Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

waarschuwing

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2012-04-15 13:33:14

Sinds zojuist zijn al mijn websites voor mijn bedrijf en onze cdh gehacked.

dit is geen toevalligheid.

als diegene die dat egdaan heeft hier op dit forum rond loopt hoop ik dat ik je gvd ooit tegen het lijf loop.

ik breek je godverdo... twee poten en donder je in zee!

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2012-04-15 13:49:40

Bonjour Cees,

Volgens mij heeft Bosbess dat gedaan :-))

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2012-04-15 13:57:51

Jos, leuk grapje maar ik zit er mee.

Dat het hier vandaan komt is niet zo moeilijk.

De site die ervoor idp komt geeft een video weer van een "aanval" op sarkozy.

Er zijn maar twee mogelijkheden waar dit vandaan kan komen; een broer, maar die weet amper zijn schoenen te strikken laat staan dat te weet hoe die een computer aan moet zetten, en die weet niet eens wie sarkozy is.

De tweede is hier waar het al niet de eerste keer is dat ik dreigmailtjes krijg.

ik vind het vreselijk achterbaks, gluiperig, smerig, en ik hoop dat die dat gedaan heb een hele grote vrachtwagen tegenkomt, je moet je leven wel heel zat zijn zeg om zo kinderachtig te doen.

kost mijn weer bakken met geld en tijd.

bah wat een zielig figuurtje!

Hoe nu verder?

Weet jij dat?

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2012-04-15 14:16:33

Mijn Turks is niet zo best maar blijkbaar heeft iemand het leuk gevonden jouw site te hacken en een Turkse meneer iets te laten zeggen over Sarkozy en de Armeniërs.

Hoeft niet speciaal van dit Forum te komen. Iedereen die dit forum bezoekt kan jouw website opvragen. En elders zal hij oo wel staan.

Advies:

- je passwords voor je site veranderen

- je passwords voor je mail veranderen

- je site weghalen in jouw profiel op dit forum en wellicht andere profielen

Kijk hier ook eens.

Sterkte!

Steven

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#4 Geplaatst: 2012-04-15 14:53:57

Rebonjour Cees,

Okee, nu even serieus. Ik vind het rot voor je dat dit gebeurt. Echter, het is niet vanzelfsprekend dat die actie van dit forum afkomstig is. Integendeel, waarschijnlijk ben je gewoon één van de vele willekeurige slachtoffers.

Op Internet zijn hele nare figuren actief, en sommige worden zelfs gesponsord door bepaalde regimes. Deze lieden maken gebruik van geautomatiseerde hulpmiddelen om automatisch websites te testen op zwakke plekken. Zodra ze zo'n zwakheid (exploit) vinden, kunnen ze de betreffende website aanvallen en meer of minder ingrijpend veranderen.

Bij de meer onschuldige aanvallen, zoals die jou nu treft, wordt de inhoud van de site veranderd in iets wat de aanvaller "leuk" vindt. Zo werd jaren geleden de publieke website van de CIA op deze manier gehackt en de titel veranderd in "Central Stupidity Agency".

Er zijn echter ook veel gevaarlijker aanvallen. Omdat tegenwoordig de meeste PC's een zogenaamd private IP adres hebben (achter een firewall of whatever-box) zijn ze niet meer direct vanuit Internet aan te vallen. In plaats daarvan proberen de criminelen om websites te besmetten met gemene stukjes programmatuur, die als je zo'n site bezoekt op jouw PC terechtkomen. Die stukjes programmatuur kunnen van alles doen, van jou plagen met commerciële pop-ups tot stiekum ondergronds wachtwoorden, creditcardgegevens en dergelijke te verzamelen en die naar de hacker terug te sturen. Sommige van dit soort acties worden met grof geld gesponsord door de georganiseerde misdaad, met name in het Oostblok en het verre Oosten.

Ik neem aan dat jouw sites gehost zijn bij één of andere provider. In dat geval ligt daar de taak om de gehoste websites te beveiligen tegen hackers. Dus in elk geval zelf je wachtwoorden veranderen (zoals Steven hierboven al zegt), maar óók je hosting provider aanspreken. Die zal als het goed is jouw sites vanaf backup kunnen terugrollen, tot bijvoorbeeld de toestand van gisteren of eergisteren. Daarnaast moet deze provider controleren of uitsluitend jouw site is gehackt, of ook die van anderen onder zijn beheer en/of op dezelfde server(s).

Is uitsluitend jouw site gehackt, dan kan dat aan een zwak wachtwoord liggen en is het veranderen daarvan in principe voldoende. Zijn er ook andere sites gehackt, dan heeft de provider wellicht een zwakke plek (exploit) in zijn systeemsoftware en moet hij dat lek als de bliksem dichten (patch).

Ik ben het niet met Steven eens dat je je site moet weghalen uit profielen en dergelijke. Een website is immers je etalage en die ga je niet verstoppen. Bovendien is bekend dat "security by obscurity" geen veilige strategie is. De hackers gebruiken "brute force" tactieken om websites op te sporen, zoals het aftesten van een hele reeks IP adressen om te kijken of aldaar op één van de "well known ports" (80, 8080, etcetera) een webserver actief is. Dus je site verbergen helpt daar so wie so niet tegen.

Sterke wachtwoorden en een goede webhosting provider die actief de beveiligingswaarschuwingen volgt en proactief zijn systemen bijwerkt, moet in principe voldoende zijn om een "normale" website zonder problemen in de lucht te houden. Sterkte!

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2012-04-15 14:56:12

Ik verander elke week of hde username of het pasword van iedere site die ik bezoek. Dus ook van mijn bank en dus ook van deze site. Een jaar of zo geleden, werd ik op deze site 'betrapt' en hierop heftig aangevallen door de vaste club. Dat ik nu Bastiaan Schelvis heet is het gevolg van het feit, dat ik een week of twee geleden het boek Plastic Panda's van mijn geestgenoot Bas Haring heb gelezen en heb gerecenceerd in een tijdschrift. Dus leek Bas Schelvis mij een prima voorlopige naam om hier te gebruiken. Ik moet zeggen, dat ik de naiviteit van veel bezoekers van deze site met verwondering heb aanschouwd. Zeker nadat iedereen getuige is geweest van het kwaad dat derden hebben aangericht bij onze vriend de Meester Klusser met zijn baard. Hij was zelfs op deze site doodverklaard.

De lering voor een ieder: wissel regelmatig van inlooggegevens, want 'der Feind hört mit'.

Cees, dat jouw site is gehacked verbaast mij niet, want de meeste websites zijn zeer onvoldoende beveiligd. Of vind jij zelf, dat je hier zoveel vijanden hebt gemaakt dat er hele hordes met wraakgevoelens zijn. Maar is het jouw vorige werkgever niet :-(

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2012-04-15 15:33:33

Het ziet er dus naar uit dat ik het slachtoffer ben geworden van een terroristische actie ;-( en ik niet alleen maar velen met mij die allemaal dezelfde host gebruiken.

Morgen weten we meer.

Ik zeg niet dat ik zoveel vijanden heb gemaakt schelvis, sterker nog, ik maak geen vijanden, zij maken zichzelf.

De ervaring heeft me geleerd dat die hier inderdaad waren (hopenlijk niet meer zijn), want ook ik heb mijn naam een paar keer veranderd omdat ik het zat was rotmailtjes te krijgen van mensen op deze site die hun naam niet noemen.

Dit waren uiteraard mailtjes die je direct kon linken met een bericht wat ik geplaatst had, en zinnen als "jij vuile kapitalist" en zo waren nog zachtjes uitgedrukt.

Zo, nu dus dit weer.

Wordt het niet eens tijd dat er een algemeen verbod komt op geloof in het openbaar?

Een eeuw of wat geleden propten de christenen de afrikanen een geloof in hun strot, en nu beginnen die moslims ook al, in Urk nog wel!

Ik vind dat net als een verbod op het gooien van nucleaire bommen, er een verbod moet komen op het verkondigen van iedere vorm van godsdienst waar ook ter wereld.

Koningen en koninginnen, presidenten en keizers, het is verboden het woord God nog in de mond te nemen, en direct morgen alle nederlandse-god-zij-met-ons euros de schroothoop op.

Sarkozy, doe er wat aan!

Cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2012-04-15 15:53:01

@Schelvis: regelmatig wachtwoorden veranderen is theoretisch wel mooi maar een beetje internaute heeft er al gauw tientallen. Het is ondoenlijk om die allemaal regelmatig te veranderen. Wat Jos terecht zegt: providers en hosters hebben ook een (pro)actieve rol maar zolang de informatica-wereld nog door technici met een hoog gehalte aan autisten bestaat, zal dat nog wel even duren.

@Cees: Sarko hoeft niets te doen; De laïcité zit al jaren in de grondwet. Slechts een tiental andere landen ter wereld hebben dat ook. Mannen met jurken, mijters, keppels en/of lange baarden hebben m.i. niets te zoeken in de politiek.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2012-04-15 16:25:38

Het zijn niet de autisten en de neuroten van deze wereld, die een gevaar vormen. Het is inderdaad criminaliteit en terrorisme. Het Ministerie van Def in NL gaat een groot deel van zijn budget besteden aan cyber verdediging.  De werkeloosheid en de armoede in landen als Roemenia is groot en er zijn daar een heleboel briljante koppen, die alleen in hun levensonderhoud kunnen voorzien door op zeer originele wijze geld weg te sluizen. Bijvoorbeeld de nieuwste truc is niet om jouw rekening te plunderen via het stelen van jouw bankgegevens,  maar door op gerote schaal overschrijvingen te laten meeliften met jouw eigen overschrijvingen. Voor dat je daar achterkomt ben je wel wat weekjes verder. Mijn bank belde mij op, met het advies om het saldo van mijn l;opende rekening veel lager te houden, xodst meeliftende overschrijvingen heel snel op te weinig saldo zouden vastlopen.

Ik geloof niet, dat mensen van deze site Cees een oor hebben aangenaaid. Ten eerste omdat ze dat niet kunnen en als ze het wel zouden kunnen ze niet op deze site hun tijd zouden verspillen. Toch geloof ik ook niet, dat Cees het slachtoffer is geworden van een willekeutige hacker. Een mogelijkheid die ik zie, is dat opleidingen in bijv Midden Oosten of Noord Afrika (onderschat op it gebied Marokko en Algerije niet) inderdaad een phishing operatie in Frankrijk hebben uitgevoerd als huiswerkopgave. Die haatrelatie zie ik wel bestaan.

Overigens Cee, hoezo weet je morgen meer. Je gaat ze heus niet vinden.

@taciturne: onderschat nooit een schelvis.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#9 Geplaatst: 2012-04-16 18:21:56

Cees, ik vind het erg vervelend dat je deze problemen hebt. Jij meld in je laatste posting dat je geen geloof en dat soort zaken op de site wilt. Je zou eens naar je eigen postings moeten kijken hoezeer je daar tegen zondigt. Ik heb mij vorige week zeer gestoort aan jouw bijdrage waarin een nederlandse bevolkinggroep tot tweemaal toe met een k- aanduiding werd neergezet. Ook het verhaal van de oude man van even eerder is nogal tegengesteld aan je eigen opmerking om geloof en dat soort zaken ver buiten deze site te houden. Geloof is meer iets voor in huiselijke kring en of de kerk (in diverse gedaanten)...

Sterkte met de hostings; zit je bij een goede (bijv OVH) en hoe sterk zijn je passwords (maar dat is al eerder gezegd).

JP

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2012-04-16 21:54:58

Best JP,

Ik schreef het verhaal van de oude man niet om/uit een geloofsovertuiging, maar om een waar gebeurd stuk leven te schetsen van iemand.

Ik deed dit omdat ik het ongepast vind dat er een gelijk, of andermans ongelijk bedwongen moet worden door deze geschiedenis aan te halen.

De tweede over die bevolkingsgroep heb je dan niet goed begrepen.

Ik schreef  …. klerehekel hebben aan “buitenlanders” (ik begrijp des te meer de mentaliteit van die k-marokaantjes in nl) en je als een zak stront behandelen.

Wat ik ermee bedoelde te zeggen is dat als je continue als tweederangs behandeld wordt zoals deze “bevolkingsgroep” je er niet vreemd van op moet kijken als men zo gaat reageren.

Ik woon in een gebied waar Le Pen waarschijnlijk het hoogste zal scoren, en dus reageren de mensen hier net als de wildersen, ze motte je niet.

Ik voel me dus net als zij een k-hollandertje, die de reden van alles is.

Ik heb verschillende malen geprobeerd in het dorp iets te organiseren, van een concert tot en met een sportieve dag, en op een gegeven moment wilde de correspondent geen aankondiging/advertentie meer van me doorgeven aan de krant, ze schreef in hoogsteigen persoon in de krant dat ik een rotzooischopper was.

De boeren dorsen, de vissers vissen, de jeugd hangt doelloos op straat, en als ik met m’n drugs-gedoog-ideeën de boel op komt juinen, dan is het beter dat ik verhuis, zei ze bij de burgemeester.

Als je dan om een vergunning vraagt voor een muur, en die niet krijgt om onduidelijke redenen, of als ik dan de auto niet langs de straat mag parkeren omdat, nou ja daarom niet, dan vraag ik mezelf veel dingen af, en begrijp ik dus erg goed die groep in nl.

Wat ik in deze draad schreef moet je natuurlijk met een knipoog zien, natuurlijk kun je geloof niet verbieden, alleen, er is een verschil tussen praten over geloof en iemand het geloof opleggen.

Ondanks dat ik er geheel anders over denk, vind ik het wel prachtig hoe die jongeren daar in urk deden.

Eeuwenlang hebben de priesters hetzelfde gedaan, en nu doet een andere het en mag het niet, haha.

Als ze dat boek van deze predikanten eens gaan verfilmen, dan gaat die blonde mozart blozen, want in al die oude boeken staat het bol van oorlogen, geweld en bloedbaden.

Lees even wat er staat geschreven over mijn geaardheid in leviticus, maar dat is geertje even vergeten.

Maar goed, de site’s doen het weer, de provider was gehackt, en ze hebben nieuwe beveiliging aangebracht zeiden ze me toe.

Cees.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#11 Geplaatst: 2012-04-17 10:14:21

Dag Cees,

Gelukkig dat de sites en zo voort het weer doen; zo niet dan heb j einderdaad veel ellende, die alleen maar geld en tijd kost.

Ik weet je bijdragen over het algemeen te waarderen, niet altijd te begrijpen en moet soms verschillende keren lezen (en dat is gelet op de lengte niet altijd een feest) om de dieper liggende gedachten te doorgronden.

Ik denk niet dat iedereen daar zin in en tijd voor heeft.

Ik vind dat je je soms wel heel erg ongenuanceerd uitlaat over de lokale bevolking, al zitten er ongetwijfeld de nodige malloten, dwazen en wat niet meer tussen. 

Ik erger mij soms ook (een beetje) aan dat bijzondere gedrag van onze medemens, maar zal dat nooit op schrift zetten als jij.

Maar iedere vogel zingt zoals hij gebekt is. En daarom is er zo'n verscheidenheid op deze wereld.

Fijne dag, hier schitterend weer!

JP 

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#12 Geplaatst: 2012-04-19 01:04:32

Cees, het probleem zit meestal in de .htacces file.

Als dit je niets zegt laat er dan iemand naar kijken die weet waar het over gaat. Je zult verbaasd zijn over het gemak waarmee vele sites te benaderen zijn door malafide personen. Vergelijkbaar met je auto gewoon open laten staan of je fiets onafgesloten ergens neerzetten. En ja dan krijg je soms te maken met mensen die een wat afwijkend normbesef hebben over het begrip eigendom..

Toch ligt de oorzaak altijd bij de eigenaar van de site, kwestie van beveiligen!

Het feit dat je er van uit gaat dat de dader uit deze omgeving komt zegt al genoeg over je besef van veiligheid als het over websites gaat. (niet denigrerend bedoeld) 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2012-04-19 08:38:14

Bedankt voor je advies hans, ik ga er iemand naar laten kijken.

Overigens scheen de host in zijn geheel gehackt te zijn geweest.

alle sites lagen er daarom uit.

Ze hebben me toegezegd dat er nieuwe beveiliging is aangebracht.

Cees.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#14 Geplaatst: 2012-04-19 09:09:52

@Hans,

Je hebt helemaal gelijk voor wat betreft de risico's van de .htaccess file. Maar ik ben het niet eens met je stelling dat de oorzaak altijd bij de eigenaar van de site ligt.

Talloze webservers zijn en worden gehackt door exploits in systeemsoftware en middleware zoals Apache, Php, Joomla, MySQL en noem maar op. De eigenaar van een enkele site kan daar vrijwel nooit iets aan doen, omdat deze spulletjes worden geinstalleerd en onderhouden door de uitbater van de webserver waarop de site is ondergebracht. 

Sterker nog, de écht voorzichtige uitbaters van webservers hebben voor hun eenvoudige gebruikerssites veelal de .htaccess processing reeds in de server configuratie uitgeschakeld (net als veel andere opties, trouwens). Dus de eigenaar van een site zal dan niet eens fouten met .htaccess kúnnen maken.

Maar goed, de sites van Cees zijn in elk geval weer in de lucht.

Salutations, Jos

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#15 Geplaatst: 2012-04-19 22:34:23

Je hebt helemaal gelijk Jos.

Maar er is natuurlijk wel een heel arsenaal aan sites die je als 13 jarig jongetje vanuit je zolderkamer in Barneveld zomaar binnen kunt wandelen. Vooral omdat er tegenwoordig met gratis "wysiwyg" pakketen als Joomla e.d. wordt gewerkt en daar moet je zelf gaan configureren

En ligt de schuld voornamelijk bij de eigenaar van de site.

Maar schuld is hier een wat zwaar woord, de meeste mensen zijn al blij dat ze hun site in de lucht hebben en snappen helemaal niets van de techniek er achter. En dat valt ze ook niet te verwijten.

dat is in essentie wat ooit het mooie van internet was, een global community. Helaas is die tijd een beetje voorbij.

De hosting providers zouden echter beter moeten weten, daarop is het woord schuld lijkt me wel van toepassing!