Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Fysiotherapie in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#9841
Manon
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-03-16 13:45:57

Hallo allemaal,

 

Ik ben een vierdejaars studente International Business and Languages aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie. Mijn opdracht is om een marketingplan te schijven om een boek uit te geven in Frankrijk. Het boek is bedoeld voor fysiotherapeuten, trainers, sport instructeurs en atleten.

 

Aangezien ik geen ervaring heb ik de fysio branche vroeg ik mij af of u mij misschien kunt helpen. Graag zou ik wat meer informatie krijgen over bijvoorbeeld:

De distributie van studiemateriaal voor deze sector, word er veel gebruik gemaakt van fysiotherapue in Frankrijk, wat zijn de wettelijke eisen waar physiotherapeuten zich aan moeten houden, word je doorverwezen door de dokter en mogen fysiotherapeuten hun eigen studiemateriaal/oefeningen gebruiken? Hopelijk kan iemand mij verder helpen. Bij voorbaat dank.

 

Groeten

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#1 Geplaatst: 2012-03-16 17:34:18

Als je googelt op Kinésithérapie en France vind je wellicht info, bv in de franse Wikipedia. Een franse organisatie voor fysiotherapeuten vind je hier.

                                 

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#2 Geplaatst: 2012-03-16 17:54:15

Beste Manon,

Je bent, naar ik aanneem, in februari met de afstudeeropdracht begonnen? Leuk en spannend. Heb je al een hypothese, een centrale vraag, onderzoekvragen en -richtingen? Uit exploratief onderzoek? Mogelijk kan ik je wat helpen. Vervroegd gepensioneerd docent Internationaal Strategische Marketing / Commercieel Econoom in het Hoger Onderwijs. Tevens afstudeerpromotor en examinator. Je opleiding IBL is mij genoegzaam bekend. Nu wonend in Frankrijk. Wie weet?

succes

avatar#4444
Rom
Berichten: 2
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2012-03-18 21:13:09

Beste Manon,

Ik ben fysiotherapeut en werkzaam in Zuid-Frankrijk. Wellicht kan ik een aantal specifieke vragen voor je beantwoorden. Ik doe dit liever via de mail (of telefonisch is ook goed). Als je mij je e-mailadres geeft, dan kunnen we dan verder communiceren.

Verder kun je alvast kijken op www.ordremk.fr. Dit is van het ordre des masseurs kinésithérapeutes. Hier moeten alle fysiotherapeuten bij ingeschreven staan (een beetje zoals het KNGF in Nederland).

Groet,

Rommie