Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Uitzending gemist

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2012-04-26 10:00:43

Wat krijgen we nu? Ik wil de uitzending van de Vpro gisterenavond Op zoek naar Nicolas Sarkozy nog een keer zien. Uitzending gemist zegt dat het niet is toegestaan deze aflevering van uw huidige geografische locatie te bekijken. Wat is dat?

Wim

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2012-04-26 10:23:44

Inderdaad, dat krijg ik ook. Kennelijk mag deze uitzending niet buiten Nederland worden bekeken. Dat is gebruikelijk wanneer er uitzendrechten in het geding zijn.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2012-04-26 10:38:26

Bonjour Wim,

Dat is Hollywood, waar ze nog in hun eigen scenario´s geloven. Scenario´s waarin Nederlanders uitsluitend in Nederland wonen, Fransen in Frankrijk, Duitsers in Duitsland enzovoort. Op basis daarvan worden de prijzen van uitzendrechten van content bepaald, en als een NL omroep voor bepaalde content slechts de rechten voor NL verwerft, dan mag die content dus niet buiten de NL landsgrenzen genoten worden. En wordt dat in toenemende mate ook technisch geblokkeerd, door aan de hand van jouw IP adres te bepalen waar ter wereld jij je bevindt, en op basis daarvan het bekijken van content te blokkeren waarvoor in jouw lokatie geen uitzendrechten zijn betaald.

Domme maatregelen uit het jaar kruik, net zoals bijvoorbeeld de regiocodering op DVD´s, waardoor zelfs goedwillende consumenten richting piraterij gedreven worden.

Intelligente mensen zijn moreel verplicht dit soort dwaze maatregelen te omzeilen, om op die manier de belachelijkheid en onhoudbaarheid ervan duidelijk te maken. Als je qua ICT goed onderlegd bent, ga je op zoek naar een zogenaamde proxy server. Wil je het eenvoudiger, dan neem je een VPN abonnement. Dat zijn allemaal manieren om een IP `doorstuuradres´ te krijgen in een bepaald land, in jouw geval NL. De UitzendingGemist server in NL denkt dan dat jij je in NL bevindt, maar je bekijkt de content gewoon op je PC waar ook ter wereld. 

Ik gebruik dit al jaren tot grote tevredenheid, ook om mijn privacy vis-a-vis de HADOPI Internetgestapo te waarborgen.

Salutations, Jos

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2012-04-26 12:08:19

Gek genoeg mag je de uitzending wel gewoon downloaden. Dat gaat gemakkelijk met deze 'uitzending gemist downloader'.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#4 Geplaatst: 2012-05-16 10:12:15

@ Jos:

Heb jij ervaring met deze aanbieder (uit de link in je bericht)?

Of beter; wat kun je als ervaringsdeskundige adviseren? ik wil deze zomer namelijk geen centimeter van de Tour missen en TV is verboden in ons huis dus moet ik het via internet gaan zoeken.

Om pure chauvinistische en nostalgische redenen wil ik dan Nederlands comentaar horen bij de beelden, of als het om kwaliteit moet gaan evt. het Belgische comentaar

Ik heb even een Slingbox overwogen maar dan ga je echt al richting TV in je Franse huis en dat was verboden (althans volgens de regels van mijn lieve echtgenote..)

enfin; tips voor aanbieders die voldoende bandbreedte bieden voor een lange middag streaming zijn welkom

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2012-05-16 21:40:56

Bonsoir H@ns,

Ja, ik ben zelf klant bij deze club en gebruiker van hun VPN oplossing. Gekozen na een zorgvuldig zoektraject naar de (voor mij) beste prijs-prestatie verhouding. Ik ben tevreden met de dienst, qua gebruiksgemak, kwaliteit en uptime. Ik heb het idee dat hun servers voldoende ruim bemeten zijn.

ECHTER, mijn plattelands-ADSL verbinding is te brakkig om plezierig live kwaliteitsvideo met geluid te ontvangen. En zo'n haperende en hikkende weergave werkt mij op den duur toch wat op de zenuwen. Niet de schuld van de VPN, want over de kale verbinding beleef ik het zelfde. Ik gebruik mijn VPN daarom voornamelijk voor downloaden van van alles en nog wat. Over de geschiktheid van deze (of een andere) VPN voor TV ontvangst kan ik je dus niet informeren.

Als ik jou was zou ik me gewoon eens abonneren en zorgvuldig testen. Als het echt zwaar tegenvalt maak je gewoon met reden gebruik van hun money back guarantee

Salutations, Jos

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#6 Geplaatst: 2012-05-16 23:39:06

Jos, 

Bedankt voor de snelle reactie!

mijn internetverbinding, ADSL neufbox, in Frankrijk doet het redelijk. Onlangs nog Parijs-Roubaix gestreamd zonder probleem. En de Uitslagen van de Franse presidentsverkiezing live ging ook perfect. (bij ons gevierd met Champagne maar dat terzijde)

ik ga het proberen. Ben al dagen aan het oriënteren maar gebruikerservaringen uit eerste hand zijn toch altijd de meest waardevolle referentie.

avatar#6723
anne lise
Berichten: 5
Reacties: 12

#7 Geplaatst: 2012-08-30 12:23:44

Heel erg bedankt voor de tip om de Downloader te gebruiken om de blokkade bij het zien van interessante programma's via üitzending gemist" vanuit Frankrijk. Op deze manier hebben we alle afleveringen van "Zomergasten" kunnen zien !!!

Ons enige probleem is dat in de loop van de uitzending het geluid en het beeld niet meer gelijk oplopen - is hier iets aan te doen ???

Groeten, Annelies

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2012-08-30 21:53:48

Het zal een probleem op je eigen apparaat zijn, ik heb nooit problemen ondervonden. Wellicht kun je eens voor een ander afspeelformaat kiezen (mp4) of een andere afspeler gebruiken (VLC)

Overigens zijn er ook steeds meer (satelliet-) ontvangers met HbbTV die 'uitzendinggemist', de Nederland24 streams en de lokale omroepen die op internet zitten gewoon via de TV kunnen afspelen.

Uiteraard kan ook daar het geofilter ingrijpen, maar ook dan kun je het programma eerst downloaden, naar de ontvanger kopieren en alsnog gewoon op je TV bekijken. De kwaliteit wordt steeds beter, al is het nog geen HD, en het kijkt een stuk rustiger.

avatar#9385
Wannox
Berichten: 4
Reacties: 25

#9 Geplaatst: 2012-08-30 22:41:48

Zo af en toe neem ik wat op om in mijn Franse huis, nog zonder Internet, te bekijken. Nooit problemen gehad.
Ik neem altijd op in FLV formaat. Volgens dit forum komt het alleen voor bij .WMV bestanden.
Probeer het dus eens met FLV of AVI.

wimb

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#10 Geplaatst: 2012-09-05 21:34:06

Nog even inhaken op de bijdrage van Advizeurpiet. Dit is nou weer een typies staaltje 'europa' wat hij beschrijft. Mijn teleurstelling in 'europa' kan ik nauwelijks voor me houden...

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2012-09-06 10:14:21

Je kunt dit 'europa' niet verwijten. Daar is de kogel inmiddels door de hoogste juridische kerk: het is in de EU niet toegestaan om kunstmatige binnengrenzen aan te brengen.

Die juridische molens draaien echter zeer langzaam. De auteursrechtenorganisaties proberen zo lang mogelijk het Europese koetje uit te melken door juist wel kunstmatige binnengrenzen aan te brengen en hetzelfde product, in dit geval een rapportage over Sarkozy, exclusief aan te bieden aan partijen. Dat levert uiteraard meer geld op dan niet-exclusief. In dit geval was het meen ik TV5 die voor Frankrijk de exclusieve rechten bezat en dus mocht diezelfde rapportage bij de VPRO niet in Frankrijk bekeken worden.

Inmiddels is dit dus feitelijk verboden. De volgende stap zal vermoedelijk zijn om de Europese landen te verplichten om dit op te nemen in de eigen rechtspraak, want vanzelf gebeurt er niks. Omroepen zitten intussen klem: het contract verbiedt uitzending 'over de grens' en Europa verplicht het. Vooralsnog wint 'Hollywood' , anders heb je als omroep gewoon geen programma. Exact hetzelfde dilemma geldt voor CanalDigitaal die er voor moet zorgen dat die programma's niet buiten de landsgrenzen bekeken kunnen worden.