Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

B.V in Nederland,waar belasting betalen?

Auteur Bericht

avatar#9796
salamandre
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2012-03-01 19:52:58

Wij willen deze zomer in Frankrijk gaan wonen.We hebben een b.v waar wij beiden salaris uit ontvangen. Aangezien er nog een verekenbaar verlies in de b.v zit wil onze accountant dat we de b.v. in Nederland houden. Waar moeten wij belasting/loonheffing gaan afdragen?Mijn man is voor zijn werk niet plaats gebonden,en ik doe administratief werk voor de b.v.

En als wij toch de b.v meeverhuizen, waar moeten wij dat melden/inschrijven?

met dank alvast voor het meedenken.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2012-03-01 21:26:17

Als Nederlands staatsburger staat het je vrij om je in Frankrijk te vestigen. Indien je een salaris ontvangt uit een -voor de Franse wetgeving- buitenlandse BV, dan moet je in het land van vestiging van die BV loonbelasting betalen. Vervolgens geef je die inkomsten ook aan, samen met andere inkomstenbronnen, bij de Franse belastingen, maar over het salaris uit de BV hoeft in Frankrijk niet opnieuw belasting te worden betaald. 

Er zijn wel degelijk voordelen aan het oprichten van een Frans bedrijf als je in Frankrijk woont door je relatie met de Nederlandse belastingdienst te beeindigen, maar als je daarmee een fors bedrag aan verrekenbare verliezen laat liggen, dan vallen die voordelen daarbij al snel weg.

Wim