijn verplichting te kunnen voldoen?  Ik heb nu een RSA,dat is bepaald geen vetpot, ik ben 64 jaar dus aan het werk kom ik ook niet meer omdat het niet voor het opscheppen ligt, ik zit gewoon in een moeilijke situatie. Ook moet ik nog steeds de hypotheek elke maand betalen want nadat mijn man 70 jaar werd, is hij uit de verzekering gegooid en moesten we een andere verzekering afsluiten. Echter die kregen we niet omdat mijn man toen al ernstig ziek was. Het is voor mij ook heel emotioneel. Mijn man had zijn zonen gevraagd mij zo veel mogelijk te helpen maar daar storen zij zich niet aan. Contact is er dus niet meer maar ik wil er gewoon van af alleen weet ik niet wat mijn opties zijn. Misschien toch een (gratis)advokaat inschakelen of weet iemand meer over dit onderwerp?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-02-26 17:31:28

Gelezen uw omstandigheden lijkt het me dat u dit niet moet proberen zelf te regelen. Er zijn NL adviseurs die zich in dit soort specifieke F/NL zaken hebben gespecialiseerd. U kunt me mailen om de namen en adressen.

Wim

avatar#8965
steinz
Berichten: 0
Reacties: 13

#2 Geplaatst: 2012-02-26 21:45:42

mij lijkt dat u de situatie - met een aandeel in de eigendom van zijn kinderen - gewoon kunt laten voortbestaan. gezien de omstandigheden zullen zij u niet het huis uit kunnen zetten om via een veiling of verkoop hun aandeel in contanten te ontvangen.

pas bij verkoop of bij uw overlijden ontvangen zij dan hun deel.

ton steinz