Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

e-mail naar xs4all.nl

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2012-04-17 07:59:27

Het vermoeden rijst dat e-mail - verzonden via SFR als 'outgoing smtp-server' - naar 'n Nederlands xs4all.nl-adres sinds begin maart niet aankomt. Zonder dat de afzender hiervan 'n melding krijgt.

Hebben anderen dit ook gemerkt ?

Peter.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2012-04-17 09:59:37

Dag Peter,

Die stiekeme blokkades komen vaker voor. Met mijn eigen mailadres kom ik niet langs vele (gek genoeg wel sommige) KPN-poorten (XS4All, HetNet, KPN, Planet, etc.). De zender (en dus zijn server) kan er niets aan doen, is mij verzekerd. Het ligt bij de ontvanger. En die zegt er ook niets aan te kunnen doen...

Volgens een deskundige zou het komen doordat ik in het verleden een account heb gehad bij een KPN-provider. Daardoor zou ik als een onjuist adres worden gezien en worden stilzwijgend maatregelen genomen. In arren moede heb ik maar een Gmail-account geactiveerd voor de enkeling die hardnekkig in een KPN-account blijft geloven.

Frans

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2012-04-17 10:54:14

Ha Frans, dank. Ik ben dus niet de enige ?

Ik ondervind dit euvel pas sinds anderhalve maand en heb daarvoor nooit ergens last van gehad. Bovendien was het in de vorige eeuw dat ik enig 'account' bij 'n NL-provider heb gehad.

De site Spamhouse meldt evenmin 'n blokkade, niet op mijn ip-adres noch op de SFR-server.

Inmiddels heb ik 'n berichtje naar xs4all gestuurd (via de site), maar ik ben natuurlijk geen lid van deze club.

Peter.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#3 Geplaatst: 2012-04-17 13:43:56

Neen Peter, je bent zeker niet de enige. Als je er op googelt zie je dat velen er last van hebben en dat het vooral om berichten naar KPN-domeinen gaat. er worden veel oplossingen gesuggereerd, maar geen heeft me geholpen. Ik heb HetNet en de anderen ook wel eens benaderd, maar ook dat heeft geen antwoord opgeleverd. Afijn, ik heb een zogeheten workaround en soms mis ik wel eens wat. Tant pis.

Frans

avatar#6037
Timo Breumelhof
Berichten: 10
Reacties: 69

#4 Geplaatst: 2012-04-21 07:53:11

Ik heb andersom ook vrienden in FR die ik niet via een KPN server kan mailen, ik moet een alternatief mailadres gebruiken om ze te mailen.


Over het algemeen zijn het de spam filters die je mail tegenhouden.

Het probleem is dat als er in Nederland iemand de kpn mailserver voor spam gebruikt heeft die server daarna in Frankrijk op een blacklist komt en de mails worden geweigerd (andersom precies hetzelfde).

Als in Nederland de KPN server op een blacklist staat, komt er meteen een hoop kritiek, omdat er veel mensen last van hebben ne wordt dat teruggedraait.

Als dat in Frankrijk zo is heeft "niemand" er last van en gebeurt er (meestal) niks.

Dat je geen melding terug krijgt is normaal tegenwoordig.

Omdat ongeveer 95% van alle emails spam is, zou het heel onverstandig zijn om op een niet afgeleverde "spam email", weer een berichtje terug te sturen, "sorry dit is spam". Dan zou het email verkeer helemaal vast lopen...

Dit alles met dank aan de ongeveer 25% van de gebruikers die ooit iets heeft gekocht via een spam bericht (en het feit dat email verzenden technisch gezien veel te makkelijk en onveilig is)..

Wij hebben een tijdje een eigen mailserver onderhouden voor onze klanten en geloof me, dat is geen pretje...

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2012-04-21 12:10:42

Inderdaad, maar alweer enkele jaren geleden, "verdwenen" mails naar KPN-adressen. Zonder terugmelding. Met wat zoeken bleek dat het domaine van mijn (Franse) werkgever gespamblockt was. Met een telefoontje kon dat ongedaan worden gemaakt.

Overigens moet ik zeggen dat mijn Franse provider (ik zit bij Alice), de echte spam goed afvangt. Via Free en Hotmail krijg ik wel af en toe wat binnen.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2012-05-27 07:47:56

Aanvulling : berichten naar 4tune.net-adressen in Nederland bereiken de bestemming evenmin, zonder melding aan de afzender.

Peter.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#7 Geplaatst: 2012-08-05 17:59:58

Bovenstaand probleem ken ik al jaren maar dan vooral vanuit Nederland bij een aan KPN gerelateerde provider zoals bovenstaand genoemd die allen dezelfde blacklist gebruiken.

Het probleem ligt naar mijn idee aan het feit dat men bij de KPN niet begrijpt dat wij hier met dynamische IP-adressen zitten waardoor het mogelijk is dat een mij toegewezen IP-adres eerder is gebruikt door een spammer en dat daardoor in de blacklist is gekomen.  Overigens wordt een blacklist normaal gesproken wekelijks ververst, dus diegene die het lukt het IP-adres een week vast te houden of een vast IP-adres heeft via een andere provider zou hiervan dan geen last moeten hebben.

Een mogelijke test als er problemen met verzenden zijn zou logischerwijze het resetten van het modem kunnen zijn waardoor er een ander IP-adres wordt toegewezen, desnoods meerdere keren.

Een tweede oplossing is om de verzending via de SMTP-server van een gehostte site te sturen, b.v. 1&1.  Het basis-abonnement hierop is slechts een luttel bedrag per jaar, een site erop zetten niet direct nodig maar dan kan wel de SMTP-server worden gebruikt wat tevens tot voordeel heeft dat dit niet behoeft te worden gewijzigd indien U vanaf een andere provider email verzenden wilt. Bijvoorbeeld op vakantie in Nederland.

Voor de ontvangst van email vanuit Nederland van diegenen waarvan het regelmatig niet aankomt gebruik ik online.nl maar iedere provider die de email kan doorsturen is goed.

Groeten, Robert.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#8 Geplaatst: 2012-08-05 18:19:28

Ik heb dat probleem (kennelijk geblacklist ip-nummer) ook ondervonden toen ik nog de smpt server van Orange gebruikte. Een paar jaar geleden heb die smtp server de deur uit gedaan en gebruik nu de smtp-server van Gmail (smtp.gmail.com, verificatie, SSL beveiligd, poort 993).

Sindsdien niets meer gemerkt van niet aangekomen mails (wel mails die niet beantwoord worden door franse instanties, maar dat is een hééél ander probleem)

gr, Ko

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#9 Geplaatst: 2012-08-05 21:35:54

Laat dat franse in dit geval maar weg Ko, instanties EN bedrijven, vooral als de rekening reeds betaald is, een modern en internationaal probleem.

De uitzonderingen bevestigen uiteraard de regel.

Robert.

avatar#6825
Frank E.
Berichten: 5
Reacties: 30

#10 Geplaatst: 2012-08-05 23:32:43

Inderdaad constateerde ik ook bij SFR rond mei 2012, dat plotseling de ''outgoing server SMTP van SFR'' niet meer werkte. Dit was toen voor mij nog geen probleem, daar ik toen direct overgeschakelt ben op een andere SMTP server. Doordat ik beschikte over een 4 tal andere SMTP servers.
Er van uitgaande dat het slechts een tijdelijk probleem was bij SFR, heb ik er toen weinig aandacht aan geschonken.
Maar daar ik nu in dit forum verneem dat dit probleem is gebleven, wat ik even zelf nog eens heb gechecked. En het klopt, de SMTP server werkt bij mij ook nog steeds niet met SFR.
Dan mag je wel stellen dat het een ernstig probleeem is.

Ik vermoed dat SFR bemerkt dat er een andere SMTP server ook zou kunnen werken, waarna hij automatisch zijn sfr SMTP uitschakelt. PS . Maar dit blijft bij mijn eerste vermoede.

Dit alles is voor mij nog interessanter, daar ik onlangs een verwant maar veel groter problemen ben tegen gekomen. Zoals dat Internet Explorer niet goed meer werkt bij Frankrijk SFR, maar wel in Nederland, alles met de zelfde PC?

M.vr. Gr
Frank E.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#11 Geplaatst: 2012-08-07 13:39:07

Bonjour Frank,

Dat SFR kan zien dat er andere servers gebruikt KUNNEN worden lijkt mij een broodje aap verhaal.

Gezien de IE problemen verwacht ik instellingen in de computer die niet correct zijn en aangepast aan de Nederlandse verbinding.

Wat je niet gemeld hebt is of een andere browser b.v. Firefox het wel goed doet.

De smtp-server van SFR is smtp.sfr.fr en hoort bij poort 25

Als er poort 587 is ingesteld moet het smtp-auth.sfr.fr zijn en is de verbinding beveiligd. (beter)

Kijk in de computer eens in internet-opties via IE eventueel en dan in het bijzonder bij verbindingen.  Hier MOET staan: Nooit een verbinding kiezen, en bij LAN-instellingen: Automatisch detecteren en geen proxy.

Vooral dat laatste geeft nogal eens problemen met computer die van scholen afkomen, dara gebruikt men een proxy om de internet-verbinding naar buiten onder controle te houden.

En dan is er uiteraard nog het tabblad beveiliging, echter daar zal dit probleem niet zitten.

Overigens zit er hiervoor bij Geavanceerd een button Opnieuw instellen.


Robert.