Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Coaching judiciaire

Auteur Bericht

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#0 Geplaatst: 2012-04-22 08:47:29

De Parijse advocaat Jean Alexandre Buchinger heeft een dienst opgericht voor klanten die een rechtzaak willen beginnen of daarin worden betrokken, waarbij procesvertegenwoordiging door een advocaat niet verplicht is. Dat geldt o.a. voor het tribunal de commerce, de conseil de prud'hommes, in familiezaken (uitgezonderd echtscheiding) adminsitratieve rechters (voor procedures tegen de overheid). Deze dienst (Coaching judiciaire) bestaat uit het begeleiden op afstand van de klant van begin tot einde van de procedure, waarbij de klant zelfstandig zijn zaak bepleit en verdedigt voor de rechterlijke instantie. De advocaat adviseert en levert alle nodige informatie, stukken en een pleitnota. Volgens Buchinger (in Le Monde van 17 april jl) is het voor de klant twee à drie keer goedkoper als de advocaat niet in persoon bij de rechtzaak aanwezig hoeft te zijn.

Zie: http://www.coachingjudiciaire.com/

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2012-04-22 19:21:12

Nuttig.

Lijkt veel op de dienst die eerder op de site is besproken, waarbij particulieren gebruikersvriendelijk worden bijgestaan door advocaten.

Wim

avatar#7683
bosbess
Berichten: 50
Reacties: 648

#2 Geplaatst: 2012-04-23 08:20:10

Inderdaad, voor eenvoudige consumentenzaken (tot 4000 euro) zou ik me zeker tot www.demanderjustice.com wenden. Ze lijken iets toegankelijker en zeker minder prijzig dan Coaching Judiciaire. In het artikel in Le Monde wordt het voorbeeld gegeven van iemand die werkloos is geworden en een verlaging van de alimentatie wil vragen. Voor een eenvoudig verzoekschrift (+ begeleiding) moet hij bij Coaching Judiciaire "slechts" 360 euro betalen! Maar voor allerlei niet-consumentenzaken kan het natuurlijk toch een uitkomst zijn, naast de gratis spreekuren van advocaten die in verschillende plaatsen worden gehouden.