Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zonenergie tbv vloerverwarming, warm water en zwembad

Auteur Bericht

avatar#9148
Kok
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-02-28 12:41:32

Voor ons huis in de Dordogne zijn wij op zoek naar een installatie met de volgende functionaliteiten:

1 de vloerverwarming verwarmen

2 eventueel extra radiatoren verwarmen

3 warm water kan afgeven tbv sanitair

4 het zwembad kan verwarmen

Gedurende onze afwezigheid willen wij voor het behoud van de meubelen alleen de vloerverwarming inschakelen, het is dan overbodig om dan ook het water voor sanitair en voor het zwembad warm te houden.

Tevens zouden wij graag op afstand de temperatuur van de vloerverwarming en de radiatoren kunnen regelen.

Wie heeft ervaring met een systeem met deze functionaliteiten? Zelf overdenken wij een solarsysteem. We weten alleen niet of al deze functionaliteiten mogelijk zijn.

vloeroppervlak is ca. 65m2

Inhoud is ca. 260m3

Muren en Piere 50cm dik

Kap is geisoleerd

Ramen hebben dubbel glas

Hoor graag ervaringen of andere alternatieven.

Groet,

Ko

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-03-01 09:07:43

Bonjour Ko,

De eerste vraag die zich voordoet, wenst u deze installatie geheel in doe-het-zelf te realiseren, of gaat u een beroep doen op de professionele bedrijven?

Ik ben mezelf lange tijd in FR aan het orienteren geweest op installaties met de door u genoemde functionaliteiten. Mijn persoonlijke conclusie is, dat het laten realiseren van iets dergelijks nog niet meevalt. Er zijn blijkbaar niet zo veel FR bedrijven die dermate "allround" zijn dat ze deze combinatie onder eigen dak kunnen uitvoeren. Het inschakelen van meerdere bedrijven brengt risico's op niet goed onderling samenwerken (van mensen en/of systemen!) die lastig af te dekken zijn. En last but not least, toen ik een idee kreeg van de prijzen die hiermee gemoeid zijn, heb ik het idee van "laten doen" definitief uit mijn hoofd gezet. Zelfs de te behalen belastingvoordelen zijn hier een druppel op de gloeiende plaat, temeer omdat ik niet uitsluit dat de heren installateurs uw toekomstige belastingvoordeel reeds in hun tariefstelling hebben meegenomen. Daarmee kwam ik op installaties die zich over zeer lange tijd of misschien wel nooit terugverdienen.

Indien u behoort tot de categorie gedreven doe-het-zelvers die niet terugschrikt voor wat studie en zelf aanpakken, zijn de mogelijkheden groter. Er zijn in FR veel "autoconstructeurs" die zich uitleven op de energievoorziening en verwarming van hun woning. Velen daarvan produceren blogs, en interessante ervaringen worden gedeeld op fora zoals dat van Apper Solaire. Het genieten van dergelijke informatie veronderstelt wel een behoorlijke kennis van de FR taal.

Zelf ben ik voornemens een gecombineerde zon/hout/electra installatie met hydro-accumulatie te gaan bouwen. De eerste stap daartoe is het plaatsen van een veld vacuumbuis zonnecollectoren op het dak, als basis voor een drain-back systeem voor huishoudelijk warmwater en de ondersteuning van de verwarming. Ik heb pas sinds kort de onderdelen in huis dus kan u nog niet informeren over de praktijkresultaten. Zeer interessante informatie vindt u op de site van de leverancier Bysun onder de rubriek "Système Solaire ATMOS" en het bijbehorende forum met praktijkervaringen van gebruikers, waaronder het verwarmen van zwembaden.

Ik wens u veel succes met de realisatie en zou het leuk vinden uw ervaringen hier te vernemen.

Salutations, Jos