Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

DPE rapport deugt dat?

Auteur Bericht

avatar#9910
toetje
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2012-04-20 17:15:23

Hallo,

Wij hebben een dpe rapport laten maken omdat wij onze boerderij willen verkopen. Via de makelaar een erkend en gecertificeerd bedrijf over de vloer gehad, die 1,5 uur heeft rondgelopen voor 600 euro.

In ons huis en alle bijgebouwen zijn gelukkig geen termieten gevonden of ander ongedierte. Echter de conclusie op de eerste pagina luidt: Er zijn termieten geconstateerd. Bij navraag aan de telefoon vertelde een geirriteerde meneer, dat er in ons bos (6.2 hect) termieten gevonden zijn. Nu wonen wij in de Dordogne en het hele bosgebied is besmet (net als de rest van Frankrijk). Volgens hem mag hij het van de franse wet niet anders omschrijven dan dat wij termieten hebben. Als dat bos niet van ons  zou zijn zou de conclusie dus zijn dat wij geen termieten hebben.

Kan dat zomaar?

Ons hele huis is geisoleerd  met het duurste isolatiemateriaal. Wij hebben ook de 'credit d' impot'  teruggekregen omdat wij aan alle standaarden voldeden. Ook dubbele ramen met hoge isolatiewaarden, zelfs de betonnen vloeren zijn geisoleerd.  Ondanks dat kregen wij een laag energielabel E. Bij navraag bij deze zelfde geirriteerde meneer kregen wij te horen dat dat was omdat wij een stukje van het huis een elektrische vloerverwarming hebben. Volgens de wet krijgt iedereen die een elektrische vloerverwarming heeft een E !! (wij stoken ook hout). Nu hebben wij dus een goed geisoleerde boerderij te koop zonder termieten, maar een rapport waarin staat ' termieten' en slecht geisoleerd. Kan dit zomaar?? Zijn er meer mensen met een dergelijke ervaring? En is er wat aan te doen?

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#1 Geplaatst: 2012-04-20 17:56:02

Ik heb de indruk dat hier geen expert bezig is geweest, maar een rommelaar. Die bovendien een stevige pprijs heeft gevraagd, hoewel uit uw bericht niet is op te maken wat hij waarvoor heeft gerekend. In deze brochure van de Ademe staat het een en ander over de norm. Ik las o. a. dat voor huizen van vóór 1948 het jaarverbruik van de afgelopen 3 jaar ook een indicatie kan zijn voor de energieklasse. Met de beschreven isolatie en zelfs met een stukje electrische vloerverwarming, zou u m.i. nooit in klasse E terecht mogen komen. 

In de brochure staan div nuttige adressen om verdere informatie te krijgen.

Normaal gesproken wordt specifiek aangegeven waar termieten zijn geconstateerd.

Succes met de verkoop en een eventueel aangepast rapport.

JP 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2012-04-20 23:43:04

Och, och. JP lijkt gelijk te hebben. Hier is een scharrelaar bezig geweest tegen veel te hoge kosten. Had toch tevoren de uitgebreide informatie op de website gelezen over de diagnoses. Consumentenorganisaties laten met regelmaat weten dat er nog veel mis is met de diagnosebureaus. En dat het sterk wordt afgeraden om met een bureau in zee te gaan dat is aanbevolen door de makelaar. Hoewel het verboden is, ontvangen nogal wat makelaars provisie voor het aanbrengen van verkopers die een diagnose moeten laten uitvoeren.

Zoeken naar termieten gebeurt alleen in officieel besmet verklaarde gebieden.

Een tikje een verhaal van eigen schuld....

Wim

avatar#9910
toetje
Berichten: 1
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2012-04-21 09:37:20

Beste Wim,
Beetje een hard oordeel dat het onze eigen schuld is. Ten eerste is de regio waar wij wonen officieel besmet gebied. Ten tweede is het een gecertifeceerd bedrijf met kopien van diploma's etc. Precies datgenen wat hier op de website geadviseerd word. Daarom zijn wij met dit bedrijf in zee gegaan. Het rapport is zeer uitgebreid en eigenlijk zeer positief over alles. Alleen de conclusie van het geheel komt totaal niet overeen met de rest van het rapport en meneer wenst er niets aan te veranderen.
Ik had gehoopt op een antwoord waar ik iets aan heb en niet een wijzend vingertje
vr. groet.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#4 Geplaatst: 2012-04-21 10:48:11

Precies. vraag gerust een notaris om een lijst of een aanbeveling van technische bureaus, maar vermijd de vriendjes van de makelaars. Pas ook op met keuringsbureaus die pas het rapport willen afgeven, nadat de factuur is betaalt. dan heb je geen verhaal meer. Ook hierbij kan een notaris bemiddelen, bv door betaling te regelen bij de ondertekening van de acte authentique

Overigens: in een DDT moet precies vermeld zijn waar termieten zijn aangetroffen, dus een koper kan wel degelijk zien of het gaat om termieten in huis en dus een potentieel probleem, of termieten ergens ver weg in een stuk bos. Indien een keuringsbureau dat niet precies heeft omschreven, lijkt me dat het rapport niet aan de minimale eisen voldoet.

Wim

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2012-04-21 11:29:49

Bonjour Toetje,

U stelde twee vragen, over de termieten en de DPE.

Over de termieten: het is normaal om van tevoren met het bureau te overleggen wat wél- en wat niet onder de te onderzoeken objecten valt. Van de website van de FNECI - Federation du diagnostic du bati:

Etendue de la mission
Dans le cadre d'une vente, le diagnostic proposé reste visuel et non destructif. Les investigations ne portent que sur les parties visibles et accessibles du bien, sans aucun démontage ou destruction d'éléments du bâti.
Bien entendu, le périmètre de la mission dépend de la volonté du propriétaire qui peut demander un diagnostic portant sur le bâti seul ou incluant également le non bâti (terrain adjacent à la construction), tout comme peut être prévu dans l'ordre demission des sondages invasifs, au delà des parties visibles et accessibles.
Dans le cadre d'un diagnostic volontaire comme celui-ci, les termes et le périmètre dela mission doivent être établis précisément afin que le diagnostic répondent précisément aux objectifs. Un ordre de mission conclu entre le propriétaire et le diagnostiqueur permettra derécapituler les caractéristiques des investigations.

Hoe dan ook moet in het rapport dus precies staan wát er onderzocht is en wáár de termieten of andere beestjes zijn aangetroffen. En dat kan de koper dus zelf lezen.

Over de DPE: De rekenmethoden om tot de DPE te komen zijn wettelijk vastgelegd. Omdat de berekening nogal complex is, wordt vaak software gebruikt om de DPE  te bepalen, na invoer van alle relevante variabelen. Deze software is niet zelden een "black box" voor de inspecteur. En die moet dus wel de juiste gegevens op de juiste plaats invoeren. Doet hij dat niet goed, dan krijg je het bekende GIGO oftewel Garbage In, Garbage Out effect. Van de site van ADEME - Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Energie:

Calcul des consommations de chauffage (page 7) :

S’il y a plusieurs systèmes de chauffage :

Surface chauffée par le système 1 : SH1 – type de système 1

Surface chauffée par le système 2 : SH2 – type de système 2

Surface chauffée par le système 3 : SH3 – type de système 3

Duidelijk staat dus in de officiele methode letterlijk dat alle aanwezige typen verwarming naar rato van hun oppervlakte in rekening moeten worden gebracht, dus daar klopt het verhaal van de chagrijnige man al so wie so niet.

Conclusie: u hebt ondanks uw voorzorgen blijkbaar een niet geweldig bureau getroffen. Dus zou ik een ander bureau inschakelen om de onderzoeken opnieuw uit te voeren. Dan heeft u in elk geval goede rapporten die niet nodeloos kopers afschrikken. En bovendien kunt u met die nieuwe resultaten gewapend eventueel dat bureau van de chagrijnige man aanspreken en zo mogelijk wegens wanprestatie uw geld terugeisen. In elk geval sterkte!

Salutations, Jos

avatar#9910
toetje
Berichten: 1
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2012-04-21 14:11:05

Bonjour advizeurpiet,

Bedankt voor uw reaktie, wij gaan er achteraan en hopen op een goed resultaat.

Vr. groet,

Toetje

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#7 Geplaatst: 2012-04-23 17:50:11

Kijk eens op Dossier Familial

Renso