Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vaste lasten & verbouwingskosten

Auteur Bericht

avatar#9929
jandeman
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2012-04-29 15:33:58

Beste allemaal!

Jullie hebben vast veel ervaring met huisjes in Frankrijk, ik ben me op dit moment aan het orienteren, en wil daarbij ook een kostenplaatje maken. Daarbij wil ik denken aan kosten voor gas, water en licht, belastingen (welke? en hoeveel?) en allelei bijkomende kosten waar ik geen overzicht van heb.

Daarbij wil ik graag een schatting van verbouwingskosten maken, dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de staat van het huis, maar uitgaande van een oude schuur (aankoop E40.000,-) met een goed dak, waar alles nog aan moet gebeuren. Ramen erin, verdiepingen, muren, stucken, electra aanleggen, septic tank, keuken, badkamer, verwarming enz. ALLES zeg maar.

Zijn er mensen die dit al hebben geprobeerd of gedaan en daarvan een overzicht hebben gemaakt van welke zaken er moeten gebeuren en waar rekening mee gehouden dient te worden? Ik zou iedereen zeer erkentelijk zijn die zijn/haar excel-bestandje (ofzo) mij ter inzage zou willen verschaffen, zodat ik op mijn eigen situatie toegepaste kosten zou kunnen ramen alvorens me in de droom te storten! Verbouwingskosten enerzijds, en anderzijds jaarlijkse kosten, die je kwijt bent zonder dat je er woont.

Alvast hartelijk dank voor iedere reactie!!!

Vriendelijke groeten, Jan Hopstaken

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#1 Geplaatst: 2012-04-29 23:32:10

Tja, uw vraag lijkt me in het algemeen eigenlijk niet goed te beantwoorden. Het geheel is inderdaad afhankelijk van zeer vele factoren. Datzelfde geldt vanzelfsprekend eveneens voor nutsvoorzieningen. Ook voor fiscale lasten zoals de grondbelasting (grondoppervlakte/departement/gemeente) en idem de woonbelasting. Een geheel andere opmerking wil ik u echter niet onthouden en die luidt dat een schuur (grange) niet meer zomaar mag worden verbouwd tot een woonhuis. Een flinke prijs trouwens voor enkel een oude schuur. Draagt deze een nagenoeg nieuw dak?