Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

internet + telefoon

Auteur Bericht

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2012-03-21 11:48:26

Goede dag, was onlangs bij France Telecom om inlichtingen ivm telefoon en internet aansluiting. Ze praten alleen over een volledig pakket, maar wij hebben geen kabel tv nodig. Kan dat ook? Alleen telefoon en internet.

bedankt

etienne

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2012-03-21 12:09:34

Hallo Etienne,

Bij Orange (France Télécom is de "oude" naam) is het ook mogelijk een Livebox Zen of Livebox Star abonnement te nemen zonder televisie (dus alleen telefoon en Internet ; met de keuze tussen telefoon via de vaste lijn of via de Livebox en tussen één lijn of twee lijnen). De prijs van deze twee abonnementen met of zonder televisie is echter hetzelfde, voor dezelfde prijs krijgt u er indien gewenst dus gratis televisie bij (alleen een borg van € 49 wordt gevraagd voor de set top box/decoder ; deze krijgt u terug als u de set top box weer inlevert).

Daarnaast bestaat er ook nog altijd een abonnement met uitsluitend Internet wat u kunt nemen in combinatie met een vaste telefoonlijn.

Indien gewenst kunt u mij uw telefoonnummer en uw wensen toesturen per e-mail zodat ik u een persoonlijk antwoord kan sturen met betrekking tot de mogelijkheden en eventueel zelfs de abonnementsaanvraag voor u kan doen (ter informatie: ik krijg hier niet extra voor betaald ;-)).

Groeten,

Thomas (Orange)

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#2 Geplaatst: 2012-03-22 09:32:11

Hoi Thomas,

Ik stuur maar even een berichtje via het forum dat ik je ook met een email benader. Dit in verband met je waarschuwing dat je alle ongevraagde email ongelezen weggooit.

met groet

Niek Weesie

avatar#9850
buddy
Berichten: 0
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2012-03-23 12:49:29

Beste Thomas, Graag maak ik gebruik van je aanbod. Ik had een abonnement telefoon/internet en beschik over een livebox. Ik heb mijn abonnement opgezegd omdat het een tweede woning betreft en de aboonmentskosten het gehele jaar doorlopen. Wat ik zoek is de optie: alleen toegang tot het internet en alleen voor een bepaalde periode. Ik heb begrepen dat het zelfs mogelijk is via het internet je abonnement te activeren c.q. deactiveren. Wat is de beste oplossing?

Vriendelijke groet,

Klaas de Jong

Klaasdejong5@gmail.com

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2012-03-23 15:14:09

Pas tous en même temps ;-).

Deze vraag is voorzover ik het me kan herinneren hier al redelijk uitgebreid behandeld, maar toch in het kort nog even de grote lijnen van het antwoord:

Voor een Internetaansluiting via ADSL is het niet zo eenvoudig deze even aan te sluiten en vervolgens weer los te koppelen ... voor de telefoon heeft Orange een vaste lijn met een zogeheten ligne résidence secondaire abonnement aangezien het aan en uitzetten van een telefoonlijn op zich heel makkelijk is en softwarematig kan gebeuren. Voor ADSL moet echt de fysieke handeling verricht worden van aan- en afsluiten (ik hoor u al zeggen dat dit ook softwarematig kan gebeuren en in theorie is dat ook zo maar mag dat niet ...).

Vandaar dat er geen abonnement bestaat waarmee dit handig kan gebeuren door simpelweg een formuliertje in te vullen om tijdelijk stop te zetten.

In theorie is het via een omweg echter wel mogelijk aangezien Orange één abonnement, met uitsluitend Internet, aanbiedt zonder minimale contractsduur. Het betreft het abonnement Découverte voor € 21 per maand (naast de vaste telefoonlijn). Je kunt met dit abonnement dus Internet nemen en het na een bepaalde tijd weer opzeggen. Houd er echter wel rekening mee dat na de aanvraag van het abonnement het rond de 15 dagen duurt voor het werkt en dat de opzeggen per brief moet gebeuren en plaats vindt 10 dagen na ontvangst van de betreffende brief.

Groeten,

Thomas

avatar#9809
Classico-classics
Berichten: 2
Reacties: 7

#5 Geplaatst: 2012-03-26 12:03:48

Bonjour,

Graag lees ik ook mee.

Sinds kort hebben we ook een huisje in Frankrijk en zijn ons nu aan het orienteren voor telefoon en dan ook maar gelijk internet en televisie.

Alle tips hoor ik graag want de website kan ik nog niet geheel helder krijgen van orange.

Salut, Yvette

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2012-03-26 13:31:08

Yvette,

Op deze website is al een uitstekend overzicht te vinden, in het Nederlands. Voor vergelijkingen zou je ook het Franse taalgebied in kunnen duiken, bij websites als Dslvalley, Ariase en Degrouptest. Niet onbelangrijke vraag: hoe ver weg zitten jullie van de dichtstbijzijnde telefooncentrale? Verder weg dan een kilometer of zes en dan kun je adsl meestal wel vergeten. En verder weg dan een kilometer of drie, vier, en het wordt wat lastig voor "triple-play". Hoe langer de telefoondraden, deste groter de weerstand en signaalverzwakking, en deste lager je download snelheid.

Ook de Franse consumentenorganisaties zoals "Que Choisir" en "60 millions" berichten met enige regelmaat over de ontwikkelingen op basis van gebruikerservaringen. Hier op het forum is er al zoveel over geschreven, dat ik het niet aandurf daar slechts één verwijzing naar op te nemen: zelf even op pad met de zoekfunctie van het forum.

Rob van der Meulen

avatar#9809
Classico-classics
Berichten: 2
Reacties: 7

#7 Geplaatst: 2012-03-29 10:10:34

Ik kan door de bomen het bos niet meer zien. Er is al veel op de site geschreven. Hoe bevalt het hele pakket van Orange en wat zijn daar ongeveer de kosten van maandelijks?

Yvette Snijders

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2012-03-29 20:32:33

Dat je door de bomen het bos niet kunt zien, is nu juist de bedoeling van de aanbieders. Heeft iets met marketingtechniek te maken. Volg het advies hierboven en raadpleeg de overzichten van die twee belangrijkste consumentenorganisaties.

Wim

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#9 Geplaatst: 2012-03-29 22:28:44

Yvette,

zoals gezegd, de afstand tot de telefooncentrale is een bepalende vraag voor welke diensten je kunt afnemen. Met elke kilometer neemt de maximaal te behalen ADSL snelheid af. Ik heb tot mijn tevredenheid een Zen abonnement bij Orange, zit op plm 4 km van de centrale, en moet (en kan) accepteren dat ik ongeveer een snelheid van 2-3 Mb/s download krijgt. Voor mij is dat voldoende, maar TV via ADSL werkt dan niet.

Een Zen abonnement levert me ADSL, Telefoon (vrijwel onbeperkt bellen zonder gesprekskosten) en TV. Die TV werkt dus niet, maar Orange levert in zo'n geval een TNTSAT decoder om de franse TV per Satelliet te ontvangen. Ik heb dat een poosje gedaan, maar omdat sinds vorig jaar het aardse TNT hier te ontvangen viel, heb ik de decoder (€49 borg) weer ingeleverd. TNT brengt gewoon via de hark-antenne meer dan 20 franse kanalen op je scherm, en naar ik meen, nu in heel Frankrijk.

Goed, ik gebruik van mijn Zen abonnement (€28,90 / maand) dus alleen ADSL en telephone illimité, en dat is prima zo. Daarbij komt dan nog wel een klassieke telefoon lijn à € 17 (?) per maand. Ik kan dan via ook nog telefoneren als het ADSL modem zou uitvallen. Het modem (de Livebox) huur je dan (€3 /m) of koop je (plm € 65, geloof ik)

In gedégroupeerde gebieden kun je (als je dat zou willen) de klassieke telefoonlijn afschaffen en dus alleen telefonie via ADSL nemen, hetgeen dan op iets van €33.90 per maand komt.

Als je echt grote snelheid wilt, en je woont in dichterbebouwde streken, zou je jaar een Zen abonnement via glasvezel kunnen kijken.

Nederlandse TV is natuurlijk een heel ander verhaal, en staat helemaal los van ADSL. Daarvoor zul je aan een satelliet ontvanger moeten.

Ko

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2012-03-30 12:43:25

De maximaal te behalen ADSL snelheid neemt zelfs met elke meter (of centimeter of millimeter) af ;-).

Ter informatie, de kosten van de klassieke telefoonlijn zijn € 16 per maand.

Op dit moment, en tot en met 1 april (nee, het is geen grap ;-) is er een speciale aanbieding voor nieuwe klanten: € 10 korting per maand gedurende de eerste twaalf maanden op het Livebox Zen abonnement. Hiermee komt dit abonnement gedurende het eerste jaar op € 18,90 per maand in combinatie met een vaste telefoonlijn (€ 16/maand ; hiermee heb je dus 2 telefoonlijnen) of € 23,90 zonder vaste telefoonlijn (uitsluitend voice over IP/telefonie via de Livebox).

Voor meer informatie: Livebox Zen.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2012-03-30 14:12:09

En dan zijn er op het platteland nog steeds telefooncentrales die niet meer dan 2 Mbit/s kunnen leveren, zoals bij ondergetekende. In dat geval is de afstand tot de centrale minder relevant dan de (on-)mogelijkheden van de centrale zelf. Bij de websites Dslvalley, Ariase en Degrouptest is dat ook terug te vinden, maar dan moet je al wel een telefoonnummer hebben.

Tot die tijd kun je hooguit het telefoonnummer van de buren testen, maar als die wat verder weg wonen is zelfs dat niet betrouwbaar en weet je van te voren niet 100% zeker wat de mogelijkheden zijn.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#12 Geplaatst: 2012-03-30 15:37:15

En zelfs het testen met behulp van het telefoonnummer van je buren zegt niet alles. Wij hebben een kilometer of dertien aan telefoondraad liggen tussen ons en de dichtstbijzijnde telefooncentrale. Resultaat: een signaalverzwakking (affaiblissement) van ruim 110 dB, dus in de verste verte geen adsl verbinding mogelijk, vergeet het maar. De buren naast ons - hun telefoonbekabeling volgt om onverklaarbare historische redenen een kortere route tussen weilanden, akkers en bossen - kunnen met ruim acht kilometer zich nog net kwalificeren voor een readsl verbinding, 512 K. France Télécom is wel ter plekke komen meten wat de feitelijke verzwakking was, omdat de gegevens in de FT database alleen een theoretisch te verwachten signaalsterkte laten zien. Het was wel met de hakken over de sloot begreep ik.

Rob

avatar#7576
Dirk (63)
Berichten: 0
Reacties: 9

#13 Geplaatst: 2012-04-03 16:01:22

@thover

wij hebben op 02/03/2012 een Orange abo ondertekend in een Orange winkel in Montlucon maar het maandbedrag is 36,90 euro en dit voor een Livebox Zen

hebben ze ons hierbij bij de neus genomen en ons de 10 euro korting waarover jij schrijft niet toegekend ??

verder moet ik toegeven dat alles na de nodige tussenkomsten (2x) van een technieker prima werkt ;-)

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2012-04-05 14:53:19

Hallo Dirk,

Zoals ik schreef in mijn berichtje op 30 maart : "Op dit moment, en tot en met 1 april (nee, het is geen grap ;-) is er een speciale aanbieding". Op het moment dat u het abonnement heeft genomen was deze aanbieding dus niet geldig.

De geldigheidsduur van deze speciale aanbieding was zeer kort: van 28 maart tot en met 1 april en alleen voor een Livebox Zen abonnement. Uw Livebox Zen abonnement heeft overigens een maandbedrag van € 33,90. Het verschil van € 3 komt overeen met de huur van de Livebox.

Dergelijke zeer tijdelijke aanbiedingen komen niet vaak voor maar het effect op klanten die net ervoor of net erna klant worden is uiteraard helaas vergelijkbaar met wat er bij de bakker, slager of supermarkt gebeurt: als je een kilo drop koopt na de aanbieding betaal je daar de normale prijs voor :-(.

Voor diegenen die het geluk hebben (maar die zijn er waarschijnlijk niet zo veel hier) dat ze Internet via glasvezel kunnen krijgen, is er tijdens deze période commerciale (vanaf vandaag en tot 6 juni) een soortgelijke aanbieding: € 10 korting per maand gedurende 6 maanden voor klanten die een abonnement nemen in de 3 maanden die volgen op de oplevering van de glasvezel in het gebouw.

Groeten,

Thomas

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#15 Geplaatst: 2012-04-19 12:45:29

Beste Thomas

Bij deze willen wij even melden dat wij een email gezonden hebben aan U, met een verzoekje.

Wij hopen dat u ons een antwoordje kunt geven...

Vriendelijke groet

Ton en Franca

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#16 Geplaatst: 2012-04-19 13:44:19

Zoals in mijn profiel aangegeven stel ik ongevraagde mail niet op prijs.

avatar#9925
Bemmely
Berichten: 3
Reacties: 5

#17 Geplaatst: 2012-04-26 22:24:23

L.S.,

Ik heb een heel stuk geschreven over FT met een vraag, maar kan hem nergens terug vinden. Hoe 'post' ik iets op dit forum?

Hartelijke groeten,

Emily

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#18 Geplaatst: 2012-04-27 00:34:02

U kunt een bijdrage 'posten' door van de reageerknop gebruik te maken of, bij de invoering van een nieuw onderwerp, in de gekozen rubriek te klikken op 'nieuw bericht'.

Wim