Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse pinpas in Nederland werkt niet

Auteur Bericht

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#0 Geplaatst: 2012-03-17 12:20:04

Sinds het nieuwe pinnen in Nederland is "uitgevonden" werkt mijn Franse betaalpas niet meer in de Nederlandse winkels! Vorig jaar was deze via de magneetstrip, dmv het doorhalen, nog overal bruikbaar.

Het is een normale Carte Blue met VISA. In de flappentapper doet de kaart het wel.

Zijn er meer met dezelfde ervaring? 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2012-03-17 14:13:32

Heeft niets met de pas te maken, maar met de aansluiting ervan.

Ik heb dit probleem al jaren.

Veel Nederlandse winkeliers hebben er geen behoefte aan de kosten te betalen voor de transactie, dus zijn ze niet “aangesloten”.

Ik neem aan dat vanwege de crisis steeds meer winkels zo denken.

Ik kan met mijn pas in iedere Aziatisch land pinnen wat ik wil, kom ik in Utrecht doet tie het niet, terwijl een deur verder bij welke bank dan ook wel alles wel werkt.

Gelukkig als ik naar een kroeg ga doet tie het ook.

Gewoon vrekkerigheid dus.

Cees.

avatar#4294
Ron (03)
Berichten: 2
Reacties: 62

#2 Geplaatst: 2012-03-17 16:33:56

OK, duidelijk. Meer info vond ik ook nog hier.

De trend is blijkbaar dat er niet wordt gekozen om PIN te linken met Maestro. Dus ondanks het Maestro logo doet de pas het niet in veel winkels.

Goed om rekening mee te houden. Lekker ouderwets cash betalen in Nederland, de kroeg van Cees uitgezonderd.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2012-03-18 11:31:15

Was er eerder al gecontateerd dat overheden binnen de EU er veel aan doen het grensoverschrijdend vrije verkeer van personen, diensten en goederen te saboteren, het bedrijfsleven kan er ook wat van. Het betekent inderdaad pinnen om contant geld te halen en vervolgens met contant (vinden de winkels/bedrijven minder fijn trouwens) af te rekenen.... 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2012-03-18 12:41:33

Voor iedere betalingstransactie moet een bank werken, logisch, ’t gaat niet vanzelf.

Die arbeid moet betaald worden, en dat kost enkele centimes per transactie, en enkele euro’s met een creditcart.

Ik kan me voorstellen dat een frietzaak nee zegt tegen een carte bleu, anders verkoopt tie een frikadelletje speciaal voor 1.75 en moet 2.36 aan transactiekosten betalen.

De keuze is aan de winkelier, en helaas moet ik constateren dat veel winkeleigenaren te beroerd zijn te investeren door gierigheid.

Wij kochten een lamp voor 375 euro, de winkelier zei ons te gaan pinnen en dan konden we cash betalen.

Nou, we hebben hem vriendelijk laten weten dat we de lamp wel ergens gaan kopen waar we wel elektronisch kunnen betalen.

Cees.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#5 Geplaatst: 2012-03-18 16:52:34

Ik heb jullie links eens bekeken. Ik had geen flauw idee hoe ingewikkeld dat simpele pinnen voor de winkelier in elkaar zit en hoe duur dat voor hem is. Vooral het bedrag voor betalen met creditcard vind ik buitensporig hoog. Vanwaar dat grote verschil met een gewone pinpas? En als ik op internet met mijn Visa cartebleu betaal, is dat voor de verkoper dan ook zo duur?

Het viel me altijd op dat in LDF in veel winkels bij de kassa staat dat je alleen boven een bepaald bedrag mag pinnen. Dat herinner ik me niet uit NL. Maar ook hier zijn winkels (bv Intermarché) waar je ongeacht het bedrag kunt pinnen. Bij Lidl en Aldi echter kan je hier alleen pinnen boven de 10 euro. Is pinnen in LDF misschien nog duurder voor de winkelier dan in NL?

En dan al die dure apparatuur die ze er voor moeten aanschaffen en het onderhoud ervan! 't Zal wel naïef zijn, maar ook daar had ik geen idee van. En dan hebben die dingen ook nog eens een vrij korte levensduur. Toch een hele investering voor een kleine middenstander.

Die lamp van 375 euro is natuurlijk wel een extreem voorbeeld, maar als je in crisistijd als middenstander het hoofd boven water moet zien te houden, is de aanschaf van een nieuwe pinautomaat misschien een van de dingen waar je op bezuinigt, vooral als de omzet almaar dalende is.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2012-03-18 20:06:00

Bosbess, die lamp kostte 375 euro verkoop, daar gaat 2.36 af aan transactiekosten, en de inkoop van de lamp zal rond de 185 euro liggen.

Die man steekt dus in plaats van 187.64,  190 euro is zijn zak, whow wat een winst.

Nu die hem niet verkocht, heeft tie anderhalf uur met twee klanten staan praten voor de kat z’n knikkers, en kan die hem straks in de uitverkoop doen met een bordje sale 20% om zijn nek.

Wat verdiende de beste man? Juist, 115 euro, plus een paar klanten die never nooit meer terug komen.

Typisch een zaak van fout zaken doen.

Stel een transactie kost 0.20 euro, dat betekend dat dit voor iedere transactie is, of dat nu een euro is of duizend.

Het is van groot belang te kijken wat de jaarlijkse kosten zijn voor transacties -/- verkoop.

Drieduizend klanten van een tientje bij de snackbar zijn drieduizend transacties, laten we zeggen 50/50, dan kom je op 600 euro transactiekosten op een nettowinst van 15000 euro (4%)

Stel je hebt een lampenzaak en je hebt driehonderd klanten van 100 euro, dan heb je 60 euro transactiekosten op diezelfde 15 mile (0.4%)

Vandaar dat sommige zaken die tegen de kan-net-grens aan zitten zeggen, weet je wat, we stellen een minimum voor elektronisch betalen.

Een carte blue kost meer omdat het grensoverschrijdend betalingsverkeer is.

Meer controle, en hogere kosten van banken door wat dan ook.

Vergeet niet dat naast de winkelier, ook U betaald aan die transactie, binnen europa is dat nog overzichtelijk maar daar buiten betaal ik met mijn bank (CA) 6 euro voor iedere betaling, dus ook voor dat leuke souveniertje van 2.25 in die winkel in Sjanghai waar ik wél met mijn pas kan betalen.

BNP wint het met 11.10 per transactie.

Een apparaat kost niet zoveel, die heb je al voor enkele honderden euro’s, en de aansluiting met de bank is een soort van internettoegang met de terminal van de bank waar de bank weer geld voor vraagt maar dat is nihil.

Het gemak van elektronisch betalen is dat alles gelijk de boekhouding ingaat, dus als je systeem een beetje gekoppeld is heb je zo goed als niets meer te doen in “de boeken”.

Of je wilt graag iets buiten de boeken houden natuurlijk, hier heb je dus gelijk een antwoord, de vraag mag jij verzinnen ;-)

Al met al is het dus zo, in de meeste gevallen brengt de kaartlezer eerder geld op dan dat het geld kost.

Wij hebben een bedrijf dat zich toelegt op de techniek van alle apparaatjes wat met elkaar in verbinding staat zonder kabeltje, dat zijn onder andere mobieltjes, maar ook laptops...

Wij ontwikkelen (ik kijk alleen maar toe want ik heb er geen kaas van gegeten) de wereld van morgen die beheerst wordt door satellieten en sprietjes op de kerktoren van jouw pittoreske dorpje.

We zijn nu in België een “netwerk” aan het creëren waar europa van gaat rillen (af in 2015) uiteraard met de hulp van de chinezen, en uiteraard België want daar huist ons parlement.

Ik kan je verklappen dat in niet al te lange tijd oma bosbess haar centjes, haar bankkaarten, haar intreebewijs, haar autosleutels, haar kortingskaart, haar bonuskaart, de tram de taxi, zelfs als je auto met pech komt te staan zegt Oma’s mobieltje wat er loos is…..

En als je je mobieltje verliest ben je ten dode opgeschreven zucht.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2012-03-19 20:43:04

Toe kwam er een jongetje met een kleine spuit

en die -  pfffft - blies het hele verhaaltje uit.

Droom zacht verder. See you in 2015.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2012-03-20 08:25:55

Haha, bschelvis, nu we in frankrijk wonen staat de wereld om ons heen niet stil hoor.

Ik heb hier voor de grap een filmpje, en hier nog een.

Maar je hebt gelijk, laten we nog even genieten van de rust en eenvoud.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2012-03-20 11:26:45

Ik heb twee dingen geleerd: 

1 Voorspellers krijgen vaak inhoudelijk wel grotendeels gelijk, maar ze zitten er met betrekking tot de periode altijd decenia naast.

Volgens de voorspellers van het weekblad Time zouden we in 2000 al een vervoersysteem hebben op basis van gekoppelde auto's. Ik schat dat we nog wel 150 jaar nodig hebben

2. Vernieuwingen van de grond tillen kost geen geld, maar bakken vol geld. 

Ik geloof er niet in dat jij in staat bent het leven van Oma Bosbess echt zuur te maken. Daar heb je meer specialistische kennis voor nodig en veel meer geld, dan jij hebt.

Er wordt aan getwijfeld of Apple met de rest van zijn kasgeld (55 Miljard dollar) over voldoende cash beschikt om een volgend technologische stap te maken.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#10 Geplaatst: 2012-03-20 13:17:12

Hoho! Hoezo ZUUR? Ik heb vooral dat eerste filmpje van Cees met het grootste genoegen bekeken. En stiekem verzuchtte ik: "Ik hoop dat ik tijd van leven heb om dat allemaal nog mee te maken." Volgens Cees zou ik dan ten dode zijn opgeschreven als ik m'n mobieltje verlies. Ach, dat ben ik toch wel, net als iedereen trouwens, maar die leuke speeltjes hebben we dan toch maar mooi nog meegemaakt!

Het doet me denken aan de beginjaren negentig (oma vertelt). Ik had toen een donkere kamer. Altijd weer een wonder om die foto's te zien opkomen. Op een dag zei een fotograaf tegen me dat "binnenkort" alle film en fotografie, inclusief de bewerking, electronisch zou gaan. Fotorolletjes en donkere kamers zouden tot het verleden behoren. Ik stond met grote ogen te kijken en kon me er helemaal niets bij voorstellen. Een paar jaar later wist ik niet meer anders.

Datzelfde stomverbaasde gevoel had ik nu weer toen ik dat filmpje van Cees bekeek. Hoe is het mogelijk? Die auto's aan mekaar mogen wat mij betreft nog wel 150 jaar duren, maar een opvouwbaar en uitrekbaar mobieltje? Ik kan niet wachten tot het zover is. En reken maar dat ik het voorlopig niet zal verliezen!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2012-03-20 13:29:43

Je weet niet hoeveel geld ik heb ;-))

Beste bschelvis, vijftien jaar geleden wisten veel mensen nog niet eens wat een mobieltje was, vijf jaar geleden liepen we nog met een bakje rond die alleen maar kon rinkelen en schrijven, nu internetten we, fotograferen we, downloaden muziek, betalen er mee, enz enz.

De moeilijkste opgave van de mobiele telefoon was de infrastructuur, kabels, masten, satellieten…..

Alles ligt er, het enige wat we nodig hebben is de programma’s en chips.

Wat niet genoeg werkt wordt aangevuld of opgewaardeerd, zo simpel is het.

Op Martinique en Guadeloupe hebben we in ‘8 – ’11 een enorm aantal masten gezet, in totaal zevenhonderd kilometer kabel door de moerassen gelegd, klaar om de nieuwste data te vervoeren.

Je vergeet dat “we” geld verdienen aan de mobieltjes, veel geld, en dat verdienen we niet aan een aanelkaar geregen rijtje auto’s.

We verdienen niet aan auto’s op water of Electra, dus ook dat loopt zo’n vaart niet, over drie maanden zijn we vergeten dat de diesel een schandalige 3 gulden de liter kost, en rijden we allemaal weer vrolijk rond, de staatskas spekkend.

Maar we wijken af van Frankrijk, laten we stoppen, genieten van het mooie leven, er van maken wat we wensen, en vooral heel vaak dat telefoontje gewoon laten rinkelen, dat is veel beter voor de gezondheid.

Ja Oma, onze berichten kruiste elkaar, vandaar een “update”.

Ik weet me nog mijn moeders eerste reactie toen ze een berichtje schreef op mijn mobieltje naar vrienden in chicago.

Zij heeft het eerste vliegtuig meegemaakt, de locomotief, de auto, en ze was perplex te zien dat hoe zij haar broer in Indonesie schreef maanden zat te wachten op de antwoordbrief, en nu in enkele seconden hetzelfde gebeurt.

De fotografie op mobieltjes heeft ze niet mee mogen maken, maar ik ken hier genoeg oudere franse mensen die graag internetten, zelfs mijn 80 jarige schoonmoeder!

Dat mobieltje komt er, en ik weet zeker dat U er zuinig op zult zijn, en een van de mooie dingen van oud worden is de veranderingen te zien die nooit, nooit stoppen.

D’r is slechts een ding wat echt stopt, dat is het leven, en ook daaraan wordt driftig gesleuteld om dat uit te stellen, ik wordt volgens de berekeningen al honderd!

Dat wordt een vliegende auto op m’n tachtigste!

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#12 Geplaatst: 2012-03-20 13:38:48

Bestonden er niet ook ideeën voor een portable die geïmplanteerd wordt? Netzo als de chips bij katten en honden (en misdadigers op verlof)?

Christian von Klösterlein

die het QWERTY- (of AZERTY om in LDF te blijven) toetsenboard op moderne telefoons een nuttige vooruitgang vindt (en niet r=3x7)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2012-03-20 14:29:54

Zowel Bosbess als Cees reageren niet op mijn reactie, maar denderen  - laagvliegend - door. Ik heb daar vrede mee.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#14 Geplaatst: 2012-03-20 17:16:17

Dag Schelvis, ben je wel bij de goede oogarts?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2012-03-20 18:58:22

Heeft de zonnebril op ;-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2012-04-02 18:55:51

Speciaal voor bosbess, hou je rijbewijspuntjes in de gaten, want dit mag je niet missen!

Cees.

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#17 Geplaatst: 2012-04-03 07:46:16

Ik ben niet zo erg braaf, maar ik rij altijd wel héél erg braaf, dus m'n puntjes riskeren niet zo veel. Maar helaas voor jou Cees, die vliegende auto lijkt me een regelrechte ramp. Zit je rustig in je tuin met een wit wijntje, komt je buurman overvliegen met z'n ratelende windwieken. Wandel je rustig in de bergen, snorren aan alle kanten de luchtmobilisten die te lui zijn om hun benen te laten werken over je hoofd heen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het geraas dat we met al onze auto's samen op de wereld maken is al erg genoeg, maar het blijft noodgedwongen beperkt tot bepaalde stroken, onze wegen. Ik moet er echt niet aan denken dat iedereen altijd en overal maar naar willekeur door het luchtruim kan vliegen. Denk ook eens aan alle mogelijke botsingen en dan storten die leuke speeltjes neer op je kop, je huis, je auto of in je zwembad.

Leuk bedacht, heel knap, ook wel leuk om er een keer in te vliegen, maar wat mij betreft: Makkers staakt uw wild geraas!