Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Grofvuilcontainer

Auteur Bericht

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#0 Geplaatst: 2012-04-06 15:13:18

Beste mensen,

Weet iemand of je in Frankrijk ook ergens een container kan laten komen om vervolgens je puin in te gooien? Moet je hiervoor bij de brico zijn? (woonplaats 62) of bij de lokale dechetterie? Iemand ervaring hiermee (en wat zijn dan zo'n beetje de kosten).

Grt,

Robert

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-04-06 16:57:33

Bonjour Robert,

Voor puin moet je nooit een container huren! Dat kost een fortuin en is helemaal niet nodig.

Zeker op het platteland zijn er altijd belangstellenden voor puin, om paden te verharden of wat dan ook. Briefje op het bord bij de supermarkt, briefje bij de plaatselijke bouwmarkt, advertentie op Leboncoin, in kleine plaatsen even melden bij de mairie. "Offre gravats". Met een beetje geluk komt een belangstellende het puin gratis bij je weghalen!

Salutations, Jos

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2012-04-06 18:46:40

Er zijn gespecialiseerde bedrijven in ieder department voor het ophalen van puin. Google met conteneur gravat en je departementnummer en je vind ze ongetwijfeld.

Ik ben het met Jos eens dat er vaak veel belangstelling is. Het regelen met derden, de beschikbaarheid van aanhangers (die vaak hoog zijn op puin in te gooien) en wellicht de haast die je hebt met afvoeren kunnen een overweging zijn om toch met containers te werken. Een kennis van mij heeft een paar weken geledne in Biarritz rond de 250 euro voor het laten neerzetten, zelf vullen en laten ophalen ca 250 euro betaald. Hij was daar blij mee !

succes JP 

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#3 Geplaatst: 2012-04-07 19:00:24

in aanvulling op JP nog een zoekmogelijkheid: "benne chantier" + het departementnummer. Eventueel een plaatsnaam.
Alternatief: vaak weten de bouwmaterialenhandelaren in de buurt ook wel een adres voor je. (helaas geen boeren die het gratis afhalen).

Succes,

Wilm