Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vive la republique

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2012-03-18 10:15:00

Prinses maxima is gisteravond uitgejouwd door “verwend concert publiek”.

Het is niet de eerste keer dat ik een discussie heb met fransen over Hare Majesteit, ze vinden het maar niks die fransen.

Die ingebakken haat naar de koning is nog altijd vervent aanwezig, en waarom?

Och, zoals alles in Frankrijk, c’est comme ça.

Een beetje een reisje van President Sarkozy kost vijftig mile per dag, een beetje een visite aan een dorpschool of tentoonstelling zet 3000 mensen aan het werk, een enorme hoeveelheid aan auto’s, een airbus, zijn helikopter en diegene die er voor de veiligheid omheen vliegen.

Volgens de riooljournalistiek zou Sarkozy er in 2010 honderdtwintig miljoen door hebben gedraaid.

Maar ach, dat verwende concert publiek is net als alle fransen, rekenen kunnen ze niet, alleen maar iets afzeiken.

Hare Majesteit de Koningin heeft de laatste jaren voor miljarden euros aan werk binnen gesleept voor die Ollanders, dat moeten de Franse presidenten nog maar eens proberen.

Cees.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#1 Geplaatst: 2012-03-18 10:23:14

Er zaten vast en zeker "gevluchte" Nederlanders in de zaal

Willem 

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-03-18 15:50:06

Nee, volgens de franse UMP-minister met wie ze binnenkwam was het een "salle hollandaise" oftewel een zaal vol Hollande-aanhangers, zie hier.

'Gejoel niet voor Maxima maar Franse minister'

'GEJOEL NIET VOOR MAXIMA MAAR FRANSE MINISTER' Even leek het erop dat onze Máxima zaterdag in een concertzaal in Parijs werd uitgejouwd door het aanwezige publiek. Dit bleek echter bedoeld voor de Franse minister met wie ze de zaal betrad. Misverstand over het uitjouwen van prinses Máxima die een concert bijwoonde in Parijs. Bij binnenkomst kreeg ze een lading gejoel over zich heen. Naar nu blijkt was het joelen niet voor de prinses bedoeld maar voor de Franse minister met wie ze binnenkwam. Frankrijk zit op dit moment middenin een verkiezingsstrijd.

 

"Maxima kwam met minister binnen en kreeg het gejoel dus ook, als Frans welkom. Maar was niet voor haar bedoeld. Ze schrok er wel van", aldus royaltyverslaggever Marc van der Linden via Twitter.

 

Gelukkig werd het Parijse avontuur vrolijk afgesloten. "Minister nam bij receptie het woord en gaf de schuld aan 'Salle Hollandaise'. woordgrapje, verwijzend naar presidentskandidaat Hollande", aldus Marc van der Linden.

 

Máxima is sinds 2005 beschermvrouwe van het Koninklijk Concertgebouworkest en was in Parijs om een muziekuitvoering bij te wonen.