Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wie kent FIANET?

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2012-04-16 09:51:32

Beste allen,

Gisteren plaatste ik een internetorder en betaalde met creditcard. De leverancier mailde de bevestiging en daarin stond het volgende:

"FIANET notre partenaire anti-fraude, société d'assurance pour les transactions sur internet, peut vous contacter (par email ou téléphone) pour s'assurer que vous etes bien a l'origine du paiement effectué par votre CARTE BANCAIRE.
Le but de ce contrôle est simplement de lutter contre les fraudes aux CARTES BANCAIRES sur Internet, en s'assurant que vous etes bien et personnellement a l'origine de ce paiement, et que votre carte bancaire n'a pas été utilisée frauduleusement. Votre commande est donc en attente de validation pendant ce délai."

Deze organisatie kende ik niet. Ik was in eerste instantie argwanend, maar ook grote verkopers als C-Discount en BUT maken hier gebruik van. Wie heeft hier ervaring mee?

Groeten,

Nils

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2012-04-16 13:21:30

Ja, die kom ik vaker tegen want ik koop nog al vaak iets op internet. Dan moet ik ze soms een kopietje ID e-mailen bijvoorbeeld. Iets omslachtiger, maar blijkbaar is dat nodig gezien de toenemende internetfraude. Ofwel, je hoeft niet argwanend te zijn.

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#2 Geplaatst: 2012-04-16 13:48:47

Dank JP,

Ik kon ze ook bellen, heb dat zojuist maar gedaan en hoefde alleen mijn ordernummer te geven en mijn naam te bevestigen, verder geen creditcardnummers o.i.d. Hiermee was volgens de telefoniste de order akkoord.

groet,

Nils

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2012-04-16 15:39:06

Ik zou iedereen aanraden NIET te kopen via FIANET. 

Het is een frans bedrijf, dat zich onnodig tussen de koper en de verkoper wringt en waar je geen enkel zicht hebt op je privacy.  Jouw gegevens zijn al snel bij zeer velen bekend. Fianet verspreidt ze namelijk maandelijks in een lijst.

Een conflict met een leverancier, waarbij je volkomen in je recht staat, leidt al snel tot plaatsing op een zwarte lijst, die vrijelijk wordt verspreidt bij al hun aangesloten bedrijven.

Bij mij was het al voldoende om drie keer een fout kaartnummer in te geven om op hun zwarte lijst van personen te worden geplaatst (Ik maak veel typo's, zeker in reeksen cijfers en letters). 

Ik heb Fianet via de rechterlijke macht gedwongen alle informatie over mij te wissen.

Je moet het zelf weten, maar ik koop niet via Fianet, en een gewaarschuwd mens telt voor twee.