Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Britse en Duitse kritiek op Franse economie

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2012-04-04 11:48:38

Het Britse economische weekblad The Economist heeft in een beschouwing zijn bevreemding geuit over het uitblijven in de Franse verkiezingscampagne van economische hervormingen. Hollande wil meer bevoegdheden voor de staat, een verlaging van de pensioenleeftijd en hogere belastingen voor de rijken. Sarkozy’s programma is gericht op anti-immigratie en het protectionisme. Het voortbestaan van de eurozone zou zelfs in gevaar komen door de Franse laksheid.

Wim

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-04-04 16:45:51

De bron van het bericht is natuurlijk bij voorbaat verdacht: een Britse krant.

De Britten, Britse media onder druk en controle van de City,  proberen met man-en-macht de aandacht van de wereld op de problemen in de Eurozone te houden om te voorkomen dat het dramatische falen van eigen eiland tot een meltdown leidt.

Was het Franse begrotingstekort van 5,2% hoog, de Britten zitten daar met 8% nog heel ruim boven en dat blijft de komende jaren zo, ook al noemen de Britten hun aanpak 'austerity' en worden doelstellingen tussentijds bijgesteld zodat ze ook gehaald worden. Het Franse tekort was i.i.g. lager dan de oorspronkelijk doelstelling.

Is de Franse staatsschuld van 90% hoog, de Britse is torenhoog met ruim 150%.

Natuurlijk praten ze daar niet over, ze noemen dat "60%, exclusief financiele interventies". Dat die interventie (banksteun) zo dramatisch groot is dat de gehele Britse economie als een hedgefonds vast zit aan het welzijn van de banken verklaart alles. In Ierland was dat 'maar' 30% ppb en die steun staat gewoon in de boeken.

Voorbeeld van Britse 'rekenkunst':

De Britse post, 'Royal Mail", moet op eigen benen staan en concurreren in Europa. Dat kan niet, want het pensioenfonds bezit ca. 45 miljard, terwijl de verplichtingen ca. 55 miljard pond bedragen.

De staat neemt het fonds en verplichtingen nu over. Europa zal dit vast zien als 10 miljard illegale staatssteun, maar de Britten niet. Verplichtingen worden namelijk niet geboekt, bezit wel.

Gevolg: de staatschuld van de UK wordt dit jaar door die actie 45 miljard lager.

Gelukkig hebben de Britten hun eigen munt die ze naar believen kunnen bijdrukken. Dus heeft de Bank of England inmiddels 35% van de gehele Britse staatschuld op de eigen balans staan.  'Gekocht' om de economie te helpen, niet omdat niemand schuldpapier van dat AAA land wil hebben...toch?