Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Probleem internet

Auteur Bericht

avatar#4492
Marianne NK
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2012-03-05 19:30:37

Hallo allen,

Wij hebben twee huisjes in Frankrijk op ongeveer 200 meter afstand. Omdat wij onvoldoende signaal hadden in het tweede huisje een versterker gekocht via internet, EnGenius EUB9603H. Volgens de verkoper (getelefoneerd) was hier het probleem mee opgelost. Helaas was het signaal wel uitstekend, maar geen internettoegang.

Een oplossing via help is het IP-adres configureren. Ook modem aan- en uit gezet. Zucht, ben geen computernerd. Wel alles getracht, maar geen oplossing voor het probleem.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: waarom internetverbinding in een tweede huisje als je in je eerste huisje simpel kan internetten? Dit vanwege de toekomstige verhuur. Eerlijk gezegd wil ik het probleem ook oplossen.

Naar computerwinkels in Verdun geweest, en her en der vragen gesteld. Maar nog steeds geen resultaat.

Hoop via dit forum op eureka.

Met vriendelijke groet,

Marianne Klaassens

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2012-03-05 20:30:17

Marianne,

Welkom op dit forum. Ik ben bang dat er nog wat meer informatie nodig is voordat iemand met een (gericht) antwoord komt. Om maar eens een paar basisvragen te stellen:

- Heeft dat tweede huisje een eigen (vaste) telefoonaansluiting met een eigen telefoon + internet abonnement? En dus een eigen modem/router?

- Of is de hoofdaansluiting in la maison primaire op de een of andere manier doorverbonden naar het tweede huis met (eigen) telefoondraad of ethernetkabel?

- Een zwak signaal, wat moet ik me daarbij voorstellen? Op diverse Franse websites kun je je telefoonnummer invoeren om een indruk krijgen van de mate van signaalverzwakking van je adsl signaal (want daar spreken we denk ik over). Kijk eens op de websites van bijvoorbeeld dslvalley of degrouptest voor zo'n test d'éligibilité. Hoe verder weg van de telefooncentrale, hoe geringer de signaalsterkte, en hoe lager je downloadsnelheid. Het zijn theoretische uitkomsten, gebruikmakend van de bedradingsgegevens die France Télécom in een centrale database heeft opgslagen. Wanneer de bedrading in de loop der jaren te lijden heeft gehad van weersinvloeden, of gedeeltelijk beschadigd is geraakt, dan kan het feitelijk ontvangen signaal een stuk zwakker zijn.

- Heeft het tweede huis een zelfstandige aansluiting op het stroomnet, of wordt het bediend vanuit de hoofdvestiging?

- Een versterker kan inderdaad het signaalniveau wat oppeppen, maar wat niet lukt is de signaal/ruis verhouding wanneer die slecht is te verbeteren. Zowel stoorsignalen als het eigenlijke signaal worden beide gelijk versterkt, en dan blijft het ook voor een modem - beschouw dat maar als een radio ontvanger - zoeken tussen de ruis naar bruikbaar signaal. Zo'n versterker is dus geen wasmiddel dat witter dan wit wast. 

- Welke provider, welk type modem/router?

- Tot slot: nog een link naar eerdere discussie op dit forum.

Rob van der Meulen

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2012-03-05 21:35:11

Deze adapter moet je dan gebruiken in plaats van de ingebouwde wifi adapter. Dat zou kunnen werken voor een enkele oplossing, maar nooit voor gasten. Elke gast moet dan ook als 'nerd' deze adapter op hun computer aansluiten en configureren.

Een goede oplossing is twee draadloze routers met ( gezien de afstand) een richtantenne waarmee je een 2e (draadloos ) segment creëert op je bestaande netwerk. Je 2e woning krijgt dan z'n eigen wifi netwerk die gekoppeld is aan je andere woning. Goed te doen, niet heel duur, maar technisch een te grote uitdaging voor dit forum. Laat het een specialist aanleggen. (mede ivm de beveiliging)

avatar#1768
Do
Berichten: 0
Reacties: 3

#3 Geplaatst: 2012-03-05 21:52:16

Dag Marriane,

Ik ben niet vaak op dit forum maar in dit geval ken ik dit probleem. Ik heb namelijk precies zo'n high power high sensitive receiver van Engenius voor hetzelfde doel. Ook ik ondervond in eerste instantie hetzelfde probleem; uitstekende verbinding maar geen internet.

Ik neem aan dat je computer waarop je de EUB9603H hebt geinstalleerd een correcte verbinding met internet heeft. En dat je in de software de juiste koppeling hebt gemaakt naar de internet verbinding. Internet Connecting Sharing (ICS).

Daarnaast neem ik aan dat je ook een beveiligingsprogramma hebt zoals Mcaffee of Symantec. Deze zijn meestal voorzien van een firewall. Maar ook als je alleen met de windows beveiliging werkt kan het zijn dat de firewall aanstaat. Hier zit hoogstwaarschijnlijk het probleem. Want alle firewalls staan defold op het afschermen van applicaties naar internet toe.

Heb je de Mcafee dan kun je deze vinden door:

aanklikken in het hoofdmenu internet- en email beveiliging.

daarna aanklikken Firewall

daarna aanklikken poorten en systeemservices

Je vindt dan een aantal settings voor poorten Je moet ten minste aanvinken:

locale TCP/IP poorten (20-21)

poort voor emailservice (143)

poort voor bestandsdeling (137-139)

netwerk time (123)

veelgebruikte besturingssysteem poorten (5357)

poort voor email pop3 (110)

poort voor beveiligde webserver HTTPS (443)

poort voor mailserver SMTP (25)

poort voor UPnP (5000, 1900 en 2869)

poort voor webserven HTTP (80)

Bij mij werkt het nu als een zonnetje.

Hoe het precies bij de andere firewalls gezet moet worden weet ik niet maar dat moet je kunnen vinden in de helpfunctie van deze firewalls.

Succes.

Andre Postma

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2012-03-05 22:22:52

Rob's bijdrage bracht me op hetvolgende.

Zijn beide huisjes aangesloten op één en hetzelfde lichtnet?

Zo ja, dan zou een koppeling via de electriciteit, een CPL-set een idee zijn? Bij mij werkt dat goed met een CPL aan de ethernetpoort van het modem/router en een CPL met WIFI in het huisje op afstand. Elke gast kan aansluiten als ik hem/haar het password van de WIFI aansluiting lever. Geen fantastische snelheid maar voor het lezen van de email en simpele sites voldoende.

Op dit forum zijn er vast die het beter kunnen uitleggen.

Jammer van die ingewikkelde versterker-box, maar ja, een werkend geheel zonder sores is ook wat waard.

Succes.

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#5 Geplaatst: 2012-03-21 10:48:30

Misschien is het volgende iets voor jou:

EnGenius EOC5611P

Twee kastjes aan de buitenkant van het huis geschroefd die met elkaar verbinding maken, ze moeten elkaar wel kunnen "zien"

Kijk maar even bij routershop.nl

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2012-03-21 16:21:01

Dat is een mooie oplossing. Precies zoals ik bedoel, maar dan door een (voor mij onbekende-) fabrikant als totaaloplossing aangeboden.

Ik vraag me af of 600 mW zendvermogen wel legaal is in Frankrijk, maar het zal zeker werken. (normaal wordt 60-100 mW gebruikt)

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#7 Geplaatst: 2012-03-21 16:46:32

@Jako,

In FR is elke vorm van vermogen verdacht, dus ook zendvermogen.

En dat wordt nog erger als de PS het voor het zeggen krijgt ;-)

Salutations, Jos